IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Ekim 2010, 01:55   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fatmagül'ün Suçu Ne?




Bu bir dizinin, bir dizi kahramanının ve bu dizide meydana gelen ve o haliyle ülke gündeminde kalan rezaletin naçizane eleştirisidir. Bu toplumun gerçek manada aydını ve sanatçısı ismen dahi olsa her eve girmez ama bu vebenzeri dizilerin ve sahte kahramanlarının adları posterleri evimizin başköşesinde yer alır. Değerlerimiz okulun ilk günü ilk ders konusu olarak verilirken öğrencilerimize televizyonlarımızda vesaire yerlerde anti değer propagandası olarak öne sürülen film ve benzerleriyle ne yazık ki daha tesirli ve kalıcı hasarların hücumu altında yok olmaktadır.
İyi de bizim suçumuz ne?
Binbir Gece, Aşkı Memnu, Yaprak Dökümü ve nihayetinde Fatmagül’ün Suçu Ne?
İyi de bizim günahımız ne?
Bir Fatmagül türküsüdür tutturmuş gidiyor memlekette. Fatmagül’ün Suçu Ne diyoruz da hiçbir Allah’ın kulu kalkıp da memleketin suçu ne ola ki bunu bizlere reva görüyorlar desin? Ah Fatmagül sen neymişsin de haberimiz yokmuş?
Ailemizin, çocuğumuzun, annemizin, bacımızın, öğrencimizin, gencimizin suçu ne? Toplumda örnek alacakları kaç kişi kaldı ekranda evimizin huzurlu odasına yansıyan. Şimdi dört tane genç yan yana gelip ekranda gördüğünü uygulamaya kalkışsa ne olur? Ve kızlarımız gecenin karanlığında reyting rekorları kıran sahnenin hatunu gibi gezip dolaşsa kim alacak önlemini? Ve o saatte niye gezsin?
Bu dizinin getirisi acaba gerçekten benzeri mağdurelerin yeni bir hayata başlaması için kullanılacak mı yoksa bu rezilce olaydan sadece maddi anlamda zengin olup huzurlu bir şekilde kazandıklarını harcayacaklar mı? Fatmagül Rehabilite Merkezi adı altında bir yer açıp tecavüz mağduru yüzlerce, binlerce kadını tekrar topluma kazandırmanın öncülüğünü yapmazlar mı patronlar?
“Televizyonlu odadan televizyonsuz odaya geçmek hicrettir” diyen Hekimoğlu İsmail ne de haklıymış meğer? Bugün daha iyi anladım. Kumanda elinizde demeyin, düşmüyor meret!
“Televizyon dünyayı ayağınıza belayı da başınıza getirir” derken bir duvar yazıcısı ne de doğru yazmış. Bugün daha iyi idrak ettim. Kumanda seni değil sen kumandayı yönet diyorsunuz da bunu kim yapıyor ki!
Kanal ..’ de ilk bölümüyle ekrana gelen Fatmagül’ün Suçu Ne” adlı dizi, Vedat Türkali’nin Umutsuz Şafaklar adlı romanından uyarlama. Dizinin konusu ise, Fatmagül bir sahil kasabasında yaşayan kimsesiz köylü kızıdır. Tek ailevi varlığı biraz saf olan abisidir ve ondan başka kimsesi yoktur. Dizinin ilk konusu nişanlısını uğurlamak için limana gelen Fatmagül’ün 4 sarhoş tarafından tecavüze uğraması ile başlayan insanın içini acıtan olaylarla başlar. Tecavüz edenler suçu başkasına atar, Fatmagül bu adamla evlenmek zorunda kalır, Çocukluk aşkı Mustafa ortalığı yakar yıkar ve bir düşmanlık gütmeye başlar. Ve bu şekilde olaylar gelişir.
“Fatmagül’ün Suçu Ne?” dese biri sert bir tonda “Valla benim haberim yok hâkim bey! Fatma’da gülsün biraz” desek saf bir şekilde nasıl olur acaba?
Ya da “Fatmagül’ün Suçu Ne?” deseler bizler de “Hepimiz Fatmagül’üz” desek ezberden nasıl olur? Nasılsa kendimizi başkasının şahsında eritip onun ruh haliyle aklanmayı seviyoruz millet olarak. Alimallah, 3.cinsten biri vefat ederse ve biz de kalkıp “hepimiz topuz mu?” diyeceğiz. Hafazanallah!
Bu toplumun suçu ne?
Hap içip patladık
Fatmagül’e rastladık
Fatmagül’ün suçu yok
