IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sınavlar ve Hazırlık (https://www.ircforumlari.net/sinavlar-ve-hazirlik/)
-   -   Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitimde Başarısız Öğrenci Ücreti Nedir? (https://www.ircforumlari.net/sinavlar-ve-hazirlik/963250-yuksekogretim-yok-kurumlarinda-uzaktan-egitimde-basarisiz-ogrenci-ucreti-nedir.html)

Kalemzede 16 Şubat 2022 18:23

Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitimde Başarısız Öğrenci Ücreti Nedir?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitimde Başarısız Öğrenci Ücreti Nedir?


Öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında ödenir. Süresi içinde katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenler ve mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Ödeme güçlüğü bulunan birinci öğretim öğrencilerinin ödemesi gereken katkı payının tamamı, talepleri halinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca katkı kredisi olarak verilebilir.

Hazırlık sınıfı hariç, bulundukları bölümde her bir dönem için belirlenen asgari derslerden başarılı olan ve bu dersleri alan öğrencilerin başarı ortalamasına göre dönem sonu itibariyle yapılacak sıralamada ilk yüzde ona giren ikinci öğretim öğrencileri, bir sonraki dönemde birinci öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenci katkı payı kadar öğrenim ücreti öder.

Hazırlık sınıfı hariç, bulundukları bölümde her bir dönem için belirlenen asgari derslerden başarılı olan ve bu dersleri alan öğrencilerin başarı ortalamasına göre dönem sonu itibariyle yapılacak sıralamada ilk yüzde ona giren birinci öğretim öğrencileri, bir sonraki dönemde ödeyecekleri öğrenci katkı payının yarısını öder.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net