IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/)
-   -   Patlıcan Havyarı Nasıl Yapılır? (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/540741-patlican-havyari-nasil-yapilir.html)

oneofgirl 31 Temmuz 2013 17:06

Patlıcan Havyarı Nasıl Yapılır?
 
Malzemeler:
500 gr. patlıcan,
1 adet kırmızı soğan,
1 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
8 dilim kızarmış baget ekmeği,
Fesleğen ve maydanoz,
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları bütün olarak buhar sepetine yerleştirin. Tencereye 750 ml. su koyun; buhar sepetini tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın.
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, kapağı açın. Patlıcanları buhar sepetinden çıkartıp soğumaya bırakın.
Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı incecik doğrayın. Sarımsağı ezin. Bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, soğanları soteleyip sarımsakları ekleyin.
Patlıcanları ikiye kesip iç kısımlarını çıkartın ve ince ince doğrayın; tencereye ilave edin ve yavaş yavaş kalan zeytinyağını ekleyin. Tuz, biber ile tatlandırın. Maydanoz yapraklarını kıyıp serpiştirin. Patlıcanlı harcı kızarmış baget dilimlerinin üzerine ince bir katman halinde sürün. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın. Bu tarif genelde hem yağlı hem de tuzlu olarak tüketilen başlangıçların yerine hazırlamak için çok idealdir. Kullanılan iyi kalitedeki yağ sayesinde kardiyovasküler sistem için oldukça faydalıdır.
Afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk