IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Kasım 2014, 05:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toplum icerisinde alisik oldugumuz durumlar [Karma] R.




Toplum icinde alisik oldugumuz soylemler/durumlar o kadar cok ki hangisini saysak diye dusunuruz. Mesai saatlerinde aklima o kadar delice (gereksiz bile olabilir) seyler geliyor ki hangi birini soyleyeyim bilemiyorum. Her neyse boyle bir konu acalim dedik, iyi ettiysek tepki alalim. Kotu ettiysek tepkisiz kalin, eheh.

Kizlar: Bir erkegi begendikleri zaman bakislariyla bunu belli ederler. Ama asla ilk 'teklif' olayinda kabul etmezler ama 2. konusma da kabul etmeyen kiz gormedim.

Erkekler: Bir erkek icin dunyanin butun kizlari aynidir, fark yok. Lale'nin eksikligi Necla'da bulunur. Necla'nin eksikligi Hale ile tamamlanir. Hep yek olayi asla olmaz.

Ozgurluk: Mikrofonu eline alan herkes 'ozgurluk' sarkisi soyleyebilir hatta ve hatta erkek ve kiz'in 18 yasindan sonra ozgurluge tamamen gecis yaptigi donem olarak kabul edilebilir. Ama su bir gercek ki kiz/erkek aksam eve gec gelsin, butun dongu degisir. Ve hep su soz kullanilir 'Ben artik 18 yasini gectim, eriskin ve ozgurum'
Sonuc? Anne veya Baba tokati.

Hayvanlara bakis: Her platformda hayvanlari sevdigini beyan eden insanlarin neden bir sokak kedisi veya kopegini sahiplenip, beslemedigini dusundunuz mu hic? Dusunmeyin, dusunurseniz bunu karsi tarafa sormak zorunda kalirsiniz ki alacaginiz yanit; zamanim yok...

Siir: Bir erkegin siir yazmasi dunyayi bastan asagi insa etmesinden farksizdir. Kadinlar kendilerine siir yazan/okuyan erkekleri begenirler. Ama sunu da iyi bilirler ki; 'sairler' cabuk vazgecer bu yuzden hep bir 'ama' ile yasarlar.

Dusunce olayi: Dusunce ozgurlugu, dusunceyi belirtmek vb. soylemlerin en cok gectigi ulke Turkiye'dir. Ama istatistiksel acidan dusunce ozgurlugun lafta kaldigi en buyuk ulkede Turkiye'dir. Kandirilmaya devam.

Fakirlik: Parasi olmadigi cafeye girmekte tereddut edip, hesabi nasilsa ben odemeyecegim mantigiyla icilmedik cay, kahve birakmayan adamdir, bizim Turk erkegi.

Borc: Birine borc para verdigi zaman vaktinde alip alamayacagini bilmedigi icin 'malesef param yok' diyen insanlari barindiriyoruz bu ulkede.

'.' Hic isi olmadigi halde kendisine Pc/cep telefon'undan gelen mesaja gec cevap veren tek toplum yine bizleriz. Niye gec yazdin sorusuna da 'isim vardi' demek hunerlerimizden birtanesi.

Araba: Eviniz yoksa bile eger bir arabaniz varsa, markasi ne olursa olsun sizin icin Ferrari'den farksizdir.

Araba/bildiklerinizin tam tersi: Kizlar, arabadan gelen muzik sesine hayran olduklari icin degil, bunu yapana kufur etmek icin genelde arkalarina veya arabanin icine bakarlar, emin olun.

Muzik: Yabanci dil bilmedigi halde dinleyen ve bundan encok zevki alan toplum yine bizleriz.

Bilgi: Bir konuda cok iyi olsaniz bile bunu asla dillendirmeyin 'cok bilmis' damgasi yersiniz.

İlgi cekmek: Eger birinin ilgisini cekmek istiyorsak, yapamayacagimiz delilik yoktur. Ornegin: telefonu elimize alip, hayir su an sevgilim yok demek gibi. Aslinda bu pek delilik kavramina uymadi ama ilgi cekmek icin cokca kullanildigimiz bir yontem.

Arkadas ortami: Erkek veya kadin arkadas ortaminda esleri/sevgililerini hem sevdiklerini hem de butun iplerinin kendi elinde oldugunu soylerler. Ama is ayni ortamda bulununca degisiyor cogu zaman.

Kitap okumak: Kitap okumak elbette cok onemli birsey bilgi ve birikim acisindan. Ama ne yazik ki kitaba ve okuyana saygi olmadigindan cogu insan kitap okumayi birakti ya da baslar baslamaz son verdi. (bilgi maddesiyle ortusuyor)

Pismanlik: Kiz cocuklarini erken evlendirmeye hevesli ve belli bir zaman sonra bundan pismanlik duyan toplum, bizleriz.

Futbol: En fazla iddia'li oldugumuz alanlarin basinda geliyor. Ama ne yazik ki futbolcular oturduklari yerden para kazanmaya, taraftarlar da oturduklari yerden para kazanana kufur etmekten zevk aliyor. Cogu taraftarin evinde bir takim formasi bile yok, orjinal tabii.

Sohbet: Sohbet etmeyi cok sevdigimiz gibi sohbetin sonunu hic sevmiyoruz. Hatta sirf bazen karsimizdaki kisi/kisiler gitmesin diye sacma sapan konulara deginiyoruz. Hersey onlar icin, sevdigimiz icin elbette.

Tahammulsuzluk: Birini sevmiyor isek, ona dair hicbir seyi sevmiyoruz demektir. Ornegin cok basarili bir yoneticiyi sevmedigimiz icin 'haydi lan onun bir sey bildigi yok' demekten geri kalmiyoruz cogu zaman.

* Daha da yazardim da vazgectim hep olumsuz seyler yazmisim gibi eheh.
- Devami gelebilir, acik kapi.

__________________
Exy..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alisik, durumlar, icerisinde, karma, oldugumuz, toplum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
50 yıl içerisinde medeniyet çökecek! Violent Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Mart 2014 21:06
Dialog içerisinde Smile ExceptioN mIRC Scripting Sorunları 10 30 Mart 2011 17:46
Kod içerisinde yetkili tanımlayabilirmiyiz. BARBOROS mIRC Scripting Sorunları 1 01 Mart 2011 23:04
Kulak Misafiri Oldugumuz Diyaloglar. Julw Komedi ve Mizah 0 12 Temmuz 2007 02:12