IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/)
-   -   Etli Soğan Dolması (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/621243-etli-sogan-dolmasi.html)

Lcia 01 Ekim 2014 18:11

Etli Soğan Dolması
 

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

8 tane orta boy soğan
200 gr orta yağlı kıyma (1 defa çekilmiş dana kuzu karışık veya sadece kuzu)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 domates
1 biber
2 kuru soğan
1 küçük kase doğranmış maydanoz
Bir tutam taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzerine sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (ben 1 yemek kaşığı tereyağı kullandım parçalar halinde tencerenin üzerine dizdim)
Tuz
Su

Yapılışı:
8 tane kuru soğan soyulur. Resimde görüldüğü gibi tam kesilmez, yarısına kadar gelecek şekilde ortasına derin bir çizik atılır. Tencerede kaynayan tuzlu suya atılır. Kısık ateşte soğanlar biraz yumuşayıp açılana kadar 3-4 dakika kadar haşlanır. Kevgir yardımıyla süzülüp soğumaya bırakılır. Dolma içi hazırlamak için kuru soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve sarımsak ince kıyılır. Biber ince doğranır. Domates soyulup yemeklik doğranır. Bütün malzemeler (salça ve baharatlar, kıyma, sıvı yağ, nar ekşisi, tuz ve doğranan sebzeler) derin bir kapta iyice karıştırılır. Soğan katları ayrılır. Her soğan katının orta kısımlarına biraz iç koyulup sarılıp kapatılır, tencereye dizilir. Ben kuru patlıcan ve biberle beraber yaptım. Lezzetler birleşti, çok güzel oldu.

Sos için domates salçası, zeytinyağı ve tuz bir kasede iyice karıştırılır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Suyunu ayarlarken tam en üstteki dolmalara değecek ama üstüne çıkmayacak kadar eklemek lazım. Ocağa alınır, kaynayınca kısık ateşe alınır. Suyunu çekip, dolmalar kıvama gelene kadar pişirilir. Ben soğanlar güzelce yumuşayana kadar pişirdim. Suyunu çektiği halde pişmediyse üzerine biraz sıcak su gezdirip pişirmeye devam edebilirsiniz...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net