IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2008, 14:20   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hababam Sınıfı'nın bilinmeyen hikayesi




tv8'de Sunay Akın'ın 'Hayat Deyince' programının konuğu Zeki Alasya ve Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz idi.

Türk sinemasının klasikleri arasına girmiş olan Hababam Sınıfı'nın tiyatroya uyarlanmasıyla ilgili ilginç bir hikayeyi anlatan Zeki Alasya, Hababam Sınıfı'nın sinema versiyonundan önce tiyatrodaki mücadelesini gözler önüne serdi.

1962 yılında henüz amatör bir tiyatrocuyken,"Ne yapıp yapıp Hababam Sınıfı'nı oynamalıyız" dediğini anlatan Zeki Alasya, etrafındaki kişilerin Rıfat Ilgaz'ın söz konusu eseri vermeyeceğini söylemesine rağmen bir mektup yazdığını bir süre sonra da Ilgaz'dan yanıt geldiğini söyledi. Zeki Alasya, hiç unutamadığı o mektubu şöyle aktardı:

"2 hafta sonra bir mektup geldi Rıfat Ilgaz'dan, bir amatöre! Zeki Alasya kardeşim, çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Hababam Sınıfı sizindir'. Böyle bir şey var mı?! Hepimiz kalakaldık. 'Acaba sahte mi?' diye kalakaldık. Amatör tiyatroda bir takım nedenlerle yapamadık."

Israrından vazgeçmedi ve...

1963-64 sezonunda profesyonel tiyatrocu olan Zeki Alasya, Ulvi Uras'a Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı'nı tiyatroya koymaları gerektiğini anlatmış. Ancak, repertuar nedeniyle o yıl sezona alınamamış. Uras'ın sahnelediğini 2 oyunun da tutmaması üzerine ise Hababam Sınıfı'nın sahnelenmesine karar verilmiş.

Zeki Alasya, "Kendime taraftarlar da toplamaya başladım. Metin (Akpınar), Ahmet Gülhan. İflahını kestim etrafın. Herkesi inandırdım. Hababam Sınıfı gibi bir proje var ve tiyatrodaki 2 oyun tutmamış. Ve sonunda oynadık" diyerek projeye olan inancını anlattı.

O günü hiç unutmadı

Oyunun sahneye konmasından sonra Rıfat Ilgaz ile yüzyüze tanışma imkanı bulan Zeki Alasya, yaşadığı o anın heyecanını hala taşıdığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Haber verildi. Hiç unutmadığım bir gündür. Küçük sahnenin fuayesinde toplandık. Rıfat Ilgaz geliyor, bekliyoruz. Kapıdan girdi. Siyah yerlere kadar bir palto. Çok da yeni bir palto değil. Elinde de siyah eski bir öğretmen çantası. Girdi içeri. Ulvi Uras ile sarılıp, öpüştüler. Sonra bana döndü, o kadar kişi arasında 'Naber Zeki?' dedi. O kadar kişi arasında. Benim havamı düşünebiliyor musunuz? O gün başlayan bir dostluk."

Hayatımda böyle birşey yaşamadım

Hababam Sınıfı'nın tiyatroda sahnelendiği ilk gün yaşadığı ilginç bir olayı da anlatan Zeki Alasya, hayatında ilk kez böyle bir şey yaşadığını söyledi. Alasya, "Hayatımda böyle bir olayı hiç yaşamadım, ilk ve sondur. Birinci oyunu oynadık. 250 kişilik bir salon. Ancak o kadarı sığdığı için, önden 100-125 kişi sahneye çıkarak bizi omuzlarına aldı. Böyle bir şey yok! Görülmüş birşey midir bu? Yer bulabilenler o küçücük sahneye çıktı ve omuzlarına aldı bizledi. Kapılar kırıldı!" diye konuştu.

Kaynak:televizyongazetesi

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilinmeyen, hababam, hikayesi, sınıfının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan Hababam Sınıfı jesti Violent Google 0 18 Şubat 2014 22:15
Hangi Hababam Sınıfı karakterisiniz ?? JB IF Ekstra 7 20 Ağustos 2011 10:17
Hababam Sınıfı'nın Trabzonspor Fobisi (: SayınGambiyetsiz IF Ekstra 4 06 Mayıs 2010 14:11
Hababam Sınıfı (İrcforumlari Versiyonu) aSsLı Komedi ve Mizah 21 08 Aralık 2007 21:54