IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2008, 17:44   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hollywood 'A.R.O.G'u izleyip Türkiye'ye gelecek




Cem Yılmaz'ın merakla beklenen yeni filmi 'A.R.O.G'un çekimleri devam ediyor. Filmin ortak yapımcısı Murat Akdilek iddialı: Filmi izleyen Hollywoodlu yapımcılar, 'Demek Türkiye'de böyle filmler çekiliyor' deyip, gözlerini ülkemize çevirecek.....

Başrollerini Cem Yılmaz, Özge Özberk, Hasan Kaçan, Ozan Güven, Nil Karaibrahimgil, Özkan Uğur ve Zafer Algöz'ün paylaştığı 'A.R.O.G' adlı sinema filminin çekimleri devam ediyor. 5 Aralık'ta Türkiye'de tam 400 kopyayla 600 salonda gösterime girecek olan filmin Almanca ve İngilizce dublajlı versiyonları da Avrupa'da gösterilecek. Cem Yılmaz ile birlikte filmin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek, 'A.R.O.G'un Türk Sinema Tarihi'ne 'Türkiye'yi Hollywood'a açan film' olarak geçeceğini iddia ediyor. İşte daha önce 'Hababam Sınıfı', 'Maskeli Beşler' ve 'Sınav' filmlerinin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek'in yeni filmi hakkında söyledikleri...

* 'A.R.O.G' Türk Sineması'nın en pahalı prodüksiyonuna sahip. Gişe beklentinizin tavanı nedir?
'A.R.O.G', 8.5 milyon dolarlık bütçesiyle Türk Sinema Tarihi'ne en pahalı prodüksiyona sahip film olarak değil, en göz nuru, en yaratıcı prodüksiyon ve 'Türkiye'yi Hollywood'a açan film' olarak geçecek. Evet; 'A.R.O.G', bugüne kadar çekilenler arasında en pahalı podüksiyona sahip olan film. Pahalı olması da; en göz nuru ve en yaratıcı prodüksiyon olmasından kaynaklanıyor. Gerek senaryosu, gerek kostümleri, gerek oyuncularıyla daha önce yapılmaya cesaret edilmemiş bir proje. Bunun böyle olmasının nedeni Cem Yılmaz'ın hayallerini gerçeğe dönüştürebilme bilgisine ve yeteneğine sahip olmasıdır. Türkiye'deki gişe beklentimiz 5 milyon kişi ve üstüdür.

* Bu film Türkiye'nin kapılarını Hollywood'a nasıl açacak?
Ülkemizde birçok tarihi mekan ve doğa harikası yer var. Hep, yabancı yapımcıların Türkiye'yi neden plato olarak kullanmadığınden yakınılıyor. 'Hollywood neden Türkiye'ye gelmiyor?' şeklindeki serzeniş çok fazla. Hollywoodlu yapımcılar 'A.R.O.G'u görünce Türkiye'ye gelecek. Çünkü çekim mekanlarıyla, kostümleriyle, kamera kullanma tekniğiyle, yönetmenliğiyle, oyunculuklarıyla 'A.R.O.G', Hollywood filmlerinin Türkiye'de çekilmesine referans olacak. Yabancılar; "Türkiye'de, Türkler böyle film çekebiliyor" deyip, gözlerini ülkemize çevirecekler.

* Filmin Türkiye'deki gişe hedefinin 5 milyon kişi ve üstü olduğunu söylediniz. Avrupa'daki gösterimler için de bu tür bir iddianız var mı?
Biz, Almanca ve İngilizce dublaj yaparak filmi Avrupalılar'a izlettirmeyi hedefledik. Bu nedenle Türkiye için 400 kopya, Avrupa için ayrı 400 kopya hazırlayacağız. 'A.R.O.G' filmi, bu anlamda da Türkiye'de bir ilke imza atacak. Daha önce çekilen hiçbir Türk filmi, yabancı izleyiciye ulaşmayı bu ölçüde hedeflememişti.

* Avrupalı sinemaseverler, 'A.R.O.G'u neden izlesin?
Avrupa'da ne kadar iddialı olduğumuzu kopya sayımızla gözler önüne seriyoruz zaten. Bu kadar kopyayı gözümüzü karartarak, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek hayallerin peşinde koştuğumuz için çıkarmayacağız. Elbette ki; bizim de bir bildiğimiz var. Her şeyden önce; 'A.R.O.G' evrensel bir komedi filmidir. Türk izleyici filmde neye ne kadar gülecekse, Avrupalı seyirci de o sahnelere o kadar gülecektir. Güldürmenin ötesinde görüntüleriyle, yönetmenliğiyle ve oyunculuklarıyla da; Avrupalı seyircilerin çok beğeneceği bir film olacağından çok eminiz. 'A.R.O.G'un böyle bir özelliğe sahip olduğunu bildiğimiz için Almanca ve İngilizce dublaj yaptıracağız ve 400 kopyayla Avrupa'ya açılacağız.

* Madem bu kadar iddialısınız, filmi Amerika'da da gösterime sokmayı neden hiç düşünmüyorsunuz?
Düşünmez olur muyuz? Biz, filmimizi hazırlarken sadece Türkiye ve Avrupa için planlar yapmadık zaten. Elbette ki Amerika için de bazı planlarımız var. Hatta başka ülkeler için de var. Ancak bu işin bir sırası olmalı bence. Türkiye ve Avrupa'dan sonra, sıra Amerika'ya ve diğer ülkelere de gelecek elbette.

* 'A.R.O.G'un Hollywoodlu yapımcıları Türkiye'ye getireceğini söylüyorsunuz. Hollywoodlu oyuncuları Türk filmlerinde oyuncu olarak görmemize de olanak sağlayabilir mi bu film?
Bence, Hollywoodlu her star bir Türk filminde rol alabilir. Senaryoyu beğendirir, yönetmene inandırır ve ona parasını verirseniz Robert De Niro da, Al Pacino da, Harrison Ford da, George Clooney de gelip Türkiye'de bir Türk filminde rol alacaktır. Bence, 'A.R.O.G', bu konuda da önemli bir referans olacak.

* Seyirci sinema salonuna 'A.R.O.G'un Cem Yılmaz'ını izlemek için mi, yoksa Cem Yılmaz'ın 'A.R.O.G'unu izlemek için mi gelecek sizce?
Cem Yılmaz hem oyuncu, hem de yaratıcı olarak Türkiye'deki en büyük markadır. Seyirci hem 'A.R.O.G'un Cem Yılmaz'ını, hem de Cem Yılmaz'ın 'A.R.O.G'unu izleyecek. Bir başka deyişle izleyici; Cem Yılmaz'ın iki alandaki yeteneklerini aynı anda izleme şansına sahip olacak. Oyuncuların hepsi filme ayrı ruh katıyor. Bu da; 'A.R.O.G'u oldukça farklı bir yerde konumlandıracak.

* Gişe hedefinizin en az 5 milyon kişi ancak Türkiye'de 5 milyon sinema seyircisinin olmadığı söylenir...
'Türkiye'de 5 milyon izleyici yoktur' kavramı çok yanlış. Birkaç yıl önce bir filmin 4 milyon kişi tarafından izleneceğine de kimse inanmıyordu. 4 milyonluk baraja ilk olarak Cem Yılmaz'ın G.O.R.A'sı ulaştı. Sonra 'Babam ve Oğlum' ve 'Recep İvedik' geldi. Projeye göre izleyici sayısı artar. 'A.R.O.G'; 5 milyona da ulaşılabileceğini gösterecek.

Murat Akdilek, yapımcılığını üstlendiği 'A.R.O.G' filmini kimsenin korsan DVD'den izlemek istemeyeceğini söyledi ve ekledi: "Bizim filmimiz gibi görsel olarak son derece güzel ve zengin bir filmi, kimse korsan olarak izlemek istemez. Bu nedenle korsancılar ellerini boşuna ovuşturuyor!"

* Türkiye'de oyuncu bulmakta zorlanıldığı için konsept filmlere yönelim olduğu söyleniyor. Doğru mu bu görüş?
Belli filmler oyunculara dayalı, belli filmler ise konsepte bağlıdır. Hem oyuncu, hem konsept filmi olduğunda ortaya 'A.R.O.G' gibi bir film çıkar. Belli filmlere oyuncu bulmak gerçekten zor. Oyuncuya dayalı filmlerde komedi oynayabilecek genç kadın oyuncu bulamıyoruz. Ben komedi oynayabilecek genç kadın oyuncuların, konsept filmlerden çıkabileceğine inanıyorum. Bu yıl, oldukça kaliteli konsept filmleri gösterime girecek. Bu filmlerde rol alan kadın oyuncuların oyuncuya dayalı komedi filmlerinde başrol oynayabileceğine inanıyorum. Birkaç yıl sonra tamamen kadın oyuncuya dayalı bir komedi çekebiliriz. Ayrıca Türkiye'de konsept filmleri çekilmesinin nedeni Amerikan Sineması'dır.

* Neden böyle?
Amerika nasıl film yapıyorsa, biz de o tür film yapıyoruz. Son yıllarda en çok izlenen filmler; 'Karayip Korsanları', '300 Spartalı' ve 'Yüzüklerin Efendisi' gibi konsept filmlerdir. Bence önümüzdeki 5 yılda Türkiye'deki romantik komediler de artacak.

* 'A.R.O.G' Türk oyuncuları Hollywood'a gönderebilecek mi?
Türk oyuncuların Amerikan Sineması'nda kendilerine bir yer edinmeleri mümkün olmayacak kadar zor. Bu; ana dilleriyle ilgili bir durum. Peki Amerikan Sineması'nda yer edinen yabancı oyuncuların ortak özellikleri nedir? Mesela Antonio Banderas, Salma Hayek ve Jakie Chan gibi yabancı oyuncuların ortak özellikleri; vatandaşlarının Amerika'da ciddi bir nüfusa sahip olmalarıdır. Amerika'da ciddi sayıda İspanyol, Latin Amerikalı ve Çinli vardır. Amerika'daki yabancı oyuncuların belli özellikleri vardır. Örneğin Arnold Schwarzenegger bir dünya vücut geliştirme şampiyonudur. Jean Claude Van Damme ise, bir dövüş ustasıdır. Amerika'da Türkler'in nüfusu ne kadar ki? Oyuncularımızın da belli özellikleri yok. Olay güzellik, yakışıklılık ve yetenek ise, zaten Amerikan Sineması'nda herkes güzel, yakışıklı ve yetenekli. Ancak belli özelliklere sahip olunursa, kimseye nereden geldiği sorulmaz. Türkiye'den Hollywood'a oyuncu bazında gidilmez. Sadece yapımcı bazında gidilir.

* Bir yapımcı nasıl gidebilir?
Buradaki bir yapımcı Amerika'da Amerikan filmi çeker ve bu şekilde gidilir. Türkiye'den gidip Amerika'da yerli bir film çekmek de Amerikan Sineması'nda yer edinmeyi sağlamaz bence. Türkiye'de Çek Sineması'na veya İran Sineması'na ne kadar ilgi duyuluyorsa, Amerika'da da Türk filmlerine o kadar ilgi gösterilir. Hollywood Bulvarı'nda film çekerek, "Ben Hollywood filmi çektim" diyen Türk yapımcılar var. Bu; sadece bir göz boyamadır.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arogu, gelecek, hollywood, izleyip, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'yi Hollywood Yıldızı Tanıtacak Rhytia Haber Arşivi 0 27 Ocak 2014 19:41