Biz onu Bihter sandık. Şeklinde onlarca espri malzemesi olan Fatmagül’ün toplumumuza ne kadar değer kazandırdığı, halkımızı ne kadar aydınlattığı malumunuz. Cin olmadan cin çarpanlar, pratik zekâlarını ortaya koyarak ne espriler üretiyor da anlayanımız yok. Bu zekâyı farklı değerlendirebilseydik bu halde olmazdık sanırım.
Ah Fatmagül kurban olan sensin, senin şahsında bütün kadınlar. Anlayabilen var mıdır acaba? İnşallah benzeri olayları tetiklemez, inşallah gençler kötü örnek teşkil etmez bu dizi.
Bir başka sözde espri şöyleydi denk geldiğim: “Fatmagül’ün olaydan sonraki sözleri: Dördünü toplasan bir Behlül etmez!”
Espriler gırla, ne kadar hırlarsan hırla donuna düşer damla…
Yaşlı bir teyzenin şu sosyolojik ifadesi son derece manidardır ve sanırım teyzelerin, ninelerin tamamı bu şekilde düşünmektedir: Gecenin bir vakti dışarıda gezmesi en büyük suçu… Burası Türkiye kız kısmının o saatte ne iş var dışarıda!" Katılmayanlar parmak kaldırsın, tamam herkes katılmıştır.
Değerlerimiz her gün damla damla yok olmaktayken şimdi göl göl yok olmaktadır. En sonunda aile kavramı ortadan kalkacak biz de asri bir toplum haline geleceğiz. Kimin eli kimin cebinde belli değil bir toplum olacağız ondan sonra çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız.
“Fatmagül’e tecavüz edenler mahkemeye çıkmış. ‘neden yaptınız?’ demiş hâkim onlar da, ‘ biz onu Bihter sandık.’ demiş. Aşkı Memnu’nun yazarı Halit Ziya yaşasaydı eğer bunlara tazminat davası açmaz da ne yapardı Allah aşkına?
Gençlerin suçu ne? Bunu bu toplumda yaşayan her anne ve babanın, her eğitimcinin mutlaka sorması gerekir diye düşünüyorum. Sağlıklı bir yarın, sağlıklı bireylerle olur. Ahlaki yönde tezahür eden bir vaka varsa ve bu vakanın vukuundan beter[/URL]se vay halimize… Hani günün birinde bir büyüğümüz başka bir büyüğümüz hakkında şöyle söylemişti ya: “Beterin beteri vardır ama onun beteri yoktur.” diye… İşte biz de şimdi bunu söylemeliyiz: “Beterin beteri vardır ama Fatmagül’ün Suçu Ne’nin beteri şu an için yoktur.
Toplumun suçu ne?
Biri kalkıp da “Senin ne mal olduğun yaşadığın dünyadan belli” derse ne yapcaz bundan gayri? Hepimiz Fatmagül’üz mü diyeceğiz; ya başımıza bir şey gelirse! Bir cemaat adabı içinde dahi Fatmagül’ü alıp sahiplenebilecek miyiz? Yoksa gelen vurdu giden vurdu havası içinde daha çok Fatmagüller mi yetiştireceğiz?
Fatmagül gülsün biraz… Mahallede Fatmagül… İşte Fatmagül… Çarşıda pazarda sanalda Fatmagül… En meşhuru kim bugünün, Fatmagül. Ya neymiş bu Fatmagül de bugüne kadar ayırtına varamamışız, ne hazin, ne kayıp bir hal? İyi pazarlama iyi reklam iyi kazanç bence. Değerler mi tepetaklak olsun kime ne?
FATMAGÜL’E bakmıştım suç var da!
FATMAGÜL’Ü yazmıştım suç kim de?


Gürhan GÜRSES

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Ekim 2010, 19:31   #2
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fatmagül'ün Suçu Ne?




Fatmagül'ün suçu yok ,,cinsel eğitim vermeyenlerin suçu var ..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ne, sucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fatmagül’ün Suçu Yok Burce Ah Kadınlar 0 17 Mayıs 2012 23:01
Sinan Yılmaz'ın yeni şarkısı Fatmagül'ün Suçu Ne PassioN Haber Arşivi 0 26 Nisan 2012 21:18
Flaş!.. “fatmagül’ün suçu ne?” dizisinin başarili oyuncusu beren saat .. PauL Haber Arşivi 0 08 Aralık 2011 11:25
Fatmagül'ün suçu ne? Slipknot Komik Loglar 41 21 Mayıs 2011 12:47
''Fatmagül'ün Suçu Ne?' yayından Kaldırılsın Feronia Ah Kadınlar 8 07 Kasım 2010 19:23