IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Nisan 2013, 11:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarihteki en büyük aşklar.




***

Aşk, tarih boyunca insanoğluna hayat veren, yaşamı zenginleştiren ve renklendiren bir duygu olmuştur. Tarihteki kimi aşklar öyle çalkantılı, öyle skandallarla dolu olmuştur ki, bu aşkların başrol oyuncuları ta günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.İşte aşklarıyla tarihe damgasını vuran o isimler.


NEFERTİTİ VE AMENHOTEP (M.Ö. 1349- 1336) - Mısır tarihinin en tartışmalı ve en önemli kralı olarak bilinen 4. Amenhotep geleneksel dinden ayrılıp tek tanrılı dine geçmiş ve sadece güneş tanrısı Aton'a inanmayı seçmişti.İsmini Akhenaton (Atonun hizmetkarı) olarak değiştirdikten sonra o ve güzel eşi Nefertiti, Teb şehrini terk etmiş ve bugün Tel el Amarna olarak bilinen el değmemiş topraklara yeni bir başkent kurmuştur.
Akhenaton, eski tanrıları yok etmek için tapınaklardan eski tanrıların isimlerini sildirmiştir. Krallığının 18. yılında Akhenaton'un ölümünden sonra eşi Nefertiti'nin öldürüldüğü söylentiler arasındadır. Akhenaton'un Ölümünün ardından kurduğu din çökmüş; Akhenaton'un şehri yerle bir edilmiş ve lanetli firavun olarak anılmıştır.

ANTHONY VE CLEOPATRA (M.Ö. 41- 30) - Sezar'ın öldürülmesinden sonra Kelopatra, Romalı komutan Marc Anthony ile birlikte olmaya başladı; M.Ö. 40 yılında ikiz çocukları olan çift M.Ö. 36 yılında evlendi. Anthony, eşi Kleopatra'yı Mısır, Kıbrıs, Girit ve Suriye valisi tayin etti. Anthony'nin gücünü bu şekilde kullanması Roma Senatosu'nda olay yarattı ve Marc Anthony hain ilan edildi.
Actium'da yapılan büyük deniz savaşını kaybettikten sonra, Anthony ve Kleopatra M.Ö. 31 yılında Mısır'a kaçmak zorunda kaldı.İskenderiye'deki sarayına döndükten sonra Kleopatra'nın kendisini bir kobraya sokturarak intihar ettiği rivayetleri yayılmıştır. Bunun üzerine Marc Anthony de kendini bıçaklayarak öldürdü.

HÜRREM SULTAN VE KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN (1520- 1558) - Ülkeler fatihi Kanuni Sultan Süleyman'ın gönlünü Hürrem Sultan fethetti. Muhteşem Süleyman' ın Hürrem Sultan'a aşkı sevgili karısının kolları ve gözyaşları arasında ölmesine kadar sürdü ve ondan sonra da devam etti.Aşk mı? Onların aşkı devlet erkinin üstünde bir aşktı.Kanuni, Hürrem'i tanıdığı günden beri cazibesine kapılmış, ona aşık olmuştu.
Rus asıllı olan bu cariye Kanuni Sultan Süleyman'ın karısı olarak imparatorluk yönetimini etkilemiş, oğullarının taht mücadelesinde oynadığı rol, daha doğrusu oğlu 2'nci Selim'i tahta geçirme çabası ile Osmanlı döneminin en güçlü kadınlarından biri olmuştur.Kanuni'nin aşırı güven ve sevgisini kazanarak onun nikahlı eşi olduktan sonra belli bir plan dahilinde çalıştı, el altından çeşitli entrikalar uygulayarak on altıncı yüzyıl Osmanlı tarihini olumsuz yönde etkiledi.
Kanuni'nin, Gülbahar Hatun'dan olan veliahtı Sultan Mustafa'yı ortadan kaldırmak için çeşitli entrikalar ile önce Gülbahar Hatun'u, ardından kırk yaşındaki veliaht Mustafa'yı boğdurttu.Devlet yönetimine de hakim olan Hürrem Sultan, İran savaşını destekledi. Ruslar ve Lehlerle barış içinde yaşanılmasını sağladı.

NAPOLYON VE JOSEPHİNE (1795- 1810) - Napolyon, sevgilisinin asıl adı olan Rose'u sevmediği için ona Josephine demeyi tercih etmiş; o da bu ismi ölene kadar kullanmıştır.1796 yılının Ocak ayında Josephine'e evlenme teklif eden Napolyon, onun için yazdığı aşk mektuplarını da Fransız ordusu aracılığıyla dünyanın dört bir yanından ona ulaştırmıştır.
Aldatma ve kıskançlık iddialarına rağmen, Napolyon ve Josephine 1804'te Fransa imparatoru ve imparatoriçesi olarak tahta geçmiştir. Josephine'in kısır olduğunun anlaşılması üzerine çift 1810 yılında boşanmış ve Napolyon da kendinden sonra tahta varis olacak çocuğunu dünyaya getirmek için eş arayışına girmiştir.

FRANKLİN D. & ELEANOR ROOSEVELT (1903- 1945) - Eleanor Roosevelt ile Amerikan Başkanı Franklin Roosevelt arasındaki ilişki 1903 yılında başladı. Çift aynı yılın kasım ayında nişanlandı ve 1905 yılında evlendi. Çiftin altı çocuğundan beş tanesi hayatta kalabildi.
1921'de Campobello adasında tatil yaparken çocuk felcine yakalanan Franklin Roosevelt, bu hastalık sonucu kalıcı olarak felç oldu. Roosevelt'in sekreteri ile olan evlilik dışı ilişkisinin ortaya çıkması skandal yarattı. Eleanor ile Roosevelt'in evliliği bozulmadı.

FRİDA KAHLO VE DİEGO RİVERA (1929- 1954) - Ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo ile Diego Rivera, Kahlo öğrenciyken duvar resimleri yapan ünlü ressam Rivera'dan resim üzerine danışmanlık alması ile başladı.Rivera o dönemde evli olmasına rağmen Frida Kahlo ile ilişkileri başladı; 1929 yılında çift evlendi.
Evlendiklerinde Rivera 42 Kahlo ise sadece 22 yaşındaydı; Kahlo'nun ailesi çiftin evliliğine karşı çıkarak onları "Fil ve Güvercin" diye nitelendirdi.
Rivera'nın sadakatsizliği ve çiftin değişken karakterleri nedeniyle çift, inişli çıkışlı bu evlilikten sonra 1939'da boşandı.Bir yıl sonra yeniden evlenme kararı alan Kahlo ve Rivera'nın ikinci evliliği de en az birinci kadar çalkantılıydı. Özel hayatlarındaki tüm bu inişli çıkışlı seyre rağmen, Kahlo ve Rivera tarihteki en önemli ressamlar arasına girmeyi başardı.

PRENS RAİNİER VE GRACE KELLY (1955-1982) - Monako Prensi Rainier ile Grace Kelly 1955 yılında Cannes Film Festivali'nde tanıştı. Oscar ödüllü güzel aktris ile genç prens arasındaki flört, bir yıl sürdü. Bu bir yılın sonunda çift dünya çapında yaklaşık 30 milyon kişinin televizyondan izlediği bir düğünle evlendi.
Evlendikten sonra Monako Prensesi olarak anılmaya başlayan Kelly, sinema kariyerini de bir kenara bıraktı. Prens Rainier, evlendikten sonra Kelly'nin filmlerini Monako'da yasakladı. Çiftin üç çocuğu oldu: Prenses Caroline, Prens Albert ve Prenses Stephanie.

PAUL NEWMAN VE JOANNE WOODWARD (1958'den günümüze) - Paul Newman ve Joanne Woodward, 1953 yılında Broadway'de oynarken tanıştı. Newman o sırada 3 çocuğunun annesi olan Jackie Witte ile evliydi. Çift 1958'de evlendi ve Hollywood'un gürültüsünden kaçıp Connecticut'a yerleşti.
Oyunculuk dalında birçok ödül alan Woodward ve iki Oscar alan Newman, özel hayatlarını gizlemeye devam ediyor.

JOHN LENNON VE YOKO ONO (1968- 1980) - Yoko Ono ile John Lennon, 1966'da Ono'nun Londra'daki resim sergisi sırasında tanıştı. Çift, bundan bir sene sonra çıkmaya başladı. Lennon'un eşi Cynthia Lennon'ın boşanma davası açmasından sonra Lennon ve Ono 1969'da evlendi. Birçok al.bümde birlikte çalışan çift, aynı zamanda Vietnam Savaşı'nı da birlikte protesto etti.
The Beatles grubunun dağılmasından sonra New York'a taşınan çiftin 1975 yılında bir oğlu oldu. 8 Aralık 1980 tarihinde John Lennon, evinin önünde vurularak öldürüldü.Lennon'un anısına eşi Yoko Ono, Central Park'ta Strawberry Fields Anıtını, Japonya'da John Lennon müzesini ve İzlanda'da Imagine Peace Kulesini yaptırdı.

WİLL SMİTH VE JADA PİNKETT SMİTH (1995'den günümüze) -
Çift, Jada Pinkett'ın bir filmde Will Smith'in kız arkadaşı rolü için seçmelere katılması sırasında tanıştı. Seçmeleri boyu çok kısa olduğu için geçemeyen Pinkett, gerçek hayatta Will Smith'le aşk yaşamaya başladı.
Çift, 1997'de Yeni Yıl kutlamaları sırasında gizlice evlendi. Şu anda Malibu'da büyük bir çiftlikte yaşayan çiftin 3 çocukları 4 tane Rotweiler cinsi köpekleri var.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşklar, büyük, en, tarihteki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihteki En Büyük 10 Patlama PauL Esrarengiz Olaylar 0 02 Aralık 2011 16:24
Tarihteki En Büyük İdam pyracantha Esrarengiz Olaylar 1 26 Haziran 2010 23:23
Tarihteki ilkler Süslü Tarih 0 12 Haziran 2010 20:01