![]() |
Asma yaprağında enginar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 4 adet enginar çanağı Yarım limon (enginar için) 15-16 adet asma yaprağı Yarım su bardağı pirinç Yarım çay bardağı zeytinyağ 2 adet soğan (2'si tencerenin tabanına, 2'si dolma harcına) 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 adet kesme şeker Yarım çay bardağı sıcak su Tuz Yarımşar demet dereotu, maydanoz ve taze nane Karabiber, yenibahar Üzeri için Yarım limon Yarım çay bardağı zeytinyağ 1,5 su bardağı su Hazırlanışı: Enginarları limonla ovun ve yine limonlu suda bekletin. 2 adet ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından baharat ve yeşillikleri ekleyin.Karıştırıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış iki tane asma yaprağını üst üste koyun, üzerine enginarı oturtun. Enginarın üzerine hazırladığınız harçtan 2 yemek kaşığı koyun. Üzerine de 2 adet asma yaprağı koyup her tarafını örtecek şekilde sarın. Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pişireceğiniz tencerenin dibine iki adet doğranmış (ben halka doğradım) soğanı serin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Enginarları da yerleştirdikten sonra zeytinyağ, limon suyu ve suyu ekleyip kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. ALINTI |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk