IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 03 Mart 2010, 21:50   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Benim soyum Ahıska Türklerinden gelmedir. Ahıskalılar Artvin/Yusufeli ilçesine yerleşmişlerdir eski zamanlarda. İstiklal Harbi'nden önce Ruslar Erzurum ve çevresini kuşattıklarında dedem de henüz 17 yaşında askere gitmiştir. Erzurum'un dört bir yanı kuşatıldığında Rus Komutanı Erzurum yönetimine "Teslim olun" haberi gönderdikten sonra halk son bir kez namaz kılıp teslim olmak niyetine bürünmüştür. Erzurum'a gidenler bilir ki meşhur Çifte Minare'nin yan tarafında büyük bir camii vardır. O camiiye Cuma namazını kılmaya giden halkın önüne ufacık bedenini asil duruşuyla devleştiren Nene Hatun camii kapısını kollarıyla kapatarak halka karşı durmuş ve seslenmiştir;

- Nereye gidiyorsunuz ey cemaat?
- Teslim olmadan önce son bir kez namaz kılacağız.
- Efendiler! Dört bir yanınız sarılmış, esir düşmüş durumdasınız. Bu nasıl müslümanlıktır? Namaz kılabilmeniz için hür olmanız gerekir. Bu nasıl vaziyettir? Gidin hürriyetinizi kazanın ve ondan sonra namaz kılın. Böyle namaz, böyle ibadet yoktur. Gidin kurtarın bu toprakları!

İşte meşhur Nene Hatun'un savaş kazandıran bu çıkışıyla beraber kurtardık Erzurum'u. İşte bu savaşta benim dedem esir düşmüş Ruslara. Yaklaşık 100 askerimizle beraber Rus Komutanının karargahının olduğu bölgede Ruslar tarafından esir alınan askerlerimizin içerisinde olan dedemi Rus Komutanı çabucak farketmiştir. İsmini aldığım dedemle Rus Komutanı arasında şöyle bir diyalog geçmiştir;

- Sen kimsin asker?
- Nurullah oğlu Mustafa.
- Senin yaşın kaç olmuş da buralara savaşmaya geliyorsun? Eğitim bilmezsin, savaş bilmezsin ne işin var buralarda asker?
- Vatan müdafaası bizde yaşa göre yapılmıyor. Komutanlarımız çağırdılar geldik..

İşte bu diyalogtan sonra büyük dedemi çok seven Rus Komutanı onu hizmeti altına alıp savaş bitinceye kadar karargahında hizmet askeri olarak görevlendirmiştir. Öyle ki Rus Komutanının karargahında eşi de vardı ve her ikisi de dedemi çok sevmişlerdi. Bu zaman zarfında esirlere fevkalade iyi davranan ve günün 2 vakti sağlam aş veren Rus askerleri artık bizim askerlerimizle sıkı arkadaş olmuşlardı. Bugün aynısı bize olsa "kanka olduk lan" muhabbetiyle bağdaşlaştırabilirsiniz. Gel zaman git zaman savaş sona ermekte ve Ruslar bölgeden çekilmeye başladığında Rus Komutanı esirlere veda konuşmasını yapacaktı. Yaklaşık 100 Türk askeri ile Rus askerleri karşı karşıya pozisyon almış Rus komutanını dinlemekteydiler. Bir nevi son içtima diyebiliriz.

- Siz bunu savaş saymayın. Bizimle savaş yapmadınız. Asıl savaşınız bundan sonra başlıyor. Dikkatli olmanız dileğiyle..

Özet olarak askerimize bu uyarıyı yapan Rus Komutanı asıl savaşımızın Ermenilerle olacağına dikkat çekmekteydi. Sarılarak ve ağlayarak ayrılan Türk ve Rus askerleri için hayatının en güzel günleriydi. Son olarak Er Mustafa'nın yanına gelen Rus Komutanı ona 2 at, 1 eşek ve üzerlerinde tahıl ürünleri hediye edip en çok onu silahlandırmıştır. Ona özel olarak seçilmiş iki askerini verip;

- Bak Mustafa. Senin yaşın çok genç. Sana iki askerimi veriyorum. Köyüne rahat ve güvenli gidebilmen için bir yere kadar eşlik edip sonra gideceğin yönü tarif edecekler.
- Sağolun ama ben kaybolurum. Bizim askerlerle gitmek istiyorum.
- Peki nasıl istersen. Seni unutmayacağım Mustafa. Yolun açık olsun..

