IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Ekim 2012, 13:26   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kim demiş kadınlar daha çok konuşuyor diye?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Intel’in Genç Türkiye Araştırması, ülkemizde gençlerin teknolojiyle birlikte değişen yeni yaşam tarzına ışık tuttu. 26 ilde 13-29 yaş grubu 3.000 genç ile yapılan araştırmaya göre hane penetrasyonuna bakıldığında, Türkiye'nin yüzde 98'inde standart ya da akıllı telefon bulunuyor. Gençlerin cep telefonu sahipliğinin en fazla olduğu bölge, yüzde 96'lik sahiplik oranı ile Doğu Karadeniz. Akıllı telefon penetrasyonuna bakıldığında, yüzde 47 ile İstanbul'un başı çektiği görülüyor. Intel'in araştırmasından çıkan verilere göre, dar gelirli hanelerin yüzde 16'sında akıllı telefon bulunmasa dikkatleri çekiyor. Konu akıllı telefon olunca, bu telefonların günlük ortalama kullanım suresi 128 dakika olarak belirtiliyor.

Erkekler daha çok konuşuyor
Intel’in araştırması, bugüne kadar bilinen, kadınların daha fazla telefonla konuştuğu ön yargısını da kırıyor. Araştırmaya göre, kadınlar cep telefonlarını günde ortalama 104 dakika aktif kullanırken, erkeklerde bu süre 110 dakikaya çıkıyor. Akıllı telefon kullananların 3’te 1’i her gün 3 saatten fazla bir zamanı aktif olarak cihazlarıyla harcıyorlar. Akıllı telefon günlük ortalama kullanım süresi ise 128 dakika. Akıllı telefon kullanımına bakıldığında yaş arttıkça telefon başında geçirilen aktif sürenin azaldığı gözleniyor. 13-17 yaş arası her 3 gençten 1’i günde 200 dakikadan fazla kullanırken, 25-29 yaş aralığındaki gençlerde bu oran 4’te 1’e düşüyor.

Bilgisayar ve telefon girmeyen ev yok!
Araştırmaya göre Türkiye’de 13-29 yaş grubu gençlerin yüzde 97,7’si standart ya da akıllı telefona sahip. Türkiye genelinde gençlerin yüzde 81’i cep telefonu sahibi iken, gençler arasında cep telefonunun en yaygın olduğu Doğu Karadeniz’de bu oran yüzde 95,6’ya çıkıyor. Onu takip eden Batı Marmara’da bu oran 92,5 iken, üçüncü sırada yer alan Kuzeydoğu Anadolu’da da her 10 gençten 9’unun cep telefonu bulunuyor. Konu akıllı telefonlara geldiğinde, 13–17 yaş grubunda, her 5 gençten 1’inin akıllı telefonu bulunuyor. Bu oran 18-24 yaş grubunda yüzde 26,4’e; 25-29 yaş grubunda ise yüzde 30’a çıkıyor. Akıllı telefon hane penetrasyonunda İstanbul yüzde 47,3 ile ilk sırada yer alıyor. İstanbul’u sırasıyla Ege ve Batı Karadeniz Bölgeleri takip ediyor.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kadınlar Daha Güzel Konuşuyor!" Ein Merak Ettikleriniz 6 23 Mayıs 2012 14:05
Kim demiş erkekler ağlamaz diye! Lucifer Ah Erkekler 0 16 Nisan 2010 19:17