IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler (https://www.ircforumlari.net/siir-hikaye-ve-guzel-sozler/)
-   -   ~ Yılbaşı çam'ının hikayesi. (https://www.ircforumlari.net/siir-hikaye-ve-guzel-sozler/371562-yilbasi-caminin-hikayesi.html)

Sametold 15 Aralık 2010 06:26

~ Yılbaşı çam'ının hikayesi.
 
Binlerce yıl önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanlar çam ağaçlarının sihirli olduğuna inanırlardı. Çünkü kış gelince tüm ağaçlar çıplak kalıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapraklarını dökerken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çam ağaçları yemyeşil kalmaya devam ederlerdi. Bu yüzden çam ağacını hayatın bir sembolü ve güneş ışığının[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baharın yeniden geleceğinin bir işareti olarak gördüler.
Ayrıca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Almanya'da Martin Luther[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karlı bir kış gecesi evine dönerken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağaç dallarının arasında ışıldayan yıldızları görmüş ve o kadar hoşuna gitmiş ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] evine gidince ailesine bunu anlatmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ama kelimelerle anlatmanın yetmeyeceğine karar vermiş olacak ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dışarı çıkıp küçük bir ağaç kesip gelmiş ve ağacı yanan mumlarla süslemiş. İşte ondan sonra bu bir gelenek olup çıkmış. Tüm dünyaya yayılmış. İngiltere'de Kraliçe Viktoria[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Prens Albert ile evlendiği gün Winstor şatosunda bir yılbaşı çamı yapılmış. Daha sonra göçmenlerle Amerika'ya da bu gelenek taşınmış.


Bir de efsane var: İsa'nın doğum gününde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm canlılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bitkiler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] herkes hediyeler getirmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zeytin ağacı zeytin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hurma ağacı hurma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elma ağacı elma vs. her ağaç kendi meyvesini getirmiş ama küçük çam ağacının getirecek hiçbir hediyesi yokmuş ve büyük ağaçlar onu göze görünmeyecek şekilde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkaya itmişler. O zaman bir melek çam ağacına acımış ve bir grup yıldıza gelip çam ağacının dallarına konmaları için emir vermiş. Bebek İsa bu hoş görünümlü çam ağacını görünce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gülmüş ve onu kutsamış ve her yılbaşında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çam ağaçlarının her zaman çocukları memnun etmesi için ışıklarla donanmasını dilemiş.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net