En çok Mustafa'dan ayrıldığına Rus Komutanının eşi üzülmüştü. Onu kendi evlatları gibi sevmişlerdi. Esir olan askerlerimiz yola koyulmuştu artık. Türk hudutlarına varınca onları Rus askerleri sanan askerlerimiz çatışmaya girdi girecekken son anda bizim askerlerimiz olduklarını farkettiler. Çünkü Rus Komutanı askerlerimize çoraptan tut uzun botlara, kalın kamuflajlardan silahlara kadar birçok hediye teçhizat vermişti. Durumun farkına varan askerler hemen o bölgenin komutanı Kazım Karabekir'e haber saldılar. Çok ivedi olarak bölgeye iştirak eden Komutanımız olan biteni öğrendikten sonra gözüne 2 at, 1 eşşek ve üzerine yüklenmiş tahıl ürünlerini görünce sorar;

- Bunlar nedir?
- Rus Komutanı Nurullah oğlu Mustafa'ya hediye etmiş Komutanım.
- Mustafa kim?
- Nurullah oğlu Er Mustafa / Yusufeli. Emredin Komutanım!

Bu kısa rapordan sonra dedemle Kazım Karabekir arasındaki diyalog devam ediyor;

- Anlat hele Mustafa, ne gördün ne yaşadın oralarda?

Başından geçenleri anlatan Mustafa, asıl savaşımızın bundan sonra başlayacağını ve acilen savaş hazırlıklarına başlanması gerektiğini söyledi. Kendisine hediye edilen 2 at ve eşekle beraber tahıl ürününün bir bölümünü Türk ordusuna bağışlayan Mustafa'ya Kazım Karabekir teşekkür edip Gazi Madalyası vermiştir.

Dünya üzerinde birbiriyle en çok savaşan iki devlet düşünün. Yaklaşık 600 kez savaş yapmış olan Osmanlı ve Ruslar. Bunun 550 civarını Osmanlılar, kalanını ise Ruslar kazanmıştır. Esir düşen askerlerimize böylesine iyi davranmalarının sebebi biz olduk. Çünkü biz daha önceki savaşlarda esir aldığımız hiçbir askere kötü davranmadık. Esirden çok misafir gibi davrandık ve serbest bıraktığımızda yaşadıklarını anlatan Rus askerlerinin komutanları hayretler içinde kalmış ve Osmanlıya karşı büyük hayranlıkla bakmıştır. Esirlerine birşey yapılmayıp çok iyi bakıldığını öğrenen komutan "Tanrım bana böyle bir millet ile savaş yapma şerefini verdiğin için sana şükürler olsun" duasını etmekten geri kalmamıştır. Bu nezaketi bizden öğrenen Ruslar bizim esirlerimize karşı hiçbir zaman zorbalıkta bulunmamıştırlar. Diyebiliriz ki savaş usullerini bütün dünya üzerine yaymış millet bizleriz. İsmini almış olduğum büyük dedem Mustafa o günlerde yaşadıklarını kendi ağzıyla şöyle anlatıyor;

"O yıllarda yokluk kavramının ta kendisiydik. Ruslar bizim köylerimize kadar girmişlerdi. Çocuk ve bayanlara karşı bırakın öldürmeyi yanlarına bile yaklaşmamışlardır. Fakat ne acıdır ki bunu sonraki yıllarda ülkemize giren Ermeniler için söyleyemeyeceğim. Geçtikleri her yeri yakıp yıkan, çocuklarımızı öldüren ve kadınlarımıza tecavüz eden hatta kaçıran Ermeniler tarihin gördüğü en usulsüz savaşlarını yapmışlardır."

Şimdi ise objektif olmaya çalışıp büyük bir halt ettiğini sanan ve Ermenilere karşı soykırım yaptığımızı iddaa eden insanlar var. Soruyorum sizlere. Savaştan evlerinize döndüğünüzde çocuklarınızın ölmüş olduğunu ve eşinizin tecavüze uğradığını görseniz ne yaparsınız? Evet bunlar aynen anlattığım gibi yaşanmıştır. Büyük dedemin anlattığı usülsüz savaşları bugün yine İsrailliler uyguluyor. Filistin'in Hamas isimli örgütü de ufak çaplı bomba eylemleriyle karşılık veriyor. Hamas mı soy kırıyor? Yoksa İsrail mi? Hadi bana bunun cevabını verin.

Askerimiz savaştan geri dönüyor. Kimisi bakıyorki çocuğum öldürülmüş, kimisi bakıyorki eşim kaçırılmış, kimisi bakıyorki evim ve hayvanlarım yakılmış. Bunu gören askerler ise bölgelerinden yeni çekilen Ermenileri onların sınırlarına kadar kovalıyorlar. Kovalarken yakaladıklarını öldürüyorlar. Benim büyük babaannem ise Ermenilerin köyümüzü bastığı o kış soğuğunda ve karlı havada saklanmak için kızıyla beraber buz gibi derenin içerisinde girmiş ve sonrasında sorulduğunda dua okuyarak girdiğini ve şuan kesinlikle giremeyeceğini söylemiştir. O psikolojiyle buz gibi soğuk dere suyu ona sımsıcak gelmişti.

Tekrar soruyorum sizlere. Kimin yaptığı soykırım? Hangisi sebepli ve hangisi sebepsiz? Soykırım kelimesinide tam olarak bilmek gerekiyor tabi. Tarih üzerinde şu güne kadar soykırım yapmamış, dünyaya savaşın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatan değil, gösteren millet olarak bugün hala soykırım iddaalarıyla uğraşıyoruz. Bütün bunların siyasi oyunlar olduğunu ve amacın bizi sıkıştırmak, rahat olmamamızı sağlamak olduğu aşikar değil midir? Tarihimizi kimden nasıl öğrendiğimizi biliyor muyuz? Tarihimizi doğru biliyor muyuz? Biz müslüman bir ülke olduğumuz halde artık İslam kelimesinin ve alt terimlerinin kullanılmasından utanır olduk. Artık dini kimliğimizi göstermeye çekinir olduk. Dış güçlerin yorum getirdiği dini düşüncelere büründürülmeye başladığımızın ne kadar farkındayız? Tarihimizdeki büyük devlet adamlarını kötüler olduk. Saçma sapan haberlere, sözde belgelere inanır olduk. Madem başımızdaki insanlar yanlış insanlardı neden millet olarak hep ayaktayız?

Amerika kıtasında bize düşman değil diyebileceğiniz ülke var mı? Avrupada bize düşman değil diyebileceğiniz ülke var mı? Afrika kıtasında bize düşman değil diyebileceğiniz ülke var mı? Asya kıtasında bize düşman değil diyebileceğiniz ülke var mı? Ben şöyle dünya haritasına bakarsam bizden yana olan 3-5 tane ülke görüyorum. Sizce daha çok rakam var mıdır? Dünya ile savaştığımızın farkında mıyız? Hangi millet vardır ki bütün dünyaya karşı tek başına asırlardır göğüs gerebilsin? Bunun aynısını başka bir millet yapabilir miydi? Yapsaydı hali ne olurdu?

Muhammed'lerin, Mustafa'ların, Kemal'lerin, Mehmet'lerin, Fatma'ların, Ayşe'lerin hatırına. Elhamdülillah Müslümanım. Ne mutlu Türküm diyene..


Noyan Şehitoğlu


Konu Noyan tarafından (25 Ağustos 2010 Saat 02:01 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Mart 2010, 22:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Ne mutlu Türk'üm diyene... Hani bir söz vardır ya Mustafa Kemal için sarhoş, ayyaş diyenler için söylenen bir söz. Onun sarhoşken kurtardığı bu Vatanı, sizler ayıkken idare etmeyi beceremediniz! Anlayana...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mart 2010, 22:40
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 03 Mart 2010, 22:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Osman'linin nesli olmak kolay degildir , ondandir bunca düsmanlik Türkiye'ye karsi.
Suan surenin/ayetin isimi aklima gelmiyor lakin orda söyle buyrulmustur ..

"Türkler Allah'in asklerlidir ve gün gelecek Dünyayi Türkler yönetecek'dir."..

