IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Ekim 2009, 11:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçindeki çocuğu dinleyen stresten kurtuluyor




Gerçeklerinin 1/10, 1/8 veya 1/5'i oranında küçültülmüşü olan uçak, helikopter, araba veya tekne monte ederek bir anlamda kendi oyuncaklarını yaratan büyükler, iş ve kriz stresini, bu oyuncaklarla oyna***** atıyor.
Fiyatları 250 lira ile 15 bin lira arasında değişen radyo kontrollü, uzaktan kumandalı oyuncaklar pil, elektrik veya yakıtla çalışıyor. Yedek parçaları bulunan, tamir ve bakım servisi verilen oyuncakların bazılarını kullanmak içinse lisans almak şart.
''OYUNCAK OLARAK GÖRMEMEK GEREK''
Speedy Models İzmir Şubesi Sorumlu Müdürü Ufuk Şengönül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, model araçları bir oyuncak olarak görmemek gerektiğini vurguladı.
Meraklısına off-road, on-road araçlar, yarış arabası, helikopter, uçak ve tekne gibi seçenekler sunduklarını belirten Şengönül, bu ürünleri 10 yaşın üzerindeki kişilere tavsiye ettiklerini kaydetti.
Şengönül, hobinin sadece yapım değil kullanım bakımından da önem taşıdığını dile getirerek, yeni başlayanlara küçük araba modellerini önerdi.
Uçak ve helikopter uçurmada alınacak eğitimin önemine işaret eden Şengönül, ''Helikopter ve uçak türleri için özel simülatörler var. Biz bunları da kullanıcılara veriyoruz. Böylece, evlerinde bilgisayar aracılığıyla pratik yapabiliyorlar'' diye konuştu.
Şengönül, helikopter ve uçak kullanımı için lisans alınması gerektiğini anlatarak, uçuşların izne bağlı olduğunu aktardı. Şengönül, ''Yani her isteyen bunları uçuramaz. Uçuş, ancak lisansla gerçekleştirebilir. İlk kullanım da mutlaka bir eğitmen eşliğinde yapılır'' dedi.
''STRESTEN UZAKLAŞMAK İÇİN BİREBİR''
Bu ürünlerin, orijinallerinin belli oranlarda birebir küçültülmüşü olduğunu kaydeden Şengönül, özellikle iş ve kriz stresinden uzaklaşmak isteyenlerin bu tür uğraşlarla eğlenceli vakit geçirdiğini bildirdi.
Şengönül, model araba, tekne, uçak veya helikopterleri kullanmak için özel pistler bulunduğunu, hobisini gerçekleştirmek isteyenlerin hafta sonu bu pistlerde çalışma yaptıklarını anlattı.
Beklenenin aksine, krizin bu ürünlere olan talebi azaltmadığını dile getiren Şengönül, ''Bunu hobi edinen belli bir kesim var. İş ve kriz stresini yenmek için bu araçlarla uğraşmak birebir. İnsan hem dinleniyor, hem de stresten uzaklaşıyor'' dedi.
Şengönül, ABD ve Avrupa'da model araç yapımının çok yaygın olduğunu belirterek, Türkiye'de de bu sektörün gelişme gösterdiğini sözlerine ekledi.
AA

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çocuğu, cocugu, dinleyen, icindeki, kurtuluyor, stresten, İçindeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vücudunuz Toksinlerden Nasıl Kurtuluyor Zen Sağlık Köşesi 0 27 Mayıs 2013 23:23
Selena Gomez Sapığından Kurtuluyor Rüzgar Haber Arşivi 0 06 Ocak 2012 23:44
İradesini kullanan kurtuluyor Mack Sağlık Köşesi 2 03 Ağustos 2005 13:47