IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2019, 15:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eğitim Uzmanı: Liselerde 1970'li yıllardaki gibi üçlü eğitime geçilmek zorunda kalınabilir




Eğitim Uzmanı: Liselerde 1970'li yıllardaki gibi üçlü eğitime geçilmek zorunda kalınabilir


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Uzman Taştan, 25 bin yeni dersliğe ihtiyacınız olduğunu söyledi

Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) bu yıl geçen yıldan farklı olarak çok daha fazla öğrenci girecek. 2012'de getirilen 60 aylıkların okula başlatılması ve 4 + 4 + 4 sistemi şu anda sınava giren öğrenci sayısı yüzde 50 oranında katlanacak. Geçen yıl 8'inci sınıflardan 1,2 milyon kişi mezun olmuştu. 2020'de 1,8 milyonu bu sayı. Bu yeni yeni birlik beraberinde getirecek. Eğitim Uzmanı Ali Taştan, "70'li yıllarda yapılan bir sistem var: Üçlü eğitim. Ona götürüyoruz. Şu anda bir safra 20.50'de okuldan gelen çocuklar var. Bu sisteme mecbur geçensak çocuklar gece boyunca bitirdi." Dedi.


BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre hali hazırda kontenjan sorunu yaşayan Anadolu liselerinin bu sorunu daha da büyüyecek. Ayrıca sınavla öğrenci alan 'gelişmiş' liseler arasında yer alan Anadolu liseleri Şu an bir sınavla öğrenci alanın başarısı liselerin yüzdesi 56'sı imam hatip ve meslek liselerinden oluşuyor. Velilerse daha çok fen liseleriyle Anadolu liselerini tercih ediyor. Akademik eğitim veren fen liseleri ve Anadolu liselerinin kontenjanlarının düşük olması muhtemel bir sınavın ardından ondan daha sonra da çember sistemi şu anda ilçe milli eğitim müdürlüğülerinin yönlendirmesiyle imam hatip veya meslek lisesine gidiyorum kalıyor. Bolu'da imam hatibe gitmeye zorlananlardaki velileri, çocuklarını Anadolu lisesine göndermek istemişti.

kontenjanlar

Şu an var olan lise türleri ve kontenjanları ile okul sayıları şöyle:

2 bin 582 Anadolu lisesinin kontenjanı 1 milyon 522 bin 20

310 fen lisesinin kontenjanı 124 bin 219

92 sosyal bilimler lisenin kontenjanı 39 bin 540

5 bin 138 dini eğitim veren lisenin kontenjanı 1 milyon 300 bin

3 bin 753 meslek lisesinin kontenjanı 1 milyon 509 bin.

Ortalamalar

Bu rakamlar da ki ki ki o ki en az kontenjan dini eğitim veren liselerde mevcut. Buna göre okul türlerine göre öğrenci ortalamaları şöyle:

Anadolu liseleri: 533

Meslek liseleri: 402

Fen liseleri: 400

Dini eğitim veren liseler: 253

"25 bin yeni dersliğe ihtiyacınız var"

Eğitim Uzmanı Ali Taştan “İmam hatipler hedef okulların hem kontenjanları yüksek hem de birçoğu tam kapasite çalışıyor. Burada büyük bir adaletsizlik var. İmam hatiplerin ortalaması 250'lerde ama bunun orada bunun da altında. 20'nin 30'un altında öğrencisi olan imam hatipler var. 1,8 milyon çocuk seneye liseye başlayacak. 126 bin 510. Öğrencilerin geçen yıl yüzde 1'lik dilime girmesi gerekiyordu. Öncesi yıl yüzde 0,7'lik dilime girmesi gerekir. 200 çocuktan biri girecek bu okullara nerdeyse. Bu kuşağın böyle bir şanssızlığı var. AKP iktidarının 4 + 4 + 4 geçişinde eğitimcileri dinlememesinin sonucu bu. Bu çocuklar hem kötü hem de niteliksiz eğitim aldılar hem de çok daha zor bir sınava girecekler. Ayrıca bu çocuklar için 25 bin yeni dersliğe lazım var. Anadolu liseleri zaten dolu, gelecek yıl imam hatipler de dolacak. Çocukların gideceği okul olmayacağı için mecburen dolacak imam hatipler. Bu adrese hazır sistem imam hatipleri de bu şekilde doldurmuş olacaklar ”dedi.


"Üçlü eğitime geçilebilir"

Bu arada liseye başlamasıyla birlikte AKP'nin sürekli söylediği “ikili eğitim kaldıracağız” vaadinin de hayale döndüğünü ifade eden Taştan söyledi: “İkili eğitimin kalkması mümkün değil. Mevcut zaten 40 bin 50 bin derslik özelliğini varken şimdi de 25 bin derslik isteğini belirtiliyor. O anda liselerde tekli eğitime geçilmesi halinde 5 5 mümkündür. Bakanlığın bu kadar dersliği yapacak bir bütçesi de yok. Yatırım bütçesi yüzde 4,6'ya indi. 97-98'de 8 yıllık zorunlu eğitim dönemindeki gibi bir atılım yapılmazsa çözüm mümkün değil. Anadolu liselerinin tümü tamamen ikili eğitime geçecek. İmam hatiplerin 9'uncu sınıfları dolacak. Hatta 70'li yıllarda yapılan bir sistem var: Üçlü Ona ulaşmak zorundaız. Şu anda bir safra 20.50'de okuldan çıkan çocuklar var.


-Alıntıdır-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitim, eğitim uzmanı, lgs, üçlü egitim sistemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Liselerde '18 yaş' kararı Seth Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2015 15:37
Ne kadar zamanda hamile kalınabilir? Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:45
Çinli çocuklara işkence gibi eğitim! +18 Violent Fotoğraf Kulübü 3 13 Ekim 2012 10:34