IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   dOubLe 'dan Veda.. (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/1077103-double-dan-veda.html)

dOubLe 10 Şubat 2026 12:38

dOubLe 'dan Veda..
 
Konuşmaya başlamadan önce bilinmesini isterim ki Forum sahibi Sinan kardeşim başta olmak üzere forumun hiç bir yöneticisi ile bir sorunum, derdim vs. yoktur.

Ben bu foruma 20 yılı aşkın süredir giriyorum. Belli başlı 5-10 kişi dışında en çok emeği geçen insanlardan biriyimdir. Beni tanıyan herkes benim IF Sevgimi bilir. 2010 Yılında bıraktığım foruma, 2015'de ve 2023'de Sinan'ında daveti üzerine geldim. 38 yaşında bir adam olarak günümüz Türkiye'sinde bu alemlerin çoktan bittiğini varsayarak yıllar sonra bir kaç güzel şey paylaşmak ve eskileri yad etmek adına tekrar aktif oldum. 2000'li yıllarda IRC Aleminin %99'unu 25 yaş altı insanların oluşturduğunu baz alır isek, 38 yaş epeyce büyük bir yaş sayılır. Düşünün artık bizde ki IF Sevgisini. Hoş Sinan harici birisi almış olsaydıda geri gelmezdim. Bu arada bir çoğunuz umursamayabilir, kim lan bu adam diyebilir, bizene bundanda diyebilir. Beni tanıyanlara ve konuştuğum insanlara bu yazışmayı borç bildiğim için yazıyorum zaten. Yaklaşık 2 aydır forumu bırakmıştım, bıraktığımdada Sinan'a asla geri dönmeyeceğimi söylemiştim. Telefonda kayıtlı kaldığı için çerezler bugun aktif oldu ve bir çok mesaj atıldığını etiketi gördüm neredesin vs. diye. Bende toplu bilgilendireyim dedim.
Foruma girme sebebi yıllar sonra iki geyik yapma, eskileri yad etme, keyifli vakit geçirmekten ibaret olan bir adamın, anlık olarak bırakma sebebi belirli başlı yöneticilerin "kişisel" egolarına yenik düştüğünü görmemdir. Forumlar yorumlardan oluşur ve yorumlarda küfür, hakaret olmadığı sürece insanlar dilediği gibi eleştirebilir, dilediğini yazabilir. Zamanında bu forumda benim hakkımda neler yazılmıştır ve müdahale etmemişizdir. Hal böyle iken hem forum yönetip hemde insanların konuşmalarına müdahele eden özgürlüğünü alan yöneticiler vs. tabiri caizse bana gelmez. Zaten iki keyif çıkarmaya geliyoruz, birde bunlarlamı uğraşacağım dedim ve ayrıldım. Resim paylaşılan yere yazmışım da ordan silinmiş mesaj da falanda filanda. İnsanın önce bir insana saygısı olmalı. Nedir bu? Düşünün ki 20 yılı aşkın süre geçirmişsiniz burada, 1 yıllık bi adam gelip senin mesajını siliyor, tekrar yazıyorsun, tekrar siliyor. Kalıcı silip özelden mesaj atılsa yine anlarım. Ama burası insanların egolarını tatmin edeceği yer değilki. Burada insanlar istediği yere istediği şeyi yazar. Küfür hakaret olmadığı sürecede kimse silemez. FORUMLAR BUNUN İÇİN VARDIR. Sen haber sitelerinde yada forumlarında alakasız yere attığın mesajın silindiğini gördün mü hiç? Neyse daha fazla uzatmayacağım. Dediğim gibi Sinan ile bu mevzuların hiç bir alakası yoktur. Kendisi forumun sahibidir, yönetenler başkadır. 22 Yılın veda konuşmasıdır bu. Bu zamana kadar kırdığım vs. insanlar olduysa herkes hakkını helal etsin. Bizimde çok yanlışlarımız olmuştur ama yönetici olduğumuz yerde kimseye ego yapmamışızdır. Hayat bana çok büyük konuşmamayı öğretti ama yinede geri dönmeye niyetim yok. Tek bir şart oluştuğunda dönerim, o gün olursa ve gelirse ancak o zaman.. Belki bir gün..
Allaha emanet olun, Kendinize iyi bakın, esen kalın..
IF Her zaman var olacak, herşeye ve herkese rağmen...

