IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 08:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pera Film Yeni Sezonu İki Farklı Programla Açıyor




Pera Film Yeni Sezonu İki Farklı Programla Açıyor

Yazan: Orhan Sümer - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - 09 6th, 2011

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Film Etkinlikleri kapsamında Pera Film, 16 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında yeni sezonu iki farklı programla açıyor. Pera Film’in streetart istanbul ve İAF işbirliğiyle sunduğu streetart filmler başlıklı program, sokaktan çıkan ve sokağa dair olan farklı bir sanatın, yeniliklerini ve yaratıcılığını keşfe çıkıyor. 23 Eylül’den itibaren ise dördüncü defa ağırladığı Centre Pompidou Film Bölümü’nden “Tuhaf Filmler / Hors Pistes” programını gösterime sunuyor. 7 orta metrajlı filmden oluşan “Tuhaf Filmler” seçkisinin teması “İkiyüzlülük: Kapitalizmin Suretleri.”

STREETART FILMLER
16 Eylül – 2 Ekim 2011
“Streetart” kapsamında; klasik grafiti eserleri, stensil grafiti, yapıştırma sanatı, nişastalı tutkal ve sokak posterleri sanatı, ----- projeksiyonu, sanat müdahalesi, gerilla sanatı, flashmoblar ve sokak enstalasyonlarından sözetmek mümkün. Pera Film’in bu programdaki uzun metrajlı filmleri “streetart” ve güncel sanat alanlarındaki başlıca sanatçılara dair 3 belgeselden oluşuyor: 20. yüzyılın ikinci yarısında Amerika’nın en iyi ressamlarından biri olan sanatçı Jean-Michel Basquiat’yı konu alan ilk uzun metrajlı belgesel biyografisiHarika Çocuk; punk rock ve hip-hop gibi underground müzikler, kaykay ve grafiti kökenli D.I.Y (kendin yap) estetiğine başvurarak 1990’lardan itibaren sanat dünyasında bir hareket başlatmış olan bir sanatçı kolektifinin kariyerlerine ve işlerine odaklanan nefes kesici belgesel Güzel Kaybedenlerve “sanat herkes içindir!” mantrasına sahip dünyaca ünlü sanatçı Keith Haring üzerine Keith Haring’in Evrenibelgeseli. Sokak sanatçıları tarafından veya onlar üzerine hazırlanmış deneysel, belgesel ve stop-motion animasyon filmlerin yer aldığı, kısa bir film seçkisi de programa eşlik ediyor.

Film Programı
JEAN-MICHEL BASQUIAT: HARİKA ÇOCUK / THE RADIANT CHILD
Yönetmen: Tamra Davis
ABD, 2010, 90’, Renkli, Siyah-beyaz
Oyuncular: Julian Schnabel, Larry Gagosian, Bruno Bischofberger, Tony Shafrazi, Fab 5 Freddy, Jeffrey Deitch, Glenn O’Brien, Maripol, Kai Eric, Nicholas Taylor, Fred Hoffmann, Michael Holman, Diego Cortez, Annina Nosei, Suzanne Mallouk, Rene Ricard, Kenny Scharf, Thurston Moore

İngilizce; Türkçe altyazıyla
Jean-Michel Basquiat: Harika Çocuk sanatçı Jean-Michel Basquiat’yı konu alan ilk uzun metrajlı belgesel biyografidir. 20. yüzyılın ikinci yarısında Amerika’nın en iyi ressamlarından ve tüm zamanların en iyi Afrika kökenli Amerikalı sanatçılarından biri olarak görülen Basquiat’nın yapıtları hem sanat uzmanlarının hem de halkın saygısını kazanmıştır. Basquiat kısa fakat verimli kariyerinde pek çok özelliğinin yanı sıra grafiti sanatıyla ve çalışmalarındaki siyasi ve ırkla ilgili imalarla tanındı. 27 gibi genç bir yaşta hayatını kaybetmesine rağmen yaratıcı enerjisiyle sanat dünyasında etkileyici bir güç olarak kalmıştır. Sanatçının ölümünden kısa bir süre önce yapılmış ve bulunması güç bir Basquiat röportajı ile sanatçının yapıtlarını bir araya getiren Tamra Davis kültürel ikon, çelişkili bir sanatçı ve gelenekleri yıkan adam olarak Basquiat’nın yaşamına bir övgü düzüyor.

GÜZEL KAYBEDENLER /BEAUTIFUL LOSERS
Yönetmen: Aaron Rose, Joshua Leonard
Oyuncular: Ed Templeton, Mike Mills, Stephen Powers, Geoff McFetridge, Shepard Fairey, Harmony Korine Barry McGee, Margaret Kilgallen
ABD, 2008, 90’, Renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla
Güzel Kaybedenler bir kuşağın en güçlü kültürel anlarından ardında bıraktığı ruha övgü niteliğinde bir belgesel filmi. 1990’ların başında, benzer fikirlere sahip serbest bir grup genç New York’un bir galerisinde bir araya geldiler. Kaykay, sörf, punk, hip hop ve grafiti gibi DIY (kendin yap) alt kültürlerden gelen bu kişiler kendi yaşam tarzlarını yansıtacak şekilde sanat yaptılar. Hünerlerini “kurumsal” sanat dünyasından neredeyse hiç etkilenmeden geliştiren bu grup ve ait oldukları altkültürler günümüzde popüler kültürü dönüştüren bir hareket haline gelmiştir. Bu kültürün liderleri olarak görülen bir grup sanatçının yer aldığı Güzel Kaybedenler kişisel hikayelerin anlatılmasına odaklanıyor. Söz konusu sanatçılar ile günümüz gençliğini biraraya getiren yaratıcı dünya görüşünü keşfe çıkan film, dışarıdaki “in” olduğunda neler olduğu gibi temalara değiniyor.

