IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lee

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ocak 2008, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HackerLıkta Dünya ikincisiyiz :)




İnternet ve web sitesi güvenliği kuruluşu Scan Alert Genel Müdürü Michael R. Ayers, Türkiye'nin 'hacker'lık alanında dünyada ikinci konumda olduğunu savundu.

ABD firması Scan Alert, Hacker Safe güvenlik sertifikasını, Arcadla Teknoloji işbirliği ile Türkiye pazarına sunması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayers, 'hacker'lıkta Türkiye'nin dünyadaki ilk üç arasındaki yerinin hiç değişmediğini söyledi.

Scan Alert Türkiye Genel Müdürü Özgür Koca da, "Rusya ve Türkiye, dünya genelinde birincilikte sürekli yer değiştiriyor'' dedi.

Önce ucuz, sonra pahalı

Yeni nesil internet korsanlarının (hacker) son derece usta ve iz bırakmadan hareket ettiklerini belirten Scan Alert Genel Müdürü Michael R. Ayers, ele geçirilen kredi kartı bilgilerinin, daha önce bu suçu işleyen insanlara iletildiğini ve bu kişilerin önce 1-2 dolarlık satın alma ile kredi kartını denediklerini daha sonra da pahalı işlemler yaptıklarını anlattı.

Michael Ayers, dünya genelinde kullanılan internet bant genişliğinin yüzde 3'ünün aktif olarak 'hacker'lar tarafından kontrol edildiğini, yeni alınan bilgisayarın mutlaka bir 'hacker'ın taramasından geçtiğini vurguladı.

Ayers, ''dünyada e-ticarette 150 milyar dolarlık bir dönüşüm var. Bunun birkaç milyar dolarlık kısmı 'hacker'lar tarafından ele geçiriliyor. Kesin rakamı söylemem mümkün değil, çünkü bunların bir kısmı hasır altı ediliyor'' dedi.

Hacker Safe sisteminin çalışması hakkında da bilgi veren Ayers, sistemin California'daki bilgi merkezinin diğer sistemlere bağlanarak günlük tarama ile güvenlik açığını ortaya çıkardığını söyledi.

Günlük olarak 20 güvenlik açığına tarama

Dünyada FBI/SANS'ın belirlediği en önemli 20 güvenlik açığı bulunduğunu belirten Ayers, Hacker Safe'in günlük olarak bu 20 güvenlik açığını taradığını ve 10 binden fazla günlük güvenlik açığına karşı sistemleri kontrol ettiğini anlattı.

Yahoo'nun bütün güvenlik taramasını ABD'de Scan Alert'in sağladığını belirten Ayers, web sitesi ve internet güvenliği konusunda Visa ve MasterCard'ın üç ayda bir denetim öngördüğünü ancak, her gün 10 yeni güvenlik açığı ortaya çıktığını belirtti. Ayers, en iyi yöntemin günlük taramalar olduğunu da kaydetti.

'Yüzde 99.99 güvenlik'

Scan Alert Türkiye Genel Müdürü Özgür Koca da, "Rusya ve Türkiye, dünya genelinde birincilikte sürekli yer değiştiriyor'' dedi.

Visa'nın Scan Alert'in partneri olduğunu kaydeden Koca, bu sistemle yüzde 99.99 güvenlik sağladıklarını belirtti. Koca, bu işin firmalara maliyetine ilişkin olarak da, ''beş bağımsız bilgisayar için fiyat 2 bin 250 dolardan başlıyor'' dedi.

Hacker Safe, servis sağladığı sitelerde Visa, MasterCard ve FBI gibi kuruluşların belirlediği 60 binden fazla açığı denetleyerek, kredi kartı ile yapılacak alışverişler ve internet üzerinden gerçekleşecek işlemlerde güvenli bir ortam sunuyor.

Ken Leonard tarafından 2001 yılında kurulan Scan Alert, 40 ülkede 150 yetkili satıcı ile 75 binden fazla Hacker Safe sertifikalı siteye servis sağlıyor.

Sistemi her 15 dakikada bir kontrol ederek dışardan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı koruma geliştiren Hacker Safe, her ay 75 milyon web sayfası üzerinde yaklaşık 3 milyar kez gösteriliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Ocak 2008, 19:57   #2
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: HackerLıkta Dünya ikincisiyiz :)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Boş işlerde dünya ikincisiyiz, o da güzel.. Keşke eğitim düzeyi, ekonomi vs. gibi konularda 2. olabilsek..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2022, 22:09   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: HackerLıkta Dünya ikincisiyiz :)




Masallah daim olsun

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dunya, dünya, hackerlikta, hackerlıkta, ikincisiyiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Arcak - Dünya Aynı Dünya Desmont D, E, F, G 0 01 Kasım 2014 16:15
Dünya Kupası 2014 - Günün Maçları, Programı, Fikstür ve Puan Durumu (Dünya Kupası 201 Seth Dünya Kupası 0 25 Haziran 2014 14:53
Dünya Ülkesi Şili'den, Dünya'nın En Büyük Havuzu. (Resimler, Kareler, Fotoğraflar) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 2 02 Eylül 2012 18:55
Dünya yıldızı Yalan Dünya'da oynayacak PassioN Haber Arşivi 1 01 Mart 2012 21:24
Dünya Ülkeleri'nin Nüfuslarına Göre Sıralaması + Dünya Nüfus Yoğunluğu Haritası. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 09 Ağustos 2011 20:58