Ermeni soykirimi diyenler , yukarda da belirtildigi gibi acip Tarihimizi arastirsinlar ..
O'nlar öyle bir millettirki , Hamile kadinlarimizi agaca gerip diri diri karinlarini kesmislerdir.
Ermeni'ler öyle bir millettirki , Kuran'i Kerim'i , kutsal kitabimizi yakmislardir.

Bu millete aciyanlar , bizden degildir.!

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mart 2010, 22:49
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 03 Mart 2010, 22:57   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Digerini suan bulamadim Lakin ..

Bknz :

Alıntı:
Türkler size dokunmadıkça sakın sizde TÜRKLERE dokunmayınız. Çünkü , Allah"ın ümmetine vermiş olduğu bu mülk ve saltanat nimetini ilk defa bu Kantura Oğulları onların elinden çekip alacaklardır" ( et- Taberani)

Alıntı:
TÜRKLER size dokunmadıkça sizde TÜRKLERE dokunmayınız. Zira onlar çok sert ve haşin tabiatlı insanlardır (el-Cüveyni)

Alıntı:
"TÜRK dilini mutlaka öğreniniz. Zira mülk ve saltanat uzun süre onların ellerinde olacaktır" ( el-Kaşgari ,Divan-ı Luğat et-Türk )

Alıntı:
TÜRK'lerin Muhafazakârlığı ile ilgili Hadis-i Şerif
TÜRKLERİN MUHAFAZAKARLIĞI İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİF

''Hıfz, On kısma ayrılmıştır: Dokuzu Türklerde biri diğer insanlardadır.'' (Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevi. Ramuz-ul-Ehadis.''4140'' nolu Hadis)
(Sakın ola bu Hadis-i Şerifteki anlatılan mevzuyu, hiç kimse bazı siyasi düşüncelerle ve milli menfaatleride göz önüne alarak bir siyasi ve milli duygularını kabartıp bunu (Irkçılıkla) süslendirip başka bir tarafa çekiştermesin! Çünkü bu bir Hadis-i Şerif yani Peygamber Efendimizin sözüdür. Buda demek oluyorki dini bir mevzudur.

Yukardaki Hadis-i Şerifin Açıklaması: Bu Hadis-i Şerifte geçe ''Hıfz'' kelimesi, bazı kitaplarda ''hafızalık'' ve ''kavrama kabiliyeti'' olarak tercüme edilmiştir. Hıfz kelimesinin o manalarda sumulü olmakla beraber, bu Hadis-i Şerifte ''muhafazakarlık'' manasına geldiğini Merhum Mehmet Feyzi Efendi belirtirlerdi. O zaman muhafazakarlığın yani; dinini, milletini, maddi ve manevideğerlerini, örf ve adetlerini, kültürünü, devlet çıkarlarını ve namusunu koruma duygusunun her milletten çok Türk milletinde bulunduğu anlaşılır.

“Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur. Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır.”


__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..

Konu Süslü tarafından (03 Mart 2010 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mart 2010, 23:19
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 04 Mart 2010, 04:11   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Denilecek fazla söz yok paylasım ıcın cok tskler Noyan.Baştan Sona Okudum ve Bilmediğim Bir Güzel Olay Daha Hafızama Kazındı...Evet Rus Komutanında Ozaman Söylediği Gibi Bizim Gerçek Düşmanlarımız Arasında Ermeniler Başı Cekmekte.Ne Yazıkki Ülkemin Aydın Diye Gecinen ve Bu Sıfattan Zerre Nasıbını Almamıs Insanları Halen Ermenileri sawunmaktadır UTANIN BE TURKLUGUNUZDEN UTANMIYORSUNUZ Ki TURK OLARAK GORMUYORUZ SİZLERİ ! BARi İNSANLIĞINIZDAN UTANIN !

İslamiyet ÖNCESİ İslamiyet Sonrası Her Zaman Dünyanın En Guclu Toplumlarının Basındadırki Turkler Bu Hadislerimizdede Acık Sekılde Gorulmektedir Dunyanın Sonu Gelene Kadar Bu Gucu Kaybetmeyecektir.


