IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2012, 18:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Drakon muharebesi




Drakon Muharebesi, Birinci Haçlı seferinden önce Pierre l'Ermite tarafından örgütlenmiş olan Halkın Haçlı seferine katılan Fransızlar ile I. Kılıçarslan komutasındaki Anadolu Selçuklu ordusu arasında gerçekleştirilen muharebe.
Pierre l'Ermite Kuzey Fransa'da halkı haçlı seferine davet etti ve sefere katılan Fransızlar 12 Nisan 1096 tarihinde Köln'e ulaştılar. Köln'de Pierre'nın Almanları da davet etmesini bekleyemeyen Gautier Sans-Avoir ve adamları hareket ettiler ve I. Kálmán'ın hükümettiği Macaristan Krallığından geçerek Doğu Roma İmparatorluğu'nun sınır şehri olan Belgrad'a ulaştı. Ancak Belgrad'daki Doğu Romalı komutan haçlılarının şehre girişini reddetti. Haçlılar köyleri yağmalamaya başladılar ve Gautier'nin adamlarından 16 kişi Zemun'da yakalandılar. Daha sonra Doğu Roma İmparatorluğu'nun izni alıp Niş'e ve Temmuz ayında Konstantinopolis'e ulaştılar.

Pierre ve geri kalan yaklaşık 40.000 kişi 20 Nisan 1096 tarihinde Köln'den hareket etti ve Ödenburg (bugünkü Sopron)'ta Macaristan Krallığı'na girdi. Gottschal önderliğindeki grup, Volkmar önderliğindeki grup ve Graf Emicho von Leiningen önderliğindeki grup ise Yahudi topluluklarına saldırarak Pierre'yı takip ettiler. Zerum'da çatışma yaşandı ve haçlılar yaklaşık 4000 Macarı öldürüp şehri aldı. Sava Nehri karşısındaki Belgrad'a geçerek Belgrad'ı işgal ederek yağmaladı. Belgrad'dan hareket ederek 3 Temmuz 1096 tarihinde Niş'e ulaştı. Niş'teki Doğu Romalı komutan, haçlıların hemen şehri terketmeleri şartıyla erzak sağlayacağını ve Konstantinopolis'e kadar rehberlik edeceğini söyledi. Fakat bazı Almanlar ile yerliler arasında kavga çıktı ve silahlı çatışmaya büyüdü. Niş'teki Doğu Romalı ordusu haçlıları yendi ve yaklaşık 10.000 haçlı öldürüldü. Gottschal, Volkmar ve Graf Emicho von Leiningen'in grupları Macaristan'da yok edildi ve sadece Pierre ve Gautier'nin grupları 12 Temmuz'da Sofya'ya ve 1 Ağustos'ta Konstantinopolis'e ulaşabildiler.

Roma İmparatoru I. Aleksios Komnenos kafilenin Konstantinopolis'te kalmasını istemedi ve Küçük Asya'ya sevketti. Ancak imparator kafilenin Selçuklu otfuduyla savaşmamasını ve Haçlılar (Birinci Haçlı Seferi)ın gelişini beklemesini tavsiye etti. Kafile 6 Ağustos'ta Bosporos Boğazı geçerek Asya yakasına ulaştı. Pierre'nın grubu, Gautier'in grubu ve İtalyanların grubuyla birleşerek köylere saldıra saldıra Nikomedia'ya kadar ulaştı. Nikomedia'da Fransız grup ile Alman-İtalyan grup arasında kavga çıktı. Pierre'nın önderliği yitirildi ve Rainald önderliğindeki Alman-İtalyan grup ve Geoffrey Burel önderliğindeki Fransız grup olmak üzere ikiye ayrıldı.
Fransız grup Rum ve Türk köylerini yağmalayarak Selçukluların başkenti Nikaia yakınına ulaştı. Alman grup ise 18 Eylül'de Nikaia'nın doğusunda bulunan Xerigordon'u düşürdü. Kılıç Arslan Xerigordon'u kuşatmak için ordusunu yolladı. 29 Eylül'de Xerigordon geri alındı. Esirlerden İslama dönenler Horasan'a gönderildiler ve İslamiyeti kabul etmeyenler ise öldürüldüler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
drakon, muharebesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dorileon muharebesi InTheDarK Tarih 0 07 Nisan 2012 18:19
Halbe Muharebesi efLatun Tarih 0 19 Mart 2012 21:43
Cambrai Muharebesi efLatun Tarih 0 19 Mart 2012 21:40
I. Marne Muharebesi efLatun Tarih 0 19 Mart 2012 21:39
Liège Muharebesi efLatun Tarih 0 19 Mart 2012 21:36