IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2009, 12:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İpekyolu Film Festivali hüzünlü başladı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İpekyolu Film Festivali'nde, önceki gün hayatını kaybeden festivalin mimarlarından Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin'in üzüntüs ile başladı.

Bursa 4. Uluslararası İpekyolu Film Festivali'nde Hikmet Şahin unutulmadı

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde kırmızı halı geçişi ile başlayan festival, önceki gün yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin'in anısına hazırlanan kısa bir filmle devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şahin'in hizmetleriyle anılacağını belirterek, "Festivali başlatan başkanımız Hikmet Şahin'i saygı ve hürmetle anıyoruz. İpekyolu Film Festivali gelişerek, büyüyerek ve gelenekselleşerek devam edecek." dedi.
"Bizleri sinemanın evrensel duygusu ile buluşturan festivalimizin kurucularından Hikmet Şahin'i saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz." sunumuyla gösterilen kısa film herkesi duygulandırdı. Filmde Hikmet Şahin'in geçen yılki film festivalinden görüntüleri yer alıyordu.
Sunuculuğunu Ahu Türkpençe ile Ali Sunal'ın yaptığı gecede konuşan Başkan Altepe, "Bursa dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Bursa'nın her köşesinde birçok çalışma hızla sürüyor. Bir yandan Bursa'nın güzelliklerini korurken, diğer taraftan da kültür ve tarih başkenti Bursa'nın birikimini ortaya koyan çalışmalar sergiliyoruz. Bu çalışmalarla kentin tarihi kimliğini ayağa kaldırıyor, bu kimliğe işlevsellik kazandırıyoruz. Bursa yaşayan canlı bir tarih, sanat ve kültür şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Kendi güzelliği ile ayrı bir film platosu olan Bursa, ortaya koyulan bu çalışmalarla da ayrı bir sinema platosuna dönüşüyor. Bu doğal platoyu 1 hafta boyunca misafirlerimizle paylaşacağız. Bursa'da hep birlikte bir sanat haftası yaşayacağız." diye konuştu.
Sanatın dünyanın ortak dili olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Uluslararası İpekyolu Film Festivali'nin de bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Festivalin kültüre, kente, Türk ve dünya sinemasına önemli katkı koyduğunu dile getiren Başkan Altepe, şöyle devam etti: "22 Kasım'a kadar dolu dolu bir sanat haftası yaşayacağız. Bu yıl festival Bursa'nın yapısına ve tarihine uygun olarak 'Sinema ve Mimarlık' başlığı altında izleyicileri ile buluşturacak. Bu festivalde değişik dallarda film gösterimleri sergilenecek. Bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdiğimiz İpekyolu Film Festivali 45 ülkeden 145 film, atölye çalışmaları ve sergilerle renklenecek."
Vali Şahabettin Harput ise Bursa'nın bir tarih, kültür, medeniyetler ve sanat şehri olduğunu ifade etti. Nice şairlerin, bestekarların ilhamını Bursa'dan aldığını hatırlatan Harput, "Bugün Bursa başka bir alanda yeni bir geleceğe adım atmanın haklı gururunu yaşıyor. Bursa'nın var olan zenginlikleri bundan sonra sinema alanında da gelişmesine olanak sağlayacaktır. Kültüre, sanata, sinemaya sahip çıkmak başta devlet görevlileri olarak bizim olmak üzere herkesin görevidir. Bugün Bursa adı bütün dünya ile bütünleşiyor. Bursa'nın adı dünya üzerinde dalgalanıyor. İnanıyorum ki bu festival önümüzdeki yıllarda daha büyüyerek devam edecektir." şeklinde konuştu.

