IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Nisan 2010, 20:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sırrı Sakık'ı çıldırtan tartışma




BDP'li milletvekili Sırrı Sakık'ın 3 yıl önce ölen eşi, Gölbaşı Belediye Meclisini karıştırdı. Sakık yaşanananlara çok kızgın. BDP’li Sakık’ın eşinin mezarı, Ankara Gölbaşı Belediye Meclisi’nde polemiğe yol açtı. MHP’li üye Mehmet Atak, AK Partilileri “Teröristlerin eşini buraya defnettiniz” diye eleştirdi. Tartışmayı öğrenen Sırrı Sakık çok kızdı:

“3 yıl önce ölen eşim Gülsima için terbiyesizce terörist demişler. Konuyu TBMM’ye getireceğim. Gerekirse mezarı Muş’a taşırım.”

Ankara’nın Gölbaşı Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Mehmet Atak'ın, BDP’li Sırrı Sakık’ın eşinin mezarını kastederek, AK Partililere yönelik, “Teröristlerin eşini buraya defnettiniz” sözleri büyük tepkiye yol açtı. Tartışma, AK Parti’den MHP’ye geçen Belediye’nin icraatının tartışıldığı Belediye Meclisi’nde yaşandı.

10 Ocak 2007’de vefat eden Gülsima Sakık’ın Gölbaşı’ndaki Belediye Mezarlığı’na defnedilmesi olayını, isim anmadan hatırlatan MHP’li Atak, AK Partilileri, “Yakın geçmişte neler yaptığınızı biliyoruz. Teröristleri getirip buraya defnettiniz. Teröristlerin eşini buraya defnettiniz” diye eleştirdi. Atak’ın sözlerine, diğer partililer tepki gösterdi.

Olayı kısa sürede duyan Sırrı Sakık, tartışmayı birçok kaynaktan doğrulattığını belirterek, Habertürk gazetesinden Hasan Öymez'e şunları söyledi: “Ailem, kardeşlerim ve aşiretim, eşimin cenazesini Muş’a defnetmemi çok istedi. Ama ben direndim. Bu benim, bütün ülkeye verdiğim mesajımdı. Ülkede birliği, bütünlüğü ne kadar içten istediğimin mesajıydı. Ankara’da olsun, yanımızda bulunsun istedim. Israrlara direndim ve buraya defnedilmesini sağladım. Ardından ablam vefat etti. Onu da Gölbaşı’na defnetmek istedim. Ancak tüm uğraşlarımıza rağmen sonuç alamadık. Keşke onu da oraya defnedebilseydim.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
‘GEREKİRSE GÖTÜRÜRÜM’

“Yapılmak istenen Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne darbe vurmaktır” diyen Sakık, şöyle devam etti: “MHP’li üyeler, eşimin cenazesinden terbiyesizce ‘terörist’ diye söz etmişler. Konuyu TBMM gündemine taşıyacağım. Gerekirse, mezarı açtırıp, cenazemi Muş’a götürüp defnedeceğim.” ‘

DOĞRUDAN BAHSETMEDİM’
MHP’li Mehmet Atak, Sırrı Sakık’ın eşinden doğrudan bahsetmediğini öne sürerken, Gölbaşı Belediye Başkanı MHP’li Yakup Odabaşı, “Kimseye, ‘Cenazeni al git’ demiyoruz. Geçen dönem icraatları tartışılırken bu konu gündeme geldi. Olay bundan ibaret” dedi.

Belediye Meclisi üyeleri ise cenazenin getirildiği gün, dönemin AK Partili Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak’ın sıkıntı yaşadığını anımsattı. Bir üye, “O gün ilçemizde bir astsubayın cenazesi vardı. Belediye yönetimi, ilçe sakini değil diye Sakık’ın eşinin ilçe mezarlığına defnini kabul etmek istemedi. Fakat bir bakanın araması üzerine kabul ettiler” diye konuştu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çıldırtan, sakıkı, sırrı, tartışma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sırrı Sakık'a Dava Şoku! Rhytia Haber Arşivi 0 02 Şubat 2014 18:48
Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etti glu Haber Arşivi 28 19 Eylül 2012 21:18
Sırrı Sakık'tan CHP'yi Çıldırtan İddia BaRoN Haber Arşivi 4 28 Şubat 2010 11:30