IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Temmuz 2006, 17:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yürürken.




Yağmurdan sonra daha net görürsünüz her şeyi, yaprakları daha parlak, dağları daha uzak, çatıları daha parlak.

Tüm tozları alır götürür ya yağmur ondan. Daha temiz her şey, ama insanlar daha bir telaşlı, korkak, kaçarlar. Kaçarlar işte, tozları hep üzerlerinde kalsın diye, tozların gizledikleri yaraları fark edilmesin diye. Korunmak için uzun sapların ucundaki tellere gerilmiş naylonumsu bez parçalarını taşırlar başlarının üzerine.

Yağmur yine de ıslatır pantolonlarının paçalarını. Bazıları yağmurun sesini daha güçlü duymak için taşırlar, her damla gergin beze çarpıp yankılansın diye kulaklarına daha yakın, başka bir şey duymamak için. Başka hiçbir şeyi, sadece yağmurun sesini, sadece tertemiz damlaların sesini. Ne sivri topukların asfalta çakılışını, ne taksilerin kornalarını, ne otobüslerin homurtularını, ne ağlayan çocukları, dilencileri, bağırışları, çığlıkları, ne de saatlerce, günlerce, haftalarca, gitgide dayanılmaz hale gelen aylarca süren sessizliği dinlememek için.

Sadece damlaların çarpışlarını duyabilmek için başının üzerinde taşıdığın gergin bir bez parçasıyla ayaklarının sırılsıklamlığını bile fark etmeden uzun uzun, yavaş yavaş yürüyen insanlar vardır. En güzelini, en cesurcasını çocuklar yaparlar, araya hiçbir şey koymadan gözlerini gökyüzüne dikip dans ederler yağmurla. Çağırırlar her bir damlayı daha çabuk gelsinler, yüzlerinde daha çok dolaşsınlar, daha çok öpsünler diye. Keşke hep çocuk… Büyüdük.

Caddeler, sokaklar, evler aynı yerlerinde mi diye kontrole çıktığınızda olan biteni hep pencerelerinden izlemeyi alışkanlık edinmiş olanları da kontrol edersiniz aslında. Mesela hava güzel olsaydı, bence böyle daha güzel ama hava güneşli olsaydı bacaklarını korkuluklardan sarkıtıp ağzındaki şekeri çevirip duracaktı Ekin, şimdi elinde bez bebeği, şarkı söylüyor damlalara bakıp. Biri koltuğunu çekmiş yerlere kadar inen büyük penceresinin önüne, dizlerine kareli battaniyesini çekmiş, yanındaki sehpada dumanı hala çok fazla dağılmamış bir fincan çayıyla otururken bakışları sabit ve derin camı delip geçiyor, yağmur ne kadar umurunda?

Diğer evde iki haylaz şikayet ediyor ne zaman ödevimiz olsa güneş çıkar, tatildeyiz annemiz dışarı çıkmamıza izin vermiyor diye. Anneyse telaşlı misafir gelecek diye yeni sildiği camları mahveden yağmura kızıyor.

Yağmur yağıyor. Kimi kaçıyor, kimi seyrediyor, kimi dinleniyor, bir diğeri hiç işi yokmuşçasına olan biteni, kaçanı, kovalayanı, durup bakanı izliyor.

Ben elimde metal bir kol, kola bağlı ince teller, tellere gerilmiş, kararan havaya inat her renkten barındıran naylonumsu bir bez parçası, kulağımda yağmurun sesi kaçarken ben her şeyden, benden, sessizlikten, keşke yağmur şiddetlense, daha da şiddetlense, damlaların sesi her sesi daha da örtse, ben yürüsem, ayaklarım daha da ıslansa, yollar daha da temizlense, dünyanın bütün tozları yerlere inse, yağmur şiddetlense, sesler, sadece damlaların sesini duysam, sonra her şey dursa, yağmur dinse, ben etrafıma baksam, her şey daha net, daha temiz, daha güzel, sesler daha güzel olsa.

Yağmur dinse…

Ben dursam…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yururken, yürürken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yürürken Baldır Ağrısına Dikkat PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 13 Ocak 2015 23:07
Yürürken daha yaratıcıyız Violent Sağlıklı Bakım Önerileri 0 03 Mayıs 2014 11:45
Yürürken elektrik akımına kapıldı aSi Haber Arşivi 0 18 Şubat 2012 00:58
Sokakta yürürken sırtından vuruldu Dilara Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 11:54
Yolda yürürken taciz ettiler Collettivo Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2008 14:38