IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Ekim 2023, 17:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yürek ısıtan 'Şıpsevdi' bu kez ağlattı! İki sevgili de kansere yenik düştü. İşte Şıpsevdi sakızlarının hikayesi...




Neredeyse hepimizin tozlu raflarda sakladığı, günlüğünün arasında bulunan 'Şıpsevdi' sakızının içinde çıkan karikatürlerin ardında gerçek bir aşk hikâyesi olduğunu biliyor muydunuz? Acıklı ve bir o kadar da sevimli bir aşkın hatırası yıllardır nesilden nesile mirasçıları tarafından bakın nasıl aktarılmaya başlandı, neler yaşandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Takvim yaprakları 1970 yılından birer birer eksiliyordu. Bakkallarda ise buram buram aşk kokan sakızlar satılmaya başlamıştı. Piyasaya ‘Şıpsevdi’ ismiyle sürülen meyve aromalı bu sakızların içinde ‘aşkın ne olduğunu’ anlatan karikatülü kağıtlar bulunuyordu. Binlerce insan bugünlerde bile nostaljik anlamları olan bu kağıtları cüzdanlarında, günlüklerinde topluyor. Hâlâ modası geçmemiş olan 'Şıpsevdi' sakızlarının ardında ise acıklı bir aşk hikâyesi yatıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AŞKINI KARİKATÜRLERE SAKLAMIŞ

Kim Grove isimli kadın 1960’larda Sevgililer Günü'nden bir hafta sonra Los Angeles'taki bir kayak kulübü buluşmasında tanıştığı Roberto Casali’ye olan aşkını ilan etmek için kimsenin aklına gelmeyecek bir yol buldu. Kim, sarışın bir kız ve siyah saçlı erkeğin başrolünde olduğu çizimler yapıp altına anlamlı sözler yazdı. Genç kadın karikatür tarzındaki çizimlerini Roberto’nun bulabileceği yerlere saklıyor ve aşkını ilan ediyordu. İlk çizimini de, kayak gezisi sırasında Roberto'ya gönderdiği bir kartpostalın üzerine yapmıştı. Kendisinin küçük resim boyutunda bir karikatürü olan bu resimle milyonlarca insana ulaşacak karikatürlere merhaba demişti. Hatta bu çizim onun kendi çizimlerini yapıp sattığı şirketinin de ismi oldu: ‘Minikim!’


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sonunda Kim’in bu orijinal ilan-ı aşkı işe yaramıştı. Robetro bir süre arkadaş olduktan sonra evlenmeye karar verdiler. Çiftin birbirlerine olan aşkını anlattığı bu ufak çizimlerin, yıllar sonra milyonlarca insanın aşkını temsil edeceğini bilmeden çizimlerine devam eden genç kadın ise yakın bir zamanda alacağı haberle yıkıldı.


AH YAMAN AYRILIK!

Evlendikten 5 yıl sonra Roberto’ya kanser teşhisi koyuldu. Artık Kim’in tek isteği zor bir hastalık geçiren eşiyle daha çok vakit geçirmekti. 1974’te çiftin Milo ve Dario adında iki oğlu oldu. O günlerde genç kadın çizimlerine devam etmeme kararı almış ve kendisi adına bu işi sürdürmesi için karikatürist Bill Asprey ile anlaşmıştı. Asprey 1975’ten itibaren Kim’in çizimlerini devraldı ve renkli şekilde nesilden nesile aktarılmasını sağladı.

Roberto Mart 1976'da 31 yaşında kanser nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Kim ve Roberto’nun hikayesi ise henüz bitmiş değildi. 2 oğulları vardı ancak Roberto ölmeden önce 2 çocukları daha olmasını istemişlerdi. Ölmeden önce dondurdukları sperm hücresiyle Kim, 1977’de Roberto’dan hamile kaldı. Böylece Kim ve Roberto’nun bir oğlu daha oldu. Ancak Kim’in hikayesi de çok uzun sürmedi.

OĞLUNU 20 YAŞINA KADAR GÖREBİLDİ

Kim Roberto’dan dondurulan spermleri sayesinde hamile kalmıştı. Bu yolla gerçekleşen başarılı hamilelik de dünya çapında ilk örneklerden biriydi. Doğum kamuoyunu ikiye böldü ve Kim, "cesaretini alkışlayan yüzlerce mektup" almasına rağmen, bunun "evanjelist ahlaka aykırı" olduğunu yazan Vatikan gazetesi L'Osservatore Romano da dahil olmak üzere bazıları onun yaşadıklarının hoş olmadığını savundu.

Tüm itirazlara rağmen Cambridge'deki bir klinikte tedavi gören Kim, 16 ay sonra 10 Temmuz 1977'de oğlunu dünyaya getirdi. Eşinin ismi ise artık oğulları ‘Roberto Andrea’ ile yaşıyordu. Kim’i ise eşinin kaderi bekliyordu. Takvimler 1997’yi gösterdiğinde Kim, kemik ve karaciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ÖLÜMSÜZ AŞKIN KARİKATÜRLERİ İLK TÜRKİYE’YE GELDİ

Türkiye’de bir gıda pazarlama şirketinin girişimiyle ‘Şıpsevdi’ adıyla raflara gelen sakızların içinde Kim’in karikatürleri de yer alıyordu. İlk kez Türkiye’de yayılan İngiliz tasarımcının çizimleri ise her gün binlerce insanın bakıp sevgilisini hatırladığı ve hatta Kim gibi aşkını ilan ettiği araçlar haline geldi. 8 farklı tatta üretilen sakızların her birinde başka çizimler bulunuyordu. Kim ve Roberto’nun minik karikatürlerle başlayan aşkı ise Bill Asprey’in devraldığı çizimlerle hala devam ediyor. İkilinin aşkı özellikle İngiltere, Rusya ve Türkiye’de milyonlarca insanın aşkını temsil ediyor.

Milliyet

__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kansere yenik düştü Aze Haber Arşivi 0 15 Eylül 2011 07:41
Kansere yenik düştü. ~ JuDGe Haber Arşivi 4 12 Eylül 2011 12:25
İşte şıpsevdi bir kız ve günlüğü Hayal Komedi ve Mizah 6 05 Haziran 2010 22:41