![]() |
Dev Gibi Kabaran Tel Tel Açma Tarifi 3 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak üzeri için) 3 yemek kaşığı şeker 1. 5 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya 8-8,5 su bardağı un Öncelikle ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip eriyip aktifleşmesini sağlayalım. Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip güzelce yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıp üzerini örtelim mayalanması Dikkat edilmesi gereken noktalar: 1- Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. 2- Süt el yakmayacak sıcaklıkta olacak yoksa hamur kabarmaz. 3- Hamur yumuşak hafif ele yapışan bir kıvamda olacak 4- Hamur üzeri iyice örtülerek mayalanması için yaklaşık 30-40 dk dinlendirilmeli. 5- Hamur şekil verildikten sonra 15 20 dk da tepside mayalandırıp daha sonra fırına verilmeli vakti olmayanlar fırınının ayarını 50 dereceye getirerek bu işlemi yapabilirler Not: Bu ölçülerden yaklaşık 22- 24 adet açma çıkıyor için yaklaşık 30-40 dk bekletelim. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle çay tabağı genişliğinde açıp rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim. Tüm hamuru bu şekilde yapalım. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sürelim.15-20 dk da tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk