Kuru dolma tarifi Yapımı için malzemeler 10 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber (varsa kuru kabak, asma yaprağı ) 500 gram pirinç 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 500 gram yağlı kuzu eti Tuz Karabiber Yenibahar Sıvı yağ 1 çay bardağı sumak 2 çay bardağı ılık su Kuru dolma tarifi Nasıl yapılır? Öncelikle sumağı ılık suya koyup rengi çıkana kadar bekletin. Diğer yanda dolmalık kuruları haşlayıp biraz yumuşatın. Eti küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Et, pirinç, tuz, yağ, salçalar, soğan, maydanoz ve sumak suyunun yarısını ekleyip harmanlayın. Hazırladığınız harcı haşladığınız sebzelerin içine doldurun. Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine kalan sumak suyunu ekleyin. Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun… |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net