IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Servisler (https://www.ircforumlari.net/servisler/)
-   -   kanaldan user atma sorunu (https://www.ircforumlari.net/servisler/18270-kanaldan-user-atma-sorunu.html)

fatihooo 06 Haziran 2006 15:41

kanaldan user atma sorunu
 
s.a arkadşalar benim yaşadığım sorunu sizde muhakkak yaşacaksınız yada yaşadınız. arkadaşlar normal bi user herhangibir nick ile kanala geliyor genelde küfrediyor. ben bu usere zline çekiyorum bi süre sonra bir daha kanala geliyor ve aynı davranışlarına devam ediyor. zline den tutunda akill ve kill komutuna varana kadar bütün her şeyi denedim ama bu user belli bir süre sonra tekrar kanala geliyor. ve her gelişinde ip adresi değişiyor. bu kişinin bir şekilde kanala girmesini engellemenin bi yolu yok mu acaba yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler iyi paylaşımlar dilerim...

webmacerasi 06 Haziran 2006 18:49

Yanıt: kanaldan user atma sorunu
 
bildiğim kadarıyla şöyle oluyor.. senin her attığın zline kline gline vs.. ipye atılıyor.. user modemini açıp kapatıp yeni ip aldıktan sonra tekrar sunucuya giriyor.. doğal olarak aynı nick ile aynı user aynı davranışları rahatlıkla sergilemiş oluyor..

zline, kline, gline vs.. uyguladıktan sonra userın nickname'ini yasaklayabilirsin.. fakat bu demek değil ki aynı user tekrar sunucuna giremeyecek.. sadece aynı nickle tekrar gelemeyecektir..

diyelim ki zline attın ardından da nickini yasakladın userın.. bu sefer user ip değiştirip farklı bi nickle tekrar gelebilecektir.. yani benim bildiğim kadarıyla userı kesin bir şekilde sunucuya girmesini engellemen mümkün görünmüyor..

Fakat userın bilgisayar maskına ban çekebilme gibi bir ihtimal varsa ( ki bu tamamıyle varsayım bu konuda hiç bir bilgim yok ve buna dair hiç bir uygulamaya denk gelmedim) anca o zaman userdan tamamıyle kurtulabilirsin..

kolaylıklar dilerim...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net