IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sinema Dünyası (https://www.ircforumlari.net/sinema-dunyasi/)
-   -   Mardin ''Sinema''ya kavuşuyor! (https://www.ircforumlari.net/sinema-dunyasi/120868-mardin-sinemaya-kavusuyor.html)

Gravity 20 Haziran 2008 16:50

Mardin ''Sinema''ya kavuşuyor!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İki yıldır sinema festivali düzenleyen ancak sinema salonu olmadığı için sinemasız kent olarak anılan Mardin, Kültür Turizm Bakanlığı ile Mardin Belediyesinin katkısıyla sinema salonuna kavuşuyor.

1970'li yıllarda yazlık ve kışlık olmak üzere 4 sinema salonuna sahip olan Mardin'de, zamanla çeşitli nedenlerle sinema salonlarının tek tek kapandı. 2000 yılında da kent uzun aradan sonra tekrar bir salona kavuştu ancak işletmecisinin özel sorunları yüzünden sinema salonunun kapanmasıyla, Mardin yeniden salondan yoksun kaldı.
Son 2 yıldır Mardin'de sinema salonu olmamasına rağmen sponsorların da katkısıyla yerel inisiyatif olarak başlayan ve ana çatısı senaryo olan Türkiye'deki tek film festivali niteliğini taşıyan "SineMardin Film Festivali"ni düzenleniyor.

Bu yıl üçüncü kez 20-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Sinemardin Film Festivali'nin bu yılki teması 'Kadın'. Bu nedenle kadın yönetmen, senarist ve yapımcıların filmlerine yer verilecek. Festivalin açılışı da "Kilit" adlı filmin Türkiye galası ile Kasımiye Medresesi'nde gerçekleştirilecek."

Sinemardin Film Festivali

Festivalin açılış filmi, yapımcılığını ve yönetmenliğini Ceyda Aslı Kılıçkıran'ın üstlendiği "Kilit" olacak.
Filmin Türkiye prömiyeri, yapımcı ve yönetmen Kılıçkıran ile filmin oyuncuları Müjde Ar, Serap Aksoy, Ayla Algan ve Mustafa Alabora'nın katılımıyla 20 Haziranda Kasimiye Medresesi'nde gerçekleştirilecek.

Yapım, festivalin açılış töreninin ardından gösterilecek.
Senaryo Yazarları Derneği ile yapılan konferans ve senaryo atölyeleriyle Mardin'de senaryo üretimini özendirmeyi amaçlayan festival kapsamında, bu yıl ikincisi düzenlenecek "Film Platosu Olarak Mardin" adlı konferans da yer alacak. Konferansta, geçen yıl aynı isimle gerçekleştirilen etkinliğin ardından kurulan Mardin Film Ofisi'nin çalışma ve faaliyetleri ile Mardin'de yerel sinema üretimi tartışılacak.

Yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncuların katılacağı konferans, 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
25 uzun metrajlı film
Festivalde, 25 uzun metrajlı film ve belgeselin yanı sıra "Ceyda Aslı Kılıçkıran Özel Gösterimi" de Mardinli sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde, Alexander Sokurov'un "Alexandra", Julian Schnabel'in "Kelebek ve Dalgıç", Emir Kusturica'nın "Bana Söz Ver", Hou Hsiao-Hsien'in "Kırmızı Balonun Yolculuğu", Michael Haneke'nin "Ölümcül Oyunlar", Vincent Paronnaud'un "Persepolis", Selma Köksal'ın "Fikret Bey" ve Handan İpekçi'nin "Saklı Yüzler" filmleri yer alacak.
Mustafa Altıoklar'ın "Beyza'nın Kadınları", Feride Çiçekoğlu'nun "Parmaklıklar Ardında", Işıl Özgentürk'ün "Seni Seviyorum Rosa", Neşe Çehiz'in "Dizi", Handan İpekçi'nin "Saklı Yüzler", Kubilay Tuncer'in "Mutluluk" ve Yüksel Aksu'nun "Dondurmam Gaymak" adlı filmlerinin gösterimlerden sonra yönetmenler, film çözümleme atölyelerinde gençlerle bir araya gelecek

Festival kapsamında Pakistanlı sanatçı Mansoora Hasan'ın "911" ve "The Bound Project" isimli video çalışmaları ve görselleri de 20-27 Haziran tarihlerinde Kasimiye Medresesi'nde sergilenecek. Mardinli fotoğraf sanatçısı Selmet Gürel'in sergisi ise 20-27 Haziranda aynı mekanda izlenime sunulacak.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net