IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler (https://www.ircforumlari.net/siir-hikaye-ve-guzel-sozler/)
-   -   Düş Kavuran (https://www.ircforumlari.net/siir-hikaye-ve-guzel-sozler/394205-dus-kavuran.html)

Sır 20 Mayıs 2011 11:20

Düş Kavuran
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Züleyha[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kalbi acının anlamına doğru sınırlarda dolaşmaya başlayınca Yûsuf'a bir mektup yazmaya karar verdi. İçindeki hallere tercüman olacak sözcükleri bulup da Yûsuf'a göstermek istedi. Dedi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her vasfın karşılığı bir sözcük var nasılsa. Ben de halimi arz edeyim sözcüklerle Yûsuf'uma.

Papirüsten ezilmiş kâğıdı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sivri kalemi aldı eline....
Yûsuf[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye yazdı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nâmenin en başına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfanın tam ortasına. İçinden binlerce Yûsuf ses verdi.

Ey içimdeki yıldızlar mütercimi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ölü olmayan kuşlarım benim
Mısr'ın sularına dökülmüş kandillerin aydınlığı
Gizli bahçelerden geçen yeşillerin ıslak çoğulluğu
Konuşan ağacım bana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konuşan ırmağım benim.
Işıklı yağmurum.
Gözlerimle gören ey[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ey gözleriyle gördüğüm.

Yûsuf[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi Züleyha[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nâmenin tam ortasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfanın başına. İçinden binlerce Yûsuf daha ses verdi.

En derin kuyusunda kaybolduğum ey[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nil'in sesi geliyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gelsin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sesim Nil'e gitmiyor gitmesin.
Sesi bana gelmeyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sesim ona gitmeyen ey.

Züleyha sayfanıın tam ortasına devam etti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yûsuf[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi.

Ey kalbimle seven
Ey kalbiyle sevdiğim.
Muhabbeti kolay giyilir libas olmayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Vahayı terk edip çölün rahmetine düşen defterim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yitik tahtına gönlünce kurulan çöl misillemesi sevdiceğim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dağ lâlesi
Çöl çiçeği
Âh benim yitik ezel gülü vasfınca sahiplendiğim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
âh beni ezel gülü vasfınca sahiplenip de sahiplendiğini henüz bilmeyen sevgilim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Âh benim! Âh benim!
Ey adı gelecek zamanların ve mekanların insanlarına adımla birlikte kalacak olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ey adım adıyla bile yazılacak olan
Sularıma dökülen karanlık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoklarımı örten aydınlık
Tezatlarım benim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] benim tekrirlerim
Ama muhabbetinden asla dönmediğim
Gün geçtikçe çoğalan benzetmelerim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sözcüklerim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lugatim. lisan hacmince vasıfladığım vâsıfım

Yûsuf[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdı Züleyha[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfanın tam ortasına. Hâlâ hitaptaydı kalemi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir satır ileri geçemedi. Bir satır ileri geçsem hitaptan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yanacağım. Ses verdi içinden bir ses: Yan o zaman[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yan o zaman! Züleyha devam etti:

Âh benim Yûsuf'um[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] âh benim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] âh/senim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] b[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a bir şey diyemedi.

Züleyha[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok. Ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok.

Yûsuf[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kelâmım artık sende hükümsüz. Ama kelâmımın hükümsüz kaldığı bu yerde beni küçümseme. Bil ki kelâmdan da ötede sadece âh var[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] âh ki dünya onun üzerinde durur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gök kubbe onun hararetiyle döner.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net