IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   Forum Ahlakı (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/505300-forum-ahlaki.html)

Flevour 27 Eylül 2012 19:59

Forum Ahlakı
 
Kendiniz olun: Hava atmayın ya da olmadığınız biri gibi davranmayın. Deneyimsiz üyeler iki tür hataya düşerler: Ya olmadıkları kadar akıllı gözükmeye çalışırlar ya da ciddi.


Kendi sesinizi bulun: İlgi çekici yazılar yazabilmek için kendinize ait bir üslubunuz olması gerekir. Bazen üyenin kendi sesini bulması zaman alır. Sabırlı ve pratik olun. Dünyanın en yetenekli sporcuları gibi sizin de antremana ihtiyacınız olabilir.


Herkes yazar olabileceğini düşünür; fakat yazar olmakla yazan olmak arasında büyük farklar vardır. Yazı yazmak için yazar olmak gerekmez.. Forum da yazı yazmak için ise forum kültürünü bilmek gerekir. Bunun için iki temel kavram vardır. Birincisi mutlaka Türkçe imla kurallarına uymak, ikincisi açtığınız konuda ya da yazmış olduğunuz mesajda iki üc kelimelik okuyucuya hiçbir anlam ifade etmeyen sözcükler yerine daha zengin metinler girmektir.


Doğal olun:
Kendinizi biriyle konuşuyormuş gibi düşünün. Eğer deneyimli usta bir forum yazarı olduğunuzu düşünmüyorsanız edebî olmaya çalışmaktan kaçının. Cümlelerinizin içinde beş tane sıfat ya da bir iki tane bağlaç olması yazılarınızın edebî değil sıkıcı olmasına neden olur. Kısa cümleler kurmayı unutmayın. Kısa cümlelerle yazmak anlatım bozukluğu yapmanızı da engelleyecektir.



Yenilikçi olun: Yazıya biraz yenilik ve mizah katmak iyidir. Bir çok okur bundan hoşlanır. Herhangi bir şirketin ya da kurumun sitesi üzerinde çalışıyor olsanız bile resmiyetten uzak durmaya çalışın. Tabi ki bu noktada, bir sonraki ipucuna da dikkat etmeniz gerekiyor.


Konuşma tarzınız konuya uygun olsun:Çok ciddi konulardan bahsederken şaka yapmayın. Esprileriniz saygısız veya kırıcı olmasın. Bu sizi önemsizleştirir ve şöhretinize zarar verir. Espirili olun, eğlenceli olun ama okurla aranızdaki mesafeyi korumayı ve saygılı olmayı bilin.

Violent 28 Eylül 2012 14:36

Cevap: Forum Ahlakı
 
Başarılı bir konu olmuş. Emeğinize sağlık.

Flevour 28 Eylül 2012 23:20

Cevap: Forum Ahlakı
 
Teşekkürler Violent


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net