IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Ekim 2010, 00:32   #1
Çevrimdışı
Su
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Artık "Arazi"deyiz..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Ülkemizin bire bir ölçekli haritasını yapmayı başardık!"
"Peki çok kullandınız mı?" diye sordum.
"Bugüne dek hiç açılmadı." dedi Mein Herr.
"Çiftçiler itiraz etti. Haritanın bütün ülkeyi kaplayacağını ve güneş ışığını engelleyeceğini söylediler. Bu nedenle şimdilik haritası yerine ülkenin kendisini kullanıyoruz ve sizi temin ederim, en az harita kadar işimizi görüyor."

Lewis Carroll'un, Slyvia and Bruno'sunda yer alır bu diyalog.

İsrail hükümeti, bugüne kadarki bütün anlaşma haritalarını, uzlaşma krokilerini yırttı attı. Ne diyaloga geldi, ne çözümlerin herhangi birini tanıdı, ne de barışa dair küçük bir umudun kapısını aralık tuttu.
Doğrudur; haritaların hiçbiri araziye eşit değildir. Belki de çizdiğimiz haritada yeterince göremedik İsrail'in sancısını... Kim bilir empati yapmamız gerekli noktaları kaçırdık. Kıl kadar olsun bir merhamet bekliyorlardı da, çok gördük, ihmal ettik.

Harita üzerinden konuşmanın muğlaklığı vardı üzerimizde her daim... "Belki"ler bu yüzdendi... "Haksızlık ediyor olmayalım!"yollu tereddütlerimizin varlığı haritanın detayları yutan ölçeğinde belki anlamlıydı.
Sonunda Mavi Marmara çıktı yola. Silahsız. Bombasız. Militansız. Su ve bisküviyle, ilaç ve çimentoyla, makarna ve konserveyle, oyuncak ve defterle...
Vicdan yüklüydü gemiler... Kurşunların hepsine açık tenleriyle... Mazeretlerin hepsini geçersiz kılan saf niyetleriyle... Ne Türklerdi gelen ne İslamcılardı. Her milletten, her dinden insan... En azından Furkan'dı gelen. Ondokuzunda delikanlı... Hiçbir kötü niyetin yakıştırılamayacağı kadınlar ve çocuklar. Cevdet vardı meselâ. Objektifini bütün dünyaya objektif bir bakış sunmak için çevirmiş, silahsız bir elçi... İyi niyetten başka yükü yoktu Mavi Marmara'nın.
Mavi Marmara, İsrail'in saldırganlığının, çaresizlikle ürettiği paranoyanın birebir ölçekli aynası oldu. Akdeniz'in mavi sularında İsrail'in kendini sakladığı gerekçeler, bahaneler geçersiz kaldı, sis perdesi dağıldı, kendisi harita olarak ortaya çıktı İsrail'in. Kendi yüzünü hiç gölgesiz görebileceği... Kendi ağzından çıkan amansız nefret çığlıklarını kulaklarında hiç engelsiz duyabileceği... Kanlı elleriyle kendine sobelendi.
Kuş bakışı değil; içeriden, çıplak gözlü bir bakışla görüntülendi. Haritası yeniden çizildi nefretin. Arazinin kendisi harita oldu. Bire bir. Neyse, öyle! Dolaysız. Çerçevesiz.

Bundan böyle ne anlaşmalar ne uzlaşmalar ne de yaklaşımlar geçerli... Kaldırdık haritayı... Ülkenin kendisini harita diye kullanacağız.
Her baktığımızda dokunacağız nefret vadilerine... Hep açık duracak önümüzde "arazi"... Bizden bir şey saklanamayacak! Elimize her aldığımızda tüm detaylarıyla gözümüzün önüne açılacak gizli saklı kıvrımlar ve kıvırtmalar.
Haritayı dürdük ve bir kenara attık ey İsrail... Sıvadık kolları ve paçaları, çamurlanmaya zaten öteden beri hazırız. "Harita" ile uğraşmayacağız artık; arazideyiz. Açtığımız her yerde gözler önünde olacaksın. Haritayı her çekiştirdiğimizde çıplak kalacaksın.
Biz geldik!
Geleceğiz!



Senai DEMİRCİ
~

__________________
Birinin seni anlaması, bazen sevmesinden daha değerlidir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arazideyiz, artık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir zamanlar Canımın attığı "sen"canımı yakıyor artık.." Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Mayıs 2011 08:53