SELAHADDİN EYYÜBİ, FESTİVALE DAMGA VURDU
4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, görkemli bir törenle başlarken, Ridley Scott'ın "Cennetin Krallığı / Kingdom of Heaven" filminde Selahaddin Eyyübi karakterini canlandıran Suriyeli oyuncu Ghassan Masoud Festival Onur Konuğu olarak büyük ilgi gördü. "Kurtlar Vadisi Irak" ve "Kelebek" filmlerinde oynayan, 'Kurtlar Vadisi: Irak' filminde 'Sheikh' karakterini canlandıran Suriyeli oyuncu Ghassan Masoud'a 'Onur Ödülü' takdim edildi.
Kırmızı halıdan gelirken flaşların üzerine çevrildiği Ghassan Masoud, sempatik tavırları ve sıcak kanlılığı ile herkesin beğenisini kazandı. Masoud, selam vererek başladığı konuşmasında iki ülke arasındaki bağlara dikkat çekti. Bursa'yı kendi köyü ve memeleketine benzeten Ghassan Masoud, "Suriye ile Türkiye ve Bursa arasında anlatamayacağım kadar benzerlikler var. Başta kültür olmaz üzere birçok ortak noktamız var. Başta İslam dini olmak üzere Hristiyanlık dinlerinde de ortaklıklarımız var. Mutfak kültürümüzün yanı sıra yüzlerimiz dahi birbirine benziyor." dedi. Son zamanlarda Türkiye ile Suriye arasında yaşanan olumlu olayların kendisini çok mutlu ettiğinin altını çizen Ghassan Masoud, sözlerini, "Bizler aynı coğrafya, tarih ve kültür insanlarıyız. Ve hiç kimse unutmasın ki İslam hilafeti Türkiye'de yüzyıllar boyunca sürmüştür. Sizlere teşekkür ediyorum, bu gece benim için çok büyük ve mutlu bir gecedir." şeklinde sözlerini tamamladı.

"SİNEMANIN ÇINARLARI BURSA'DA ÖLÜMSÜZLEŞECEK"
Türk sinemasının 95. yıl dönümünün kutlanacağı Bursa'daki sinema haftasında, Türk sinemasına yıllarını veren sanatçıların isimleri çınar yaprağı şeklinde tasarlanan taşlarla Bursa Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde ölümsüzleşecek. Sinemanın çınarları Cahide Sonku, Ayhan Işık, Atıf Yılmaz, Hulusi Kentmen, Sadri Alışık, Belgin Doruk, Osman Seden, Zeki Müren ve Vahi Öz, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ni süsleyecek isimler olacak.
Diğer yandan ilk kez geçen yıl verilen 'Sinema emek ödülleri' ise bu yıl ünlü sanatçılar Hakkı Kıvanç ile yaşamını Bursa'da sürdüren Baykal Kent'e verildi. Sinemaya 50 yılını verdiğini ifade eden Hakkı Kıvanç, birçok ünlü sanatçıyla birlikte çalıştığını hatırlatarak hepsine teşekkür etti. Baykal Kent ise 1960 yılında sınıfta kaldıktan sonra Osman Fahri Seden'in 'Motor' sesiyle ve figüran olarak başladığı sinemada 50 yılını geçirdiğini belirterek, "Bir 50 yılım daha olsa yine veririm. Bu festivali başlatan Başkan Hikmet Şahin'den Allah razı olsun diliyorum. Nur içinde yatsın." diye konuştu.
Sinema sanatına gönül veren oyuncu, yönetmen ve yapımcıların yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin de katıldığı gecede, uluslararası ve ulusal kısa ve uzun metraj film yarışmalarının filmleri ile jüri üyeleri de tanıtıldı. Coşkulu görüntülerin yaşandığı gecede, festivalin açılış filmi olan 'Aramızda (Entre Nos) ' filminin gösterimi de yapıldı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
basladi, başladı, festivali, film, huzunlu, hÜzÜnlÜ, ipekyolu, İpekyolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sinemardin Film Festivali Başladı Thetis Kültür ve Sanat 0 09 Haziran 2012 17:48
İpekyolu Film Festivali hüzünlü başladı Feronia Kültür ve Sanat 0 14 Kasım 2009 13:50