IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   Arçelik teknomarketlere savaş açtı: "Türkiye'yi çöplüğe çevirdiler" (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/46718-arcelik-teknomarketlere-savas-acti-quotturkiyeyi-copluge-cevirdilerquot.html)

BLaCK_and_WHiTe 08 Ocak 2008 10:16

Arçelik teknomarketlere savaş açtı: "Türkiye'yi çöplüğe çevirdiler"
 
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, “Eskiden bakkal-market savaşlardı, elektromarket-bayii savaşlarına döndürmek isteyenler var. Dönmeyecektir. Göreceksiniz bayii sistemi taş gibi ayakta kalmaya devam edecektir. Çünkü beyaz eşya ticareti Türkiye’de bu şekilde dejenere edilemeyecektir. Bayilik sisteminin yüzde 100 arkasındayız" dedi.

Arçelik’in 2007 değerlendirmesinin yapıldığı ve 2008’e yönelik beklentilerin paylaşıldığı basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdemir,
"Türkiye’de patlama yapan tekno marketler sizi nasıl etkiledi?" şeklindeki bir soruya karşılık, "Olayları o kadar abartmayalım, tekno marketler konusunda bir patlama falan yok. Bu tür mağazaları açanlar, dünyanın her yerinde rollerini güzel oynuyorlar. Reklam yapmak yerine, sansasyon yaptılar. Medya da bunu alıyor her zaman olduğu gibi abartıyor. Adam amacına ulaşıyor. Türkiye’de 100 liraya yapacağı reklamı belki de 5 liraya yapıyor" dedi.


"ARÇELİK VE BEKO ÜRÜNLERİNİ TEKNO MARKETLERE VERMEYECEĞİZ"
Bayii sisteminin en büyük savunucusu olan Arçelik’in bayii sisteminin en büyük savunucusu olduğunu, toplam işinin yüzde 20’sini elektronik ürünlerin kapladığını dile getiren Özdemir, “Bundan etkilenmemek mümkün değil. Belki de pozitif etkileneceğiz, şu anda geçiş dönemindeyiz. Ama hiçbir şekilde, bizim bir bayiimizin işini tehlikeye sokacak boyutta bir yapılanma olmadığını söyleyebilirim. Önemli olan elektro marketlerin ne kadar beyaz eşya satacağıdır. Biz sistemimizi bundan dolayı bozmayacağız, hiçbir şekilde Beko ve Arçelik markalı beyaz eşyalarını bu firmalara vermeyeceğiz. Bayiilik sistemini sonuna kadar destekleyeceğiz" diye konuştu.


"TÜRKİYE KALİTESİZ MALLAR ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜYOR"

Özdemir, Türkiye’de şu anda bir tekno market ve alışveriş merkezi enflasyonu yaşandığını, kimsenin bu hızı kaldıracak potansiyel olup olmadığını hesaba katmadığını söyledi. Özdemir, hükümetin de bu duruma gereken dikkate göstermediğini savunarak, “Sözüm ona tüketiciyi korurken, Türkiye’nin kalitesiz mallar çöplüğü amacına istenmeyerek hizmet edilmektedir. Buna dikkat etmek lazım. Ucuz mal alınmasına itirazım yok ama tüketici yarın birgün bir problem yaşadığında, bu problemi giderecek ne firmayı, ne yedek parçayı ne servisi bulamadığı zaman kaldırıp o malı çöpe atmak mı daha ucuzdur, yoksa bu hizmetleri veren firmalarla işbirliği kurmak mı daha ucuzdur?" değerlendirmesinde bulundu.


"BAYİLİK SİSTEMİNİN YÜZDE 100 ARKASINDAYIZ"
Tekno marketlerin Türkiye’ye çok hızlı bir giriş yaptığını, oysa Türkiye’de iş yapmanın kolay olmadığını vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: “Tabi gelsinler, tüketici de alsın ama asla tüketici istismar edilmesin. Türkiye’nin bu hale gelmesine uzun yıllar emek vermiş, bu kadar istihdam ve vergi sağlayan firmaları bir kalemde bu şekilde değerlendirmek, kötü bir yere koymak doğru değil. Eskiden bakkal-market savaşlardı, şimdi elektromarket-bayii savaşlarına döndürmek isteyenler var. Dönmeyecektir. Göreceksiniz bayii sistemi taş gibi ayakta kalmaya devam edecektir. Çünkü beyaz eşya ticareti Türkiye’de bu şekilde dejenere edilemeyecektir. Bayilik sisteminin yüzde 100 arkasındayız."


"KUZEY IRAK’A YENİ YATIRIM DÜŞÜNMÜYORUZ"
Özdemir, bir soru üzerine Kuzey Irak’ta ve Irak genelinde hem Arçelik hem de Beko ile yıllardır iş yaptıklarını ancak mevcut ortamda yeni bir yatırım yapmayı düşünmediklerini kaydetti. Özdemir, “Ortam uygun olsa bile, şu anda böyle bir yatırıma gerek yok. Bizim İran için yaptığımız hesaplar var. Irak’ın ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılayabilecek durumdayız" şeklinde konuştu.


-KFS HİSSELERİNİN DURUMU-
Arçelik’in sahip olduğu KFS hisselerinin satılacağına ilişkin çıkan haberlere yönelik olarak, “Böyle bir satış şu anda bahis mevzuu değil" diyen Özdemir, bu konunun hiç gündeme gelmediğini, böyle bir satışa ihtiyaç duymadıklarını söyledi.


-BEYLİKDÜZÜ ARSASININ SATIŞI-
Arçelik’in Beylikdüzü’ndeki arsasının satış sürecine ilişkin bir soruya yanıt veren Arçelik Mali İşler ve FİNANSMAN Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ise, Yapı Kredi Yatırım A.Ş.’yi söz konusu arsanın satış süreci için görevlendirildiğini hatırlattı. Ebiçlioğlu, “Yatırımcılarla görüşmek suretiyle sürecin tamamlanması aşamasındayız. Henüz netleşen bir satış söz konusu değil. Bir gelişme olması durumunda, halka açık bir şirket olarak gerekli hassasiyeti göstererek açıklama yaparız" dedi.


BEKO 2008 CES TASARIM VE YENİLİK ÖDÜLÜ'NÜ KAZANDI
Özdemir, konuşmasında ayrıca, Beko Piano Serisi 100Hz LCD televizyonun tüketici elektroniğinde dünyanın en saygın ticaret fuarlarından biri olan CES’de, “2008 CES Tasarım ve Yenilik Ödülü"nü kazandığını söyledi. CES’in bu yıl Las Vegas’ta 170 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirildiğini hatırlatan Özdemir, BEKO Piano Serisi 100Hz LCD Televizyon, “video display" kategorisinde 2008 CES Tasarım ve Yenilik Ödülü’nü layık görüldüğünü açıkladı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net