IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sınavlar ve Hazırlık (https://www.ircforumlari.net/sinavlar-ve-hazirlik/)
-   -   Ereğli PMYO Mülakat Tecrübesi (https://www.ircforumlari.net/sinavlar-ve-hazirlik/566619-eregli-pmyo-mulakat-tecrubesi.html)

CtrL 18 Şubat 2014 19:22

Ereğli PMYO Mülakat Tecrübesi
 
Merhabalar,

Mülakat saatim olan sabah 08:00'de kapıda hazırdım. 08:00'den itibaren içeriye almaya başladılar. Kapıda acayip bir kalabalık vardı ve içeriye 20'li gruplar hâlinde alıyorlardı. Sırasını kaçıran arkadaş, arkadan gelen grup ile içeriye giriyordu.

- Bu arada bayanlara öncelik var. Geldiklerinde içeride birkaç kişilik grup oluştuğu takdirde direkt giriyorlar. Şunu da ekleyim: Bayanlar ve erkekler, sağlık kontrolünde üstsüz olarak karşılaşmıyorlar. Erkekler üstsüz olabiliyor, ancak kızların üstsüz halleriyle karşılaşmıyorlar.

Sıra bize geldiğinde 20 kişi tek sıra hâlinde içeriye girdik ve bir odaya çıkartıldık. Bu odada üstümüzü çıkartarak sağlık kontrolü için kendimizi hazırladık.

PMYO sağlık mülakatında yalnızca üzerinizde şortunuz veya kapriniz kalıyor. Gövdeniz ve diz kapaklarınızın altı tamamen kapalı olacak.

Bu odada bize PMYO spor mülakatını da izlettiler, nasıl yapacağımıza dair.

Sonra sağlık odasının kapısına gidip sıra beklemeye başladık. İçeriye teker teker giriyoruz. Boyumuzu, kilomuzu, renk körlüğümüzü, dizlerimizi, ayaklarımızı, vücudumuzu kontrol ediyorlar ve çıkabilirsin diyorlar. Hiç bir aşamada elendiğinizi içeride öğrenmiyorsunuz. 20 kişilik grup bitince sizden sorumlu polis memuru elenip kalanları açıklıyor.

Sağlık mülakatından geçtikten sonra spor mülakatına gidiyorsunuz.
(PMYO Spor mülakatını izlemek için tıklayın: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] )

Spor mülakatında videoda göreceğiniz hareketlerin tamamını 60 saniye içerisinde sorunsuz şekilde bitirmeniz gerekmektedir. Her hareketin saniye cezası var, şu an hatırlamıyorum. Eksik veya yanlış yaptığınızda 2 saniye, 3 saniye ceza alıyorsunuz. Ancak korkulacak gibi değil, normal yapın. Çok fazla kasılmayın.
NOT: Spor mülakatında giyeceğiniz ve sözlü mülakatta giyeceğiniz kıyafetler ayrı ayrı olsun. Sözlü mülakatta duruşunuz ve şeklinizin de önemi var. Temiz kıyafetler ile gidin. Önemden daha çok oradaki insanlar saygı duyulması gereken kişiler.

Daha sonra psikolojik mülakata giriyorsunuz. Size kendinizi tanıttırıyorlar, vücudunuza bakıyorlar, yanıltmak için sorular soruyorlar, sizi bir konuda zorlarlarsa sakın pes etmeyin ve başvuruda doldurduğunuz test ile orantılı olun.

Buradan da çıkınca son aşama olan sözlü mülakata giriyorsunuz. Genellikle karşınızda okul müdürü ve okulda üst düzey rütbeye sahip iki amir oluyor. Size çizgiye gelip durmanızı söylüyorlar. Kıyafetiniz, hitabetiniz ve duruşunuz önemlidir, bunlara hazırlıklı olarak gidin.

Kendinizi tanıttırıyorlar, daha sonra bir Matematik ve bir atasözü soruyorlar. Matematik soruları basit oluyor ancak kısa zamanda cevaplamalısınız. Artan sayı dizisi veya örüntü oluyor genelde. Ardından atasözü geliyor. Bilmiyorsanız kem küm ederek hitabenizi bozmayın. Mantıklı şekilde yorumlayın, aklınıza gelenleri tutarlıca söyleyin ve sonra teşekkür edip odadan ayrılın.

Bütün mülakat bu kadar. Yaklaşık 3 saatinizi alabilir.
Sormak istediklerinizi konu altında sorabilirsiniz.
Umarım geçer ve hedeflerinize, hayallerinize kavuşursunuz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net