IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Ocak 2013, 09:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yalan Söyleyen Kişinin Özellikleri




1. Gülüşüne dikkat!

Gerçek bir gülüşte tüm yüz kasları faaliyete geçer. Gözlerin etrafı gerilir ve gözler kısılır. Zorlama bir gülümsemede ise gözlerde gerilme yoktur. Sadece dudak gülümseme pozisyonuna gelmiştir.

2. Kollar ve bacaklar


Yalan söyleyen kişinin genellikle ellerin yönü kişinin kendisini gösterir durumda olur. Eller yüze dokunur ya da kaşıma hareketi yapar. Burna dokunma ya da kulak arkasını kaşıma yalanın en önemli işaretlerinden biridir. Yalan söyleyen biri göğsüne ve kalbine elini koymaz.

3. Fazla bilgi sunumu

Yalan söyleyen biri çok konuşur ve fazla bilgi verir.

4. Göz teması

Yalan söyleyen kadın göz temasından kaçınır. Bu derinlerde yatan bir suçluluk duygusunun ifadesidir. Bununla birlikte yalan söyleyen birinin normalden fazla göz kırptığı fark edilir. Bakışın yöneltildiği nokta da önemli bir yalan detektörüdür. Sağ elini kullanan biri gerçek bir olayı anlatırken bir şeyi anımsamaya çalışıyorsa sola bakar. Eğer düşünürken sağa bakıyorsa yüzde yüz yalan söylemeye hazırlanıyordur, birazdan bir şey uyduracaktır.

5. Duyguların ifade şekli


Yalan söyleyen birinin duygularını ifade edişinde zamanlama ve duygunun şiddeti normale nazaran hatalı gibidir. Duygular gecikmeli gelebilir, ya da gereğinden uzun veya kısa sürebilir.

6. Yaralı ceylan modeli

Yalancı kadın, sorularınız karşısında bunalıp başını ve vücudunu başka bir yöne çevirecektir. Yalan söylemekte olan biri her zaman defansa geçer ve sorularınız karşısında kendini korumaya, yaralı ceylanı oynamaya başlar.

7. Cevapta gecikme

Sorularınıza cevap verirken bir anlık duraksamalar yaşayan kişi kafadan hikâye uydurmaya çalışıyordur. Dürüst bir cevap sorunun ardından şak diye gelir. Yalanlar ise bir anlık zihinsel faaliyet gerektirir ve uydurulan hikâyedeki detaylarla çelişip çelişmediği zihinde kontrol edilirken suskun bir süre geçer.

8. Sessizlikle çözülme

Yalan söyleyen kişi sessizlik anlarını birer tehdit olarak okur ve doldurmaya çalışır. Konuşmaya başlarken siz suskun kaldığınızda o hemen lafa dalıyor, abuk subuk konularla gönlünüzü hoş etmeye çalışıyor ya da durmadan sessizlik anlarının ardından farklı konulara meylediyorsa büyük ihtimalle yalan söylüyordur.

9. Konuyu değiştirme

Masum biri süre giden bir sohbette konudaki ani değişim karşısında şaşırır ve lafı esas konuya geri çekmek ister. Yalancı sevgiliniz ise konunun durmadan dağılmasından keyif alır. Bu onun için salladığı palavranın üstünün örtülüyor olması anlamına gelir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kişinin, söyleyen, yalan, Özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sizce yalan söylemek mi önemli, yoksa yalan söylemeyi gerektirecek nedenler mi? Kalemzede IF Anket Arşivi 6 21 Haziran 2016 19:26
Yalan söyleyen çocuklar pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Aralık 2010 20:26
Yalan söyleyen hakime 2 yıl hapis Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:04
Yalan söyleyen kişi nasıl anlaşılır? Dilara Merak Ettikleriniz 4 25 Ekim 2008 16:18