- -
Kabak yemeği
(
https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/599207-kabak-yemegi.html)
| SimHa | 02 Temmuz 2014 18:58 | Kabak yemeği Malzemeler: - 4 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 2 çay bardağı su (sıcak)
- üzeri için dereotu
Yapılışı: - Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
- Kabanları yıkayın, saplarını ve uçlarını kesin. Bir çatal yardımıyla kabakları boyuna çizin ve iri halkalar halinde dilimleyin. Domatesleri de iri iri doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı, tuz, soğanları ve sarımsakların yarısını ilave ederek soteleyin.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca üzerine domatesleri ve kabakları ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin.
- Kabakların üzerine pirinç, kalan sarımsak ve 2 çay bardağı su ilave ederek karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen yemeğin üzerine dereotu serpin.Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:18. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk