IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2009, 11:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'33 Kurşun'; Kürtçe - Türkçe sahnelendi..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkentte "33 Kurşun-Yaslı Tarih" adlı oyun Kürtçe ve Türkçe sahnelendi.

DTP Altındağ İlçe Örgütünce Ekin Sanat Tiyatrosu'nda düzenlenen, "28 Temmuz 1943 yılında Van'ın Özalp ilçesinde 33 kişinin öldürülmesinin" anlatıldığı oyunu, DTP'li bazı milletvekilleri ile davetliler izledi.

Tiyatro salonunun girişinde ellerinde temsili silahlarla kapıda duran 2 asker, davetlileri "Ya Türkçe ya hiç", "Kürt müsün? konuşma, geç" gibi söylemlerle içeri aldı.

Oyun arasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, şunları söyledi:

"Kürtler çok acı dolu yıllar yaşadılar. Mustafa Muğlalı'nın adını kışlaya veren anlayışı sorgulamak lazım. Türkiye artık yaralarını sarmak zorundadır. Kürtler acı dolu yıllar yaşadılar, sadece dillerinden, kimliklerinden, kültürlerinden dolayı. Hiçbir insan bunu haketmiyor. Birlikte Cumhuriyeti inşa ettik, birlikte şekillendirdik. Bizim kaderimize hep bunlar düştü. Onun için bu tür oyunlar aslında acılarımızı tetikleyen değil, daha çok sağduyuya davet eden, yaralarımızı sarmak için ne kadar mecbur ve mahkum olduğumuzu gösteren bir oyun olarak değerlendiriyorum. Türkiye'de bu acıları hep birlikte yaşadık. Onun için Türkiye halkı da bunları görmelidir. Diliyorum artık bu coğrafyada kimse bu acıları yaşamaz. Hepimiz, hep birlikte yaralarımızı saracak bir döneme giriyoruz."

Sakık, "Açılımın 10 Kasımda görüşülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Yarın hep birlikte izleyeceğiz. Hükümet gerçekten açılımla ilgili ne yapmak istiyor, nasıl bir yol haritası var? Diliyorum onlar da bu zamanın ruhuna uygun bir çözüm projesiyle Parlamentoya gelirler. Eğer gelirlerse katkı sunmaya hazırız" yanıtını verdi.

Sırrı Sakık, "Yarın gerginlik olur mu?" sorusunu da "Hepimiz medeni insanlarız. Eğer kandan ve şiddetten beslenmiyorsak, eğer şiddet ve kan varlık nedenimiz değilse bunu hepimizin durdurması gerekir. İç barışın engellenmesini isteyen güçler var. Kim ki bu süreci baltalamaya, önünü tıkamaya çalışırsa bu halka karşı suç işlemiş olur" diye cevaplandırdı.

"Nefes" adlı filmi izleyip izlemediğinin sorulması üzerine de Sakık, "Ben izleyemedim. Yakın bir tarihte izleyeceğiz. Hepsi bizim ülkemizin gerçeğidir. Orada yaşananlar da bu ülkenin çocuklarının yaşadığı bir süreçtir" dedi.

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş da "33 kurşunun tarihe mal olmuş trajik bir olay olduğunu, bu olaylardan ders çıkarılması gerektiğini" söyledi.

Demirtaş, "Açılımın 10 Kasımda görüşülmesiyle" ilgili bir soruya, "Bizde temenni ederdik ki böyle bir konu şekle boğulmadan, içeriği itibariyle dolu dolu tartışılsaydı. Görünen o ki yarın tartışma, neden 10 Kasımda başladı şeklinde geçecek. Biz 10 kasım tarihinin değiştirilmesini arzu ediyorduk. İktidarın 10 Kasımı dikkate alması gerekirdi. Keşke İktidar böyle bir tartışmayı başlatmamış olsaydı" yanıtını verdi.

Selahattin Demirtaş "Nefes" filmiyle ilgili bir soruyu da "Böyle bir süreçte film üzerinden bile olsa meselenin tartışılıyor olması olumludur. Ben de filmi izleyeceğim" diye cevapladı.


ANKARA -AA-

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
33, kursun, kurtce, kurşun, kürtçe, sahnelendi, turkce, tÜrkÇe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkçe ve Kürtçe dahil 21 dil biliyor PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 12:08