IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Ekim 2006, 18:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atalarımızın İçkisi Kımızın Yararları




Kısrak sütünden yapılan ve Orta Asya kökenli bir içecek olan kımız, birçok hastalığın doğal ilacı.

Tüberkülozdan damar sertliğine, sindirimden solunum yolu rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığın doğal ilacı olan kımız, böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayarak, sık idrara çıkma sonucu vücuttan toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Kurdal, Orta Asya Türklerine göre, beşikten mezara herkesin içtiği kımızın, adını Kumane Nehri boyunca yaşayan “Kumans kabilesi”nden aldığını söyledi. Kımızın günümüzde Kırgız, Kazak, Tatar, Özbek, İdil ve Ural Türkleri ile Moğollar ve Sibirya’daki Yakutlar tarafından üretildiğini ifade eden Kurdal, kımızın özellikleri ve çeşitli hastalıkların tedavisindeki olumlu etkilerinin birçok araştırmanın konusu olduğunu belirtti.

Bu nedenle Avrupa’da kısrak yetiştirme çiftliklerinin kurulduğunu ve kımız üretiminin yaygınlaştığını dile getiren Kurdal, kımızın birçok hastalığın doğal ilacı olduğunun çok eski tarihlerden beri bilindiğine dikkati çekti.

KIMIZIN YARARLARI

Kımızla tedavi hizmeti veren ilk hastanenin 1858 yılında açıldığını, daha sonra senatoryum şeklindeki tedavi merkezlerinin sayısının hızla arttığını anlatan Kurdal, kısrağın, vücuda alınması zorunlu olan C vitaminini sentezleyebilen bir hayvan olduğuna değinerek, şöyle konuştu:
“Vücutlarında C vitamini sentezleyebilen hayvanlar tüberküloza yakalanmazlar ve bu hastalığa karşı bağışıklık maddelerine sahiptirler. Araştırmalar sonucunda tüberküloz etkeninin kısrak sütü yağında gelişmediği ortaya konulmuştur. Bu nedenle kımız, tüberküloz tedavisinde vazgeçilmez bir ilaç olarak yer almaktadır. Tedavi sırasında hastaya kımız verilmesi diğer ilaçların yan etkisini de ortadan kaldırmaktadır. Kımız, sindirim sistemi rahatsızlıklarında etkili bir ilaç olarak belirtilmektedir. Solunum yolu hastalıklarında kımızla tedavinin balgamı ortadan kaldırdığı, iştahın açılmasında etkili olduğu, hastanın kilo alarak sağlık durumunun düzeldiği bildirilmektedir. Kronik hepatit hastalıklarında kımızın iyileştirici etksi saptanmıştır. Kımız, damar sertliğine engel olan maddelerce zengin olduğundan kalp-damar hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilen bir ilaçtır. Tüm organizma üzerinde tedavi edici özellikle sahip olan kımız, bağ dokusunda da olumlu etki göstererek yaraların kısa zamanda iyileşmesini ve kemiklerin kaynaşmasını sağlamaktadır.”

Kımızın böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayarak, sık idrara çıkma sonucu vücuttan toksinlerin atılmasına da yardımcı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ekrem Kurdal, “Kımız, Orta Asya Türkleri tarafından yıllardan beri üretilmekte ve sevilerek tüketilmektedir. Türkiye’de Doğu Türkistan’dan gelen bir Kazak Türk’ü, İzmir bir kımız üretme çiftliği kurarak Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Böylece ülkemizde de kımızın üretilmesi ve tüketilmesi konusunda çalışmalara başlanmıştır” dedi.

(alıntıdır)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Eylül 2010, 04:45
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Cevapla

Etiketler
atalarimizin, atalarımızın, ickisi, kimizin, kımızın, yararlari, yararları, İçkisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Söğütün Yararları Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 17:39
Türk Burçları,Siz Hangi Türk Burcusunuz,Atalarımızın Türk BurçLarı Sue Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 23 Nisan 2012 18:58
At Sütü (Kımız) Kımızın Tarihçesi -Kımız Nasıl Yapılır? -Kımızın İçinde Neler Var? Sevda İçkiler İçecekler 0 08 Şubat 2012 19:21
İçkisi Bitince Kolonya İçti Öldü System Haber Arşivi 2 09 Kasım 2011 18:33
Dünya'nın En Sert İçkisi / Absinthe. Frozen Esrarengiz Olaylar 1 22 Mart 2011 19:01