IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Haziran 2010, 18:19   #1
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yiğit Bulut \ İstenmeyen yere zorla girmek!




13 Haziran 2010 Pazar, 11:45:49


BAŞBAKAN Erdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde konuştu ve “Avrupa Birliği’ni
eleştirdikten” sonra, anlayamadığım şu cümleyle bitirdi: “Eninde sonunda başaracağız!”

Sevgili dostlar, sizi istemiyorlar, siz de “istenmediğinizi” söylüyorsunuz, “Başka yol
buluruz” diyorsunuz, sonra da kalkıp “Biz istenmediğimiz yere zorlada olsa mutlaka gireceğiz, bu bizim için başarı” diyorsunuz. Ve en önemlisi, bu mantığı ortaya koyarak “dış politikada yaptığınız her türlü açılımı” ortada bırakıp başa dönüyorsunuz.

Bu noktada soralım; aslında Avrupa’ya en az benim kadar karşı olduğunu düşündüğüm Erdoğan, neden “böyle bir konuşma” yapmış olabilir? Sebebi gayet açık ve net: Başta basın olmak üzere iç kamuoyu, daha ne olduğunuanlamadan-anlamaya çalışmadan “kayıyoruz” yaygarası içinde öyle bir hava yarattılar ki, “Biz Avrupa’dan asla kopmak istemiyoruz” cümlesiyle başlayan bir konuşma zorunlu hale geldi.

Bu noktada eminim aklınıza şu soru gelecek: Siz endişe etmiyor musunuz?

İnanın yaşananlardan en küçük bir endişem bile yok. İnanın Türkiye kaymıyor, yerinde
duruyor, kendini buluyor. Yıllarca Avrupa’nın peşinde, Amerika’nın elinin altında olduk da ne oldu? Bir adım bile yol alamadığımız gibi, çevremizdeki potansiyeli de kayb ettik. İsrail’in “ayak bastığı” ağlam toprak, güvenilen ve sömürülen “kara parçası” olduk! Sevgili dostlarım, eğer bana inanıyorsanız, size kesin ve net olarak söylüyorum: Son
10 yılımı “Avrupa’nın ekonomik durumunu, geleceğini ve özellikle 2001 sonrası dünya düzenini” amuyla paylaşılmayan verileri de araştırıp sorgulayarak geçirdim ve defalarca yıllar öncesinden başlayarak sizlere aktardım. Geldiğim noktada çıkarımım çok açık: Avrupa Birliği “yeni dünya düzeninde yer almayacak” ve en önemlisi “böyle bir birlik” olmayacak!

Sonuç: Kamuoyunun etkisinde kalarak, koparılan yaygaraya uygun olarak “gittiğimiz yoldan asla dönmemeliyiz”! Doğru yoldayız, kaymıyoruz! Kendimiz olmamız için Amerika ve Avrupa’nın “bize tanımladığı” yolda değil “özümüze uygun, kendi açtığımız alanda” gitmeliyiz. Çıraklıkla, çömezlikle bir yere gelinmez!

Türk halkı topyekûn bir saldırı altında olduğunu anlamalı!

SON birkaç ayda onlarca şehit verdik. Konuyla ilgili, seçilmiş ve atanmışlar açıklama yaptılar: Suçlulara gereken ceza verilecektir! Kanları yerde kalmayacak! Terörle
mücadele devam edecek!.. Hep aynı yuvarlak laflar. 1984’ten 2009’a her olayda kullanılan, sonrasında “radikal ve kalıcı” değişikliğin asla olmadığı söylemler!
Onlarca ananın yüreği yandı, sonra Türkiye “işine gücüne” döndü. Televizyonlarda abuk sabuk kadın programları devam etti, yeni türeme şarkıcılar kendini göstermeye çalıştı, kimileri borsa, bazıları dolar derdine düştü. Siyaset kendi “kokuşukluğu”
içinde akmaya devam etti.

Sevgili dostlar, eksen kayması diye tempo tutanlara uymak yerine “olanı biteni anlamaya” çalışmalıyız. Bu noktada soralım; ülke olarak “üzerimizde” oynanan oyunları ne kadar fark ediyoruz? Bilinç ve algılama bütünlüğü müzene oldu? Askerlerimiz “katledilirken” bölgesel-etnik kimlikleri tanıyalım her şey çözülecek gibi “Avrupa ağızlı sözde aydınlarımızın” safsatalarının “bize nelere mal olduğunu” neden anlayamıyoruz? Daha acısı; ülkemize yönelik “dış destekli topyekûn bir saldırının her alanda ivmelendiğini” neden idrak edemiyoruz?

Sonuç: Türkiye “değişen dünya düzeninde değişen konumu ve yeni stratejisi” ile birçok “yerleşik dinamiği” rahatsız ediyor. Bu yapı içinde terörün artması, hatta
“topyekûn bir saldırının” başlaması gayet doğal! Türk halkı bunu anlamalı ve “topyekûn bir savunma-saldırıya” hazır olmalı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bulut, girmek, yere, yiğit, İstenmeyen, zorla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yiğit Bulut'a üst düzey görev Seth Haber Arşivi 0 30 Ağustos 2014 15:02
Yiğit Bulut yaya kaldı PassioN Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 20:15
Yiğit Bulut eşinden boşanıyor PassioN Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 20:39
Yiğit Bulut'a Beyaz TV'den teklif PassioN Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 12:29
Yiğit Bulut'tan ilk açıklama PassioN Haber Arşivi 0 04 Ocak 2012 12:16