![]() |
Kereviz tempura [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kereviz tempura tarifi için malzemeler 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş) 5 adet havuç (İkiye ayrılmış) Kaplama sosu için 2 adet yumurta sarısı 300 ml çok soğuk su veya soda 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı) Kızartmak için Ayçiçek yağı ve susam yağı Dip sos için 1 çay kaşığı bayır turbu püresi 3 yemek kaşığı yoğurt Acı sos ve toz kırmızı biber Kereviz tempura Nasıl Yapılır * Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. * Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. * Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek). * Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk