IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2010, 17:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prenses ve Kurbağa (2009) The Princess and The Frog - (22 Ocak 2010)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vizyon tarihi:
22 Ocak 2010

Oyuncular:
Anika Noni Rose (Tiana (voice)), Bruno Campos (Prince Naveen (voice)), Keith David (Dr. Facilier (voice)), Michael-Leon Wooley (Louis (voice)), Jennifer Cody (Charlotte (voice)), Jim Cummings (Ray (voice)), Peter Bartlett (Lawrence (voice)), Jenifer Lewis (Mama Odie (voice)), Oprah Winfrey (Eudora (voice)), Terrence Howard (James (voice))

Ekip:
John Musker (Yönetmen), Ron Clements (Yönetmen), John Musker (Senaryo), Ron Clements (Senaryo), Jason Oremland (Senaryo), Greg Erb (Senaryo), Rob Edwards (Senaryo), John Musker (Yapımcı), Ron Clements (Yapımcı), Peter Del Vecho (Yapımcı)

Puan:
7.8 / 10
Filmin puanı sinema.com kullanıcılarının oylarıyla belirlenmiştir.

Konu:
"Prenses ve Kurbağa" hikayesi, sürükleyici karakterleri, komedisi ve akıllara kazınacak müzikleriyle eğlenceli bir seyir zevki vaat ediyor. Bu etkileyici animasyon, muhteşem müzik şehri şehir New Orleans’de geçiyor. Klasik bir masal çok farklı bir şekilde ele alınıyor. Filmde Tiana adında güzel bir kız, insan olmak için çabalayan bir kurbağa prens, onları Louisiana’nın gizemli bataklıklarında komik bir maceraya sürükleyen bir öpücük var. “Prenses ve Kurbağa” John Musker ve Ron Clements’in klasik el çizimi animasyona dönüş yaptığı bir film. Filmin müzikleri, Oscar ödüllü besteci Randy Newman’a ait. Mississippi’nin yanıbaşındaki New Orleans, macera, aşk, müzik ve büyü ile parlayan bir şehir. Burada, 1920’lerdeki caz çağında, Fransız mahallesinin demir balkonları ve sokak aralarında, son derece sıradışı bir hikaye gelişiyor.
Tiana, çekici, bağımsız, çalışkan bir genç kadın. Aşk ve hayallere ayıracak vakti yok. Yemek yapmayı seviyor ve başarılı bir restoran işletmecisi olup babasının hayalini gerçekleştirmeyi planlıyor. Ancak çok çalışmasına ve kararlılığına rağmen, bazı engellerden dolayı Tiana hedeflerine ulaşamıyor.
Mississippi rıhtımında, başarılı bir Caz Fanatiği şehre ulaşır: uzaklardaki Maldonya’nın Prens Naveen’i. Biraz şımarık, sorumsuz ve biraz da üşengeç olan Naveen, yakışıklılığı ve cazibesi sayesinde bugünlere kadar gelebilmiş biri. Onun asil konumu, kara büyü yapan Dr. Facilier’nin ilgisini çeker. Naveen’in asil ayrıcalıklarını çalabilmek için yakışıklı prensi bir kurbağaya dönüştürür.
Naveen’in, insan haline dönebilmek için masaldaki çözümü kullanma girişimi, Tiana’nın da bir kurbağaya dönüşmesiyle sonuçlanır. Kurbağa çiftimiz peşlerinde kurbağa avcıları olduğu halde kendilerini Lousiana bataklıklarında bulur. Bataklıklarda 197 yaşındaki iyi büyücü Mama Odie’yi bulmaları gerekir.
Bu tehlikeli, tuhaf ve komik yolculuklarında onlara kara sevdalı ateş böceği Ray ve Louis adında caz tutkunu bir timsah yardım eder...

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2009, 2010, 22, frog, kurbağa, kurbaga, ocak, prenses, princess, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurbağa Prens (The Frog Prince) İngilizce Özeti Violent İngilizce Kitap Özetleri 0 24 Ocak 2014 23:59
Ejder Kapanı (2009) - (22 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 24 Ocak 2010 17:13
Aşkım (2009) Chéri - (1 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 06 Ocak 2010 14:47
Aşka Ruhunu Kat (2009) Soul Kitchen - (1 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 06 Ocak 2010 14:42