IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Aralık 2018, 04:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engellilere el uzatan markalar




Engellilere el uzatan markalar

#EldenEle Aşıyoruz
Starbucks Türkiye, iletişimde engelleri aşmak için #EldenEle projesini hayata geçirdi ve Türkiye’deki baristalarının işaret dili eğitimi almasını sağlayarak işitme engelli misafirleri ile daha rahat bir iletişim kurma yolunda önemli bir adım attı.


“Engelsiz Mağaza”
Migros, 2017 yılında başlattığı “Engelsiz Mağaza” projesinin kapsamını genişletti. Migros Sanal Market web sitesi ve mobil uygulamasını görme engelli müşterilerinin kullandığı ekran okuyucu programlarla uyumlu hale getirdi. Migros, 50 ilde 200 mağazasını “Engelsiz Mağaza”ya dönüştürdü, bu dönüşüm çerçevesinde işaret dili bilen ve yakasında işaret dilini bildiğini gösteren rozet bulunan en az bir çalışan bulunuyor. Engelsiz mağazalarda engelli ve yaşlı müşterilerin yardım talep etmesi durumunda bir çalışan, alışverişleri süresince kendilerine eşlik ederek yardımcı oluyor.


Diyalog Müzesi
Gayrettepe’deki Turkcell Diyalog Müzesi’nde Karanlıkta Diyalog(Aralık 2013), Sessizlikte Diyalog(Ocak 2016) adlı iki deneyim alanı bulunuyor. Bu deneyim alanları ile ziyaretçiler, görme ve işitme engelli bireylerin nasıl bir yaşam sürdürdüğüne, nasıl iletişime geçtiklerine tanıklık ediyor. Bu müzede en temel hedefler ise saygı duymayı telkin etmek, önyargıların üstesinden gelmek, çeşitlilik ve farklılıkları kabullenmek...


Renkleri dokunarak anlamak
Filli Boya; görme engellilerin, renkleri resim sanatı ve renk alfabesiyle algılamasını sağlayan ressam Hülya Düzenli’nin İnfografik-Yaşam resim sergisinin sponsorluğunu üstlenmişti. Görme engellilerin renkleri algılamasına imkan veren özel resim çalışmalarından oluşan sergi, görme engelli olmayı yalnız fiziksel olarak değil kavramsal olarak da ele alıyor.


“İşe Katıl Hayata Atıl”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın önderliğinde, Garanti Bankası’nın desteğiyle hayata geçirilen “İşe Katıl Hayata Atıl” projesi engelli bireylerin iş yaşamına katılımını artırmayı hedeflliyor. Bu proje ile mesleki eğitim almamış engelli bireylere, yetkinliklerine ve geliştirilebilir özelliklerine uygun mesleki beceriler kazandırılması amaçlanıyor.


“Düşler Akademisi”
Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle hayata geçirilen “Düşler Akademisi” 10 yıldır engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandıran işlere imza atıyor. Bu proje ile bağış toplamak yerine engelli bireylere çeşitli gelir modelleri sunularak sosyal hayata katılımları destekleniyor. Bu kapsamda, İstanbul Ataşehir’deki merkezde düzenlenen atölyelerden mezun olan gençlere profesyonel sanat kariyeri yolu açılıyor.


Engelliler için özel yayınlar
Show TV, Kanal D, Star, Digitürk, TRT gibi kanallar başta olmak üzere birçok kanal işitme engelliler için yayınlanan dizileri işaret dili ile engelsiz hale getiriyor.

Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
engelli, marka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Markalar Zen Fotoğraf Kulübü 0 18 Aralık 2012 21:57
Çakma Markalar Burce IF Ekstra 0 21 Mayıs 2012 21:06
Unutamadığımız Efsane Markalar Burce IF Ekstra 1 24 Nisan 2012 00:10