THE UNIVERSE OF KEITH HARING
Yönetmen: Christina Clausen
Oyuncular:Madonna, Yoko Ono, David LaChappelle, Kenny Scharf, and Andy Warhol
ABD, 2008, 82’, Renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla
YönetmenChristina Clausen imzalı Keith Haring’in Evreni, mantrası “sanat herkes içindir!” olan dünyaca ünlü sanatçı Keith Haring’in çok yakından bir portresi.Film 20. yüzyılın en popüler ve önemli sanatçılarından birinin geçmişine ve kariyerine ilişkin kapsamlı ve derin bir inceleme. Filmde Fab 5 Freddy, Jeffrey Deitch, Kim Hastreiter, Grace Jones, Madonna, Yoko Ono, David LaChapelle, Kenny Scharf, Carlo McCormick, Andy Warhol, Ann Magnuson, Tony Shafrazi, Junior Vasquez ve başka pek çok kişinin röportajları ve arşiv görüntüleri yer alıyor. Keith Haring ile yapılmış orijinal röportajlardan alınmış ses kayıtları Haring’in biyografisini hazırlayan John Gruen tarafından gerçekleştirilmiş (Keith Haring: Yetkili Biyografi). Filmin tema şarkısı ünlü DJ ve müzik yapımcısı Junior Vasquez tarafından hazırlanmış, özgün film müziği ise Angelo Talocci imzalı.

KISA FİLMLER VE SÖYLEŞİ / SHORT FILMS AND TALK
Roman Tschiedl
Viyana’da yaşamakta ve medya analisti, serbest yazar, küratör ve tasarımcı olarak çalışmaktadır. Roman Tschiedl, Viyana Üniversitesi’nde sanat tarihi, tiyatro, sinema ve medya çalışmaları ve kültürel incelemeler eğitimi almıştır. Akademik ilgi alanları; sinema ve medya tarihi, toplumsal cinsiyet çalışmaları ve kültürel incelemeler, medya ve sanat kuramı ve (yeni) medya analizinde yönetim mantığı incelemeleridir.

Yaklaşık toplam süre / Total running time: 100’
GÖSTERİM PROGRAMI / SCREENING SCHEDULE
16 Cuma

19:00 Güzel Kaybedenler / Beautiful Losers
17 Cumartesi
14:00 The Universe of Keith Haring
16:00 Güzel Kaybedenler / Beautiful Losers

24 Cumartesi
17:00 Harika Çocuk / Radiant Child
25 Pazar
16:00 The Universe of Keith Haring

1 Ekim Cumartesi
18:00 Kısa Filmler + Söyleşi / Short Films + Talk
2 Ekim Pazar
13:00 Kısa Filmler / Short Films
17:00 Harika Çocuk / Radiant Child

TUHAF FİLMLER
İkiyüzlülük: Kapitalizmin suretleri
23 Eylül– 2 Ekim 2011
Pera Müzesi’ndeki dördüncü yılında Pera Film bir kez daha Centre Pompidou’nun Tuhaf Filmler’ini ağırlıyor. Bu sanatçı filmleri, “İkiyüzlülük: Kapitalizmin Suretleri” temalı 2011 Paris film etkinliğinden İstanbul için seçildi . 7 orta metrajlı filmden oluşan seçki, güncel imgenin yeni kullanımlarına odaklanarak klasik sinema ve anlatım tarzlarından kopuşları ve uzaklaşmaları gözler önüne seriyor. Beğeni toplamış sanatçıların imzasını taşıyan filmler, yaşadığımız dünyayı anlatı formlarına meydan okuyarak ve film türleri (kurmaca, belgesel, deneme film) arasındaki sınırları yeniden değerlendirerek inceliyor.

Film Programı
ÇÜNKÜ GÖRSELİZ / BECAUSE WE ARE VISUAL
Olivia Rochette, Gerard-Jan Claes
Belçika, 47’, 2010
Fransızca, İngilizce; Türkçe Altyazılı;
Çünkü Görseliz izleyiciyi halka ait ----- günlüklerini keşfe çıkarıyor. Web kamerası aracılığıyla paylaşılan korku ve endişeler düşüncelerden oluşan şiirsel bir alanda bir araya geliyor. Belgesel bu sanal mekandaki yalnızlığa ve beden deneyimine odaklanıyor.

SERBEST DÜŞÜŞ / IN FREE FALL
Hito Steyerl
Avusturya, 32’, 2010
İngilizce; Türkçe Altyazılı;
Serbest Düşüş günