IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By MeyRa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Aralık 2019, 01:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lahanadan Makarna





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçindekiler 200 gr kıyma
200 gr domates püresi
250 ml domates suyu
4 buz küpü et suyu
1/3 orta boy lahana
1 orta boy soğan
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı sıcak su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam şeker
4 dal limoni kekiği
Muskat
Servis için;
Taze kişniş veya maydanoz
Dil peyniri veya parmesan peyniri




2 kişilik nefis bir makarna ziyafetini hiç suçluluk, ağırlık hissetmeden yaşayabileceğiniz bir tarif bu.

200 gr kıymayı geniş bir tavaya yüksek ateşte koyun ve rengi değişinceye kadar 2 dakika kavurun. Suyunu bıraktığında tavşan dişi doğradığınız 100 gr yani 1 orta boy soğanı ekleyin ve altını kısarak iyice kavurmaya devam edin. Ağız tadınıza göre tuz ve 1 çay kaşığı karabiber koyun.
1 muskatın 1/10’unu rendeleyin. Kıymanız döner kebap gibi kavruk ve soğanlar yok olduğunda hazırdır. Bu esnada 4 çorba kaşığı sıcak suyu ekleyin ve tavaya yapışmış güzellikleri iyice sıyırıp, karıştırın ve ardından kıymayı kenara alın.
Orta boy bir lahananın 1/3’ünü yaprağın sarılı olduğu yönde olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçayı 6-8mm kalınlığında, taglietelliye benzeyecek şekilde, uzun uzun kesin. Lahananın üst taraflarını alın, içinin kısalan ve sertleşen tarafını almayın. Onları da salatada değerlendirebilirsiniz.
Wok tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını, doğradığınız 450 gr lahanayı ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Yüksek ateşte, lahanalar hafifçe kendilerini bırakacak şekilde, 3-4 dakika çevirin. Tamamen ölmeyecekler sadece kalın kıtırtısı hafif gidecek. Yüksek ateşte piştiğinden uçları biraz kahverengileşecektir, bu tam da istediğimiz şey. Lahanaları da bir tabağa çıkarın.
Aynı wok tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. İncecik kıydığınız 3 diş sarımsak, 200 gr domates püresi, 250 ml domates suyunu ekleyin. 4 buz küpü et suyunu, 1 tutam toz şeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 4 dal limoni kekiği de koyup, kısık ateşte iyice kaynayana kadar pişirin. Bu kallavi et suyu tarifi için refikaninmutfagi.com web siteme bakabilirsiniz.
Sos kaynayınca sostan 2 kepçe alıp kıymaya koyun ve karıştırın. Sosun kalanına lahanaları koyup 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberini kontrol edip, damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. 7-8 dal, isterseniz taze kişniş isterseniz maydanoz yapraklarını ayırarak koyun.
Servis ederken 2 tabağa önce lahanaları paylaştırın, üzerine de kıymayı koyun. Son olarak üzerine dil peyniri veya tulum peyniri, parmesan rendeleyin. Hatta isterseniz fırına verip, biraz eritebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
lahanadan makarna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
makarna Beatrice IF Sözlük 7 13 Kasım 2022 00:22
Fesleğenli Makarna Amelia Makarnalar Pilavlar 0 10 Şubat 2014 21:02
Bolonezli Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 13:49
Semizotlu Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:18
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 15:31