IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2010, 15:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Klaus Maria Brandauer’e Yaşamboyu Başarı Ödülü




29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Altın Lale Jüri Başkanı olarak görev yapmak üzere İstanbul’da bulunan Klaus Maria Brandauer’e ödülü, 15 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de Atlas Sineması’nda, festival kapsamında Uluslararası Yarışma’da Altın Lale Ödülü için yarışan "Şeylerin Boktanlığı" adlı filmin gösteriminden önce takdim edildi. Ödülü, Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan takdim etti.


Özellikle Istvan Szabo’nun "Mephisto" adlı filmindeki rolüyle hafızalara kazınan Avusturyalı oyuncu Klaus Maria Brandauer, tiyatro sahnelerindeki başarıları, opera alanındaki çalışmalarıyla çok yönlü bir sanatçı.


Sıra dışı yakışıklılığı olduğu kadar üstün yeteneğiyle de kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Klaus Maria Brandauer, 1960’larda başladığı tiyatro tutkusunu hiç bırakmadı. 1962 yılında Stuttgart Müzik ve Oyunculuk Sanatı Devlet Yüksek Okulu'nda başladığı öğrenimi sırasında, 1963 yılında Tübingen Bölge Tiyatrosu'nda Shakespeare'in Yok Yere Yaygara adlı oyununda Claudio rolü ile ilk defa sahneye çıktı. Daha sonra Viyana'da bulunan Josefstadt'daki Tiyatro'da çalışmaya başladı. 1970 yılında rol aldığı Fritz Körner'in sahneye koyduğu, Gotthold Ephraim Lessing'in Emilia Galotti oyunu geniş bir kitle tarafından tanınmasına neden oldu.


1970’lerde start alan sinema kariyerinde 1983 yılında oynadığı, gayri resmi James Bond uyarlaması "Asla Asla Deme" ve 1985 yılında oynadığı ve hayırsız koca rolüyle Oscar’a da aday olduğu "Benim Afrikam" filmleri önem taşıyor.


Klaus Maria Brandauer yönetmen olarak kamera arkasına da geçti. 1989’daki ilk uzun metraj yönetmenliği olan "Georg Elser-Einer aus Deutschland"dan beş yıl sonra "Mario ve Sihirbaz"la öne çıktı.


2006 yılında Berlin'deki Admiralpalast'da Bertolt Brecht'in Üç Kuruşluk Opera oyununu sahneye koydu. Oyun, yedi hafta içinde 70.000 izleyiciyle buluşarak şimdiye kadar yapılmış en başarılı tiyatro projesi olarak tarihe geçti. Aynı yıl Köln Operası’nda, ilk gösterimi gerçekleşen, Richard Wagner'in romantik operası Lohengrin'i sahneye koydu. 2007 yılında, Peter Stein'in Berlin'de Berliner Ensemble ile birlikte gerçekleştirdiği büyük projesinde "Wallenstein" olarak rol aldı.


Usta sanatçı en son 2007 yılında, anlatıcılık görevini üstlendiği Özgürlüğün Peşinde oyunuyla, 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin misafiri olarak İstanbul’u ziyaret etmişti. 1972 yılından bu yana Viyana Kale Tiyatrosu üyesi ve rejisörü olan Klaus Maria Brandenbauer Viyana'daki Max-Reinhardt-Seminer'de profesör olarak ders vermeye devam ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
brandauer’e, klaus, maria, yaşamboyu, ödülü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Warren Spector'a GDC'de Yaşam Boyu Başarı Ödülü KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 03 Şubat 2012 20:26
Cüneyt Arkın'a başarı, Ediz Hun'a onur ödülü! Sevda Sinema Dünyası 0 22 Kasım 2011 18:45
Dr. Ali ARIDURU'ya, TÜTAP'dan Üstün Başarı Ödülü Chelt Sivil havacılık 0 22 Şubat 2011 10:30
'Nobel Barış Ödülü’nde Vasiyet Çiğneniyor’ Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ekim 2010 19:23
Ceyda'ya başarı ödülü Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Mart 2009 17:31