IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   Starbucks Logosunun Anlamı ve Tarihi (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/855676-starbucks-logosunun-anlami-ve-tarihi.html)

Bal 27 Ocak 2020 18:51

Starbucks Logosunun Anlamı ve Tarihi
 

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dünyaca ünlü kahve markası Starbucks’ın logosu nereden geliyor biliyor musunuz? Bu yazımızda sizler için Starbucks logosundaki Siren Kızı nereden geliyor, neyi temsil ediyor ve ne zamandır kullanılıyor anlatacağız.

İşte Starbucks logosundaki Siren kızı’nın dikkat çekici hikâyesi;
Siren, iki adet kuyruğu bulunan mitolojik bir deniz kızıdır. Aslında tek kuyruğu olan bu deniz kızı Starbucks‘ın logosunda iki kuyruklu olarak çizilmiştir.

1971 yılında dünyaca ünlü bir kahve markası olmak için Starbucks ismi ile yola çıkamaya karar veren şirket için markalarına yakışı bir logo arayışı da başladı. Bu doğrultuda araştırma yapıldığı sırada yetkililer Siren gravürüne rastladılar. Bu denizi ve denizciliği anlatan bir gravürdü. (Siren nedir? Siren’ler güzel sesleriyle denizcileri çeker ve gemilerini tehlikeliye uğratırlardı. Odysseus destanında; Troya savaşından evine dönen Odysseus denizde siren‘lerle karşılaştığı yer alır.) Siren ile kahvenin bağlatısı da şu şekilde kuruldu; kahve de deniz aşırı yollardan gelmişti ve aynı zamanda Starbucks’ın ortaya çıktığı yer olan Seattle kasabası, bir denizcilik kasabasıydı. Siren kızı’nın kahve ile uyumu ve markaya verdiği güç dikkat çekti. Tasarımcılar bu doğrultuda Starbucks’ın logosunu tasarladılar ve böylece Siren kızı ortaya çıktı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Starbucks Logonun Tarihsel Gelişimi
Starbuks logosu da zamanla bazı farklılıklara uğradı. İlk ortaya çıktığı yıllardaa daha fazla detay içeriyordu. Marka algısının yerleşmesi için logo, marka ile beraber kullanıldı. Zamanla logonun ismi ile özdeşleşmesi sonucu logo tek başına kullanılmaya başladı ve böylece Starbucks markasıyla özdeşleşen özgün iki kuyruklu siren kızı logosu sadeleştiril.



-Alıntı-

ihaveanidea 27 Ocak 2020 19:19

Cevap: Starbucks Logosunun Anlamı ve Tarihi
 
Şurup bu işin neresinde acaba?

Pardon DOĞAL şurup. Shshhs.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net