'' Ben Ezel'den Beridir Hür Doğmuşum Hür Yaşarım Hangi Cılgın Bana Zincir Vuracakmış Şaşarım ''
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mart 2010, 05:09
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 04 Mart 2010, 09:30   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Noyan arkadaşım güzeL konuLara değiniorsun açıkçası hasret duyduğum sohbetinin geçmeisni istediğim konuLar bunLar..ŞöyLe bir örnek vermek isterim ben de ARtvinLi olarak savaşı doğu cephesinde yaşamış ve fevkalede zorluklarla karşılaşmış bir diyarın atalarının torunları olarak dünyaya geLdim ve böyLe yetiştirildim ben tarihine sahip çık kızımdı ben okula ilk başlarken Tarihine sahip çıkacaksın Kızım di duyduğum ilk sözLer..savaş konuları geçtiğinde tarih derslerinde pür dikkattim hepsini bir bir okudum Osmanlı nın şanlı tarihini Cumhuriyet´imizin ne kadar zorluklarla kurulduğunu ve Atalarımıza neler borçlu olduğumuzu..Kimseye kötülük etmemiş zorLa değil sevgiyLe birşeyler anlatmış bu millet hep tarihi boyunca Zoraki yaşatmamış istemesini sağlamışlar refahı huzuru bizim sayemizde öğrenmiş diğer milletler daha temizliği bilmeyen insanlara temizlik öğretmiş anadolu da ki analarımız daha neler neler.ŞöyLe bir örnek vermek istiyorum Artvin de 1915 yıllarında bir çok kişi vefat etmiş Ermenistan tarafından geLenler yakıp yıkmışlar köyleri babamın babası doktormuş o zamanlar babam anlatınca halen daha gözleri yaşarır ki hangi bir tarafa gideceğini şaşırırmış dedem genç yaşta onları gördükten sonra zaten vefat etmiş yürek sızlatan bir durum kardeş deyip kucak açtığın karını kızını namusunu emanet ettiğin insanlar gün gelir hem sana hemde namusuna göz dikmişler bu ş****** ten başka birşey değil..Zaten kabul etmişler o kadar da yüzsüz bir durum yaşadığımız ama her zaman Türk haLkı Onurlu bir şekilde sıyrılmıştır bu sorunlardan bundan er yada sıyrılacaktır..Alnının akı ile bebek katili değil bizim atalarımız..Gül bahçelerinden geLme ellerinde kan kokusu yok masumların kanı yok
Grur duyulacak bir tarihimiz var Allah hepsinden Razı oLsun..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mart 2010, 09:36
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 04 Mart 2010, 09:42   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Mehmet’im sevinin başlar yüksekte Ölsek de sevinin eve dönsek de Sanma bu tekerlek kalır tümsekte Yarın elbet bizim elbet bizimdir Gün doğmuş gün batmış ebet bizimdir.

ßoşa söyLenmemiş bu sözLer yaRın da bizim böyLe olduğumuz sürece
..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mart 2010, 09:44
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 04 Mart 2010, 10:17   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Noyan Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tekrar soruyorum sizlere. Kimin yaptığı soykırım? Hangisi sebepli ve hangisi sebepsiz?


Güzel bi tespit ..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mart 2010, 15:12   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




çok güzel bir başlık olmuş.. okuyunca büyük bir zevk aldım çok hoşuma gitti ülke sevgisi bri başkadır. günümüzde bunu yaşıyan çok azdır.. başlık beni öyle hayran bıraktı ki bunu söylemeden edemicem ;

noyan bunları başka bir siteden alıptamı buraya ekledn yoksa bu olayı bizzat senin dedenmi yaşadı.. aklıma ilk gelen soru buydu çünkü öyle güzel anlatılmışki sormak istedim..

ülkemi ülkemde yaşıyan herkezi seviyorum..

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mart 2010, 15:43
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Alt 04 Mart 2010, 15:48   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası..




Özümüzü unutmamak için böyle dedelerimizden daha çok anı dinlemeliyiz ki geçmişimiz kulağımıza küpe olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mart 2010, 16:00
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Cevapla

Etiketler
komutani, mustafa, rus, sonrasi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bordo berelilerin komutanı cephede Seth Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 16:31
Kobani saldırısının komutanı ‘Çeçen’ Seth Haber Arşivi 0 05 Ekim 2014 10:10
Çölaşan: Tayyip'in Komutanı PassioN Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 20:02
Mustafa Kamal nasıl ''Mustafa Kemal'' oldu basketci Haber Arşivi 0 15 Kasım 2010 09:17
28 Şubat'çı komutanı oğlu anlattı BaRoN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2010 16:12