Risque 10 Şubat 2026 12:45

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Bizden yana hakkımız helal olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] umarım en kısa zamanda tekrar aramızda görürüz seni

Nonserviam 10 Şubat 2026 12:49

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Forum; IRC ortami ile doğdu, onunla birlikte büyüdü. Nice arkadaşlıklar, nice kavgalar ve nice affetmeler gördü. Yeri geldi, bırakıldı. Zamanı gelince tekrar dönüldü. Her birimizin uzunca yılları, bu yıllarla biriken dostlukları ve yad edilecek anıları birikti. Gün ve gün zaten eksiliyor dostlar, eskiden olduğu kadar aktif değil kimse. Double'i sahsen tanimiyorum ayni yerde yillarca durmamıza, burada genc katilip; orta yasli kategorilere girmemize ragmen. Hakli oldugu yerler vardir elbet, ayrilma nedeni kendince dogrudur. Allah herseyin hayirlisini versin sana arkadasim, umarim hayatinda guzel insanlarla karsilasirsin.

NucLeaR 10 Şubat 2026 12:51

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Samet kardeşim

İnan bana duygunu da kırgınlığını da gerçekten anlıyorum. Bu foruma uzun yıllar emek vermiş nice hatırası olan birinin böyle hissetmesi beni de üzdü. Senin IF sevgini bağlılığını zaten biliyorum bunu kimse inkar edemez.

Şunu özellikle bilmeni isterim yaşanan hiçbir şey kişisel değil. Sana karşı alınmış özel bir tavır ya da art niyet kesinlikle yok. Forumun en başından beri belli kuralları vardı ve biz yöneticiler olarak da maalesef bazen kişisel düşüncelerimizi bir kenara bırakıp o kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Bazen bize de yanlış ya da sert gibi gelebiliyor ama düzeni korumak için aynı standardı herkese uygulamamız gerekiyor.

Mesaj silinmesi vs. konularında seni kıran şeyin “saygısızlık” gibi hissettirdiğini tahmin ediyorum. Ama inan amaç asla emeğe ya da geçmişi yok saymak değil. Sadece forum düzeni ve kategori kuralları gereği yapılan teknik müdahaleler. Belki iletişim tarafında eksik kalmış olabilir arkadaşlar buna da kendi adıma hakkını veriyorum.

Kararın tabii ki senin saygı duyarım. Ama kapımız sana her zaman açık bunu özellikle bil. Burası senin de yerin.

Kırgınlıklar gelip geçer ama dostluk bakidir ve hatıralar kalır.

Kendine iyi bak dostum..

Hesna 10 Şubat 2026 12:53

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Varlığın kimseye rahatsızlık vermemişken, tek bir küfürün/hakaretin bile olmamışken
Edebince ve dürüst bir şekilde aktifliğini sürdürmüşken
Ben bunu büyük bir kayıp olarak görürüm

Seni tekrar buralarda görmek dileğiyle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
O ana kadar kendine iyi bak

h4pp3n 10 Şubat 2026 13:05

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
sen benim bu forumda 14/15 yaşlarında tanışıp hala arkadaşlığımızı devam ettirildiğimiz çok özel birisin .. iyi günde, kötü günde her zaman yan yana olduğumuz ve sanal alemde gerçek dostlukların nasıl olduğunun kanıtısın ..

her zaman reelden de görüşeceğimizi bildiğim için veda etmiyorum .. hakkında hayırlısı olsun her zaman kardeşim ..

dOubLe 10 Şubat 2026 13:11

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Alıntı:

NucLeaR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043143571)
[I]Şunu özellikle bilmeni isterim yaşanan hiçbir şey kişisel değil. Sana karşı alınmış özel bir tavır ya da art niyet kesinlikle yok. Forumun en başından beri belli kuralları vardı ve biz yöneticiler olarak da maalesef bazen kişisel düşüncelerimizi bir kenara bırakıp o kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. .

Bak sırf şuna dayanamadım cevap vermek için tekrar yazıyorum. Ben bunamadım Sinan. Salak da değilim. Mesajım iftagram bölümünde paylaşılan fotoya yorum yapmaktı. Silinmesinde ki neden ise sadece resim paylaşılan yer olduğu için denildi. Bak bakalım kaç tane paylaşılan fotoğraflara kaç tane yorumlar olmuş gir bak? Yüzlerce yorum var orda halada atılmış dün bugün geçmişte. İnsanlar fotoğraf paylaşıyor, bazıları da gelip fotoğrafı alıntılayıp yorum yapıyor. Ben bunu yaptığımda siliniyor. 500 kişi bu şekilde yorum yapmış silinmemiş. Yöneticin gelecek aksi bi durum varsa silecek, özelden mesaj atacak bu nedenle silinmiştir diye. Küfür yok, hakaret yok, resimi yorumlamışız yorum silinmiştir. Tekrar yazılmış Tekrar silinmiş. Silen kim? Daha önce yazmış yazmış etiketlemiş etiketlemiş cevap vermeye tenezzül etmediğim biri. Egosunumu tatmin ediyor? Dünkü çocuk değilim. Olayın detayını asıl sen bilmiyorsun. Ya da eksik anlattılar. Her neyse. Bil yani mevzu bu.

Beatrice 10 Şubat 2026 13:20

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Her şey gönlünce olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

eiffel65 10 Şubat 2026 13:27

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Selam Aleyküm.

20 yılı aşkın IRC ve forumda yer almış birisisin. Tabiri caizse bu veda mesajındaki her kelime dikkate alınmalı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .. Seninle sohbetim pek olmadı ama bildiğim ve hiç bir kötü tarzda hakkında yorum almadığım bir insansın. Yeri geldi bazı eleştirilerde bulundun, haklı eleştirilerdi. Dikkate alınmadı o ayrı. Yine de bu ortamlara verdiğin emeklerden ötürü teşekkür eder saygılar sunuyorum. Her şey gönlünce olsun. Kendine çok iyi bak. Tekrar görüşmek üzere

Mihre 10 Şubat 2026 13:37

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Yolunuz açık olsun umarım herşey gönlünüzce olur konusu açılmışken bende yorumumu yapayım sizin çok bilmiste konuk olduğunuz hafta size birkaç soru yazıp rahatsız olcak boyut değil yada özele girmeden bunun yorumlardan silinmiş olması dikkatimi çekti o yüzden bende artık bu tarz konulara soru hazırlayıp katılmamaya başladım silinme nedeni nedir haber verilmeden can sıkıcı olur sonuçta böyle işte zamanla insan soğur uzaklaşır umarım dikkate alınır

Feronia 10 Şubat 2026 13:40

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
sizi tanimiyorum, lakin forum genelinde sevilen sayilan birisin.
bence kararindan vazgecmelisin.
Kirginliklar olur, anlasmazliklar olur.. ama hersey konusarak bence cozulur.
Gitmene sahsen uzulurum.
Umarim kalic olursun.

idyllic 10 Şubat 2026 13:43

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Alıntı:

dOubLe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1043143600)
Bak sırf şuna dayanamadım cevap vermek için tekrar yazıyorum. Ben bunamadım Sinan. Salak da değilim. Mesajım iftagram bölümünde paylaşılan fotoya yorum yapmaktı. Silinmesinde ki neden ise sadece resim paylaşılan yer olduğu için denildi. Bak bakalım kaç tane paylaşılan fotoğraflara kaç tane yorumlar olmuş gir bak? Yüzlerce yorum var orda halada atılmış dün bugün geçmişte. İnsanlar fotoğraf paylaşıyor, bazıları da gelip fotoğrafı alıntılayıp yorum yapıyor. Ben bunu yaptığımda siliniyor. 500 kişi bu şekilde yorum yapmış silinmemiş. Yöneticin gelecek aksi bi durum varsa silecek, özelden mesaj atacak bu nedenle silinmiştir diye. Küfür yok, hakaret yok, resimi yorumlamışız yorum silinmiştir. Tekrar yazılmış Tekrar silinmiş. Silen kim? Daha önce yazmış yazmış etiketlemiş etiketlemiş cevap vermeye tenezzül etmediğim biri. Egosunumu tatmin ediyor? Dünkü çocuk değilim. Olayın detayını asıl sen bilmiyorsun. Ya da eksik anlattılar. Her neyse. Bil yani mevzu bu.

merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ..

İşlemi yapan benim.. herhangi bir egom yok tamamen forum kurallarına göre hareket ettiğimi düşünüyorum burada şahsi kesinlikle bişey yok sizin yorumunuz bir resme yorum gibi değilde tamamen paylaşımlarda alkol resmi oluyor diye yönetime eleştiri tarzında bir yorumdu ama eleştirirken o yorumunuzun 3/5 gün öncesinde sizinde o tarz bir resim paylaştığınızı unutuyorsunuz " 210. Sayfada " duruyor resminiz biz zaten şikayet ettiğiniz absürt olan resimleri kaldırıyoruz kısacası sizin yorumunuz yönetime sert tavır eder gibi algıladım sildim.

Yapılan işlem mevcut durum değerlendirilerek uygulanmıştır. Eleştirinizin farkındayım ve dikkate alıyorum; ancak bu konuda yanlış bir uygulama yaptığımı düşünmüyorum
.

Minerva 10 Şubat 2026 14:05

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , cidden bu veda mesajına üzüldüm. Foruma nadir mesaj atsanız da iftagram paylaşımlarınızla renk katan birisiydiniz. Her zaman çok seviyeli olduğunuzu düşündüm kendi adıma. Tabii forumun kendi kuralları var ve kişi ayırt etmeksizin bunları uygulamak zorundayız. Bu çerçevede bir müdehale yapıldığını düşünüyorum. Ama uygulamada bir hatamız oldu ise kendim ve arkadaşlarım adına özür dilerim. Yılların dostluğunu ve çocukluğunuzu barındıran bu forumu kaybetmenizi ve bizim de sizi kaybetmemizi hiç istemem. Kendi adıma yapabileceğim bir şey varsa seve seve çözmeye çalışırım. Umarım her şey yoluna girer. Sizi aramızda hep görmek isteriz. :tatli:

Baby 10 Şubat 2026 14:28

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Merhaba, tamamen kimseyi tanımadığımı belirterek bir şeyler söylemek isterim.
Umarım fırçalanmam.

Bu yönetici muhabbeti 2006'dan beri var ki sizler benden daha eskisiniz.
Kaldı ki bu foruma 1 hafta önce geri döndüğümde izlediğim vlogların arasında siz de vardınız @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. ''Ben yönetici olamam, kurallarım keskin, beni pek sevmezler'' gibi bir şeyler söylüyordunuz.
Kendiniz bu kadar keskinliği düstur edinmişken, koyulan kuralların uygulanması sizi neden kızdırıyor?

Ama asıl öğrenmek istediğim şu;
Bu kadar emek verdiğiniz, şu anda sahibine saygı ve sevgi duyduğunuz bir forumda böyle bir konuyu bu şekilde gündeme getirmek ne derece doğru?
Yılların verdiği arkadaşlığınıza olan saygınız forumdaki bir konuya dönüşmemeliydi bence.

Kendinize iyi bakın lütfen.

Adem 10 Şubat 2026 17:08

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Seninle her zaman birebir iletişimde olmasak da, seni yıllardır tanıdığım kadarıyla efendi, saygılı ve duruşu olan bir insansın. Aynı zamanda bu forumun emektarlarından birisin. Takdir edersin ki, hiçbir insan hatadan münezzeh değildir; zira kusursuzluk yalnızca Allah'a mahsustur. Bu sebeple, yaşanan ufak tefek meselelerin seni üzmesine ya da foruma küstürmesine gerek yok.

Sen bu alemde tecrübeli ve yapıcı birisin. Böylesi küçük meseleler üzerinden alınan bir karar, SameTs olarak tanıdığımız değerli bir forum üyesini bir daha aramızda göremeyeceğimiz anlamına gelmemeli. Bunlar çözülemeyecek, telafi edilemeyecek sorunlar değildir.

dOubLe 10 Şubat 2026 18:41

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Ben bugun bu konuyu acarken inanin ne kaos ortami, nede problem yaratmaya calisacak bir ortam olsun istemedim. Yazdim cunku 20 yilini askin bu foruma vermis olan her kademesinde gorev yapan bir adamin son vedasiydi. Bugun benim yerimde sizdr olabilirsiniz. Bu forumun sahipleri bile ne hallere dustu. Sadece insanlara saygi... hepsi bu. Bu foruma moderator olarak bile emek vermis adamin ne gibi zarari dokunabilirde mesaji silinebilir? Arkadaslar tekrarliyorum ben 38 yasindayim. Bunlarla mi ugrasacagim mantigiyla bakiyorsam demekki yolunda gitmeyen birseyler var. Admin cikip bana diyor ki o sayfada bunu dedin sonra bunu dedin. Yahu yarinda farkli birsey soyleyebilirim. Mevzu o degil. Mevzu su. Kendi agziyla ele veriyor yonetime sallagini dusundum sildim. Ben bugun herkese sallayabilirim. Hakaret kufur yoksa kimse mesajimi silemez. Siz once gorum sitelerinin yoruma acik ve yorumlarla ilerleyen platformlar oldugunu bilin. Her baslikta sacmalayabilirimde. Size ne? Burasi psikoloji uzerine kurulu birforumda benim mi haberim yok. Son olarak ozelden yazan arkadaslar demis ki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin reel arkadasin onunla konus. Burasi ozgur iradeli insanlarin yorumlastigi bir platform. Ben ozel kullaniciyim. Title i silebilirsiniz kullanici olurum. Uyeligimide silebilirsiniz ki umurum da olmaz. Benim kardesimin dedigi yerde olsa o yonetmiyor, yoneticilere birakmis. Bendr buradan anlatmaya calistim. İnsanlar anlasin diye. O dogruyu yanlisi bilir diye dusunuyorum. Aslinda su konu ve altindaki yorumlar, sahip oldugu yoneticilerin yorumlarindan sonra bile benim ne kadar hakli oldugum ortada. Lakin artik hakli olmak istemiyorum artik. Heves kacti bir kere.. dilerim baska insanlarin hevesi kacirilmadan engel olursun.
Bu arada rahatsizlik verdiysem affola. Nickim ebediyen silinebilir. Nokta

NucLeaR 10 Şubat 2026 19:08

Cevap: dOubLe 'dan Veda..
 
Konunun daha fazla uzayıp kimseyi üzmemesi ve yeni kırgınlıklar oluşmaması adına başlığı burada kilitliyorum.

Görüş ve eleştiriler not edilmiştir. IF’e emek vermiş herkese teşekkür ederim..

Anlayışınız için sağ olun…


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk