IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   Türkler Yılda Kaç Ayakkabı Alıyor (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/546611-turkler-yilda-kac-ayakkabi-aliyor.html)

tiNa 05 Eylül 2013 23:08

Türkler Yılda Kaç Ayakkabı Alıyor
 
Avrupa yılda 55 ayakkabı alıyor. Peki Türkler?

Ayakkabı perakendecisi Ziylan Grup Üst Yöneticisi (CEO) Jaklin Güner 2013'te toplam perakende içinde ayakkabıcılık sektörünün payının yüzde 12 olamasını beklediklerini belirterek ''Gıda dışı perakendedeki payının da yüzde 23 olacağını öngörüyoruz'' dedi.

Türkiye'de yılda kişi başına satın alınan ayakkabı miktarının 25 çift olduğunu vurgulayan Güner şöyle devam etti:
"Bu oran Avrupa'da 55 Amerika'da ise 7 çift. Sadece bu veri bile bize Türkiye'deki pazarın büyüme potansiyelini gösteriyor. Yıl sonunda mağaza sayımızı 300'e toplam satış alanımızı ise yaklaşık 155 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz. 2013'te yüzde 30 büyüyerek Lumberjack hariç sadece Türkiye operasyonumuzla 1 milyar liranın üzerinde bir ciro gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye'de yine Lumberjack operasyonu hariç 100 milyon lira yatırım yapacağız. Böylece 2015 sonuna kadar mağaza sayımızı 400'ün üzerinetoplam satış alanımızı ise 200 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz.''
Güner Lumberjack'i satın almalarının yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da da büyük ses getirdiğini vurgulayarak "Avrupa'da ne zaman bir marka satışa çıksa önce bizim kapımız çalınır oldu. Önceliğimiz Lumberjack operasyonunu her açıdan tamamlamak ama gelen fırsatları da değerlendiriyoruz. Bir kadın ve bir de spor markasını satın almak hedeflerimiz arasında bu konuda bazı görüşmelerimiz de var. Lumberjack Grubu dünyada 'Global Markalar' ligine taşıyacak ilk adım oldu" diye konuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net