IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2022, 14:52   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Öğretmenin Sınav Öncesi Öğrencilerine Verdiği Mektup




Bir Öğretmenin Sınav Öncesi Öğrencilerine Verdiği Mektup



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Öğretmenin sınav öncesi öğrencilerine hazırladığı mektuba bir göz atın. Öğretmenleri, testin kendilik değerini belirlemediğini öğrencilerine hatırlatmak için bu yazıyı hazırlamış.
Her bahar, Amerika’daki tüm öğrenciler bir sonraki sınıfa geçebilmek için standardize bir testi geçmeleri gerekiyor. Tabii ki, hepimiz biliyoruz ki bir tek test bir kişinin tüm zihinsel gücünün ve yaratıcı becelerinin kapsamını belirleyemez- şükürler olsun ki bu öğretmende bunun fakında.
Sevgili öğrencilerim,
Önümüzdeki hafta STAAR sınavınızın Matematik ve Okuma kısmını yapıyor olacaksınız. Ne kadar çok çalıştığınızı biliyorum , ama çok önemli bir şeyi de bilmenizi istiyorum:
STAAR testi sizi özel ve biricik yapan tüm özelliklerinizi değerlendirmiyor.Bu testleri hazırlayan ve onları puanlayan kişiler sizleri benim sizi tanıdığım şekilde ve kesinlikle ailenizin sizi tanıdığı şekilde tanımıyor.
Sizlerin iki dil bilip bilmediğinizi veya resim çizmeyi, şarkı söylemeyi sevip sevmediğinizi bilmiyorlar.Dans için doğal bir yeteneğinizin olduğu onlar bilmiyor.Arkadaşlarınızın size güvendiğini, gülüşünüzün en karanlık günü aydınlatabildiğini veya utandığınızda yüzünüzün kızardığını bilmiyorlar 🙂 Hangi spor etkinliklerinde yer aldığınızı, gelecek hayallerinizi, okul sonrası küçük kardeşinize bazen yardım etmeniz gerektiğini de bilmiyorlar.Sizin iyi kalpli, güvenilir ve düşünceli olduğunuzu bilmiyorlar…ve her gün elinizden gelenin en iyisini yapmaya çabaladığınızı da.
Bu sınavdan alacağınız puanlar size bazı şeyler söylecektir ama her şeyi değil. Zeki olmanın bir çok farklı yolu vardır. Sizler zekisiniz! Yeterlisiniz! Günümü aydınlatan ışıklarsınız!Bu nedenle sınava hazırlanırken ve sınavdayken şunu unutmayın: seni harika ve muhteşem yapan şeylerin tümünü ‘test’ etmek mümkün değil!
Sevgiler,

Bir çok test/sınav tek çeşit öğrenmeyi ölçer: testi ne kadar iyi yapabildiğini. Standardize edilmiş testlerin artı ve eksileri hakkında çeşitli tartışmalar olabilir. Ancak bu testler bizlere sadece belirli alanlarda çocuk hakkında bilgi sağlayabilir, çocuğun tüm kabiliyetlerine dair bir bilgi vermez özellikle kendilik değerleri hakkında.
Zorunlu olan, büyük kararlar gerektiren testler hakkında görüşümüz ne olursa olsun, hepimiz çocuklarımızın içindeki en iyiyi çıkarabilmenin ve saklı yeteneklerinin keşfedilmesinin öneminde hem fikiriz.Eğitimciler,ebeveynler,psikologlar olarak en önemlisinin, çocuğa ilham veren şeyi bularak öğrenme heveslerinin var olmasının ve kendi başlarına öğrenme isteklerinin olması olduğunu unutmamalıyız.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öğretmenin öğrencilere verdiği ödev, velileri ayağa kaldırdı! Görenler tepki gösteriyor CORDON BLEU Dünyadan Haberler 2 24 Mart 2022 13:25
Bir Erkeğin Ayrılık Öncesi Verdiği 5 Sinyal `She Aşk ve İlişkiler 0 14 Aralık 2019 00:58
Sınav kaygısı için psikiyatristin verdiği ilaçları kullandı, yoğun bakımda AttackMan Haber Arşivi 3 29 Ocak 2018 11:46
Mezun Olamayan Lise Son Sınıf Öğrencilerine Sınav Hakkı Dream Eğitim Haberleri 0 30 Ağustos 2016 19:08
Sınav Öncesi Beslenme Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Mayıs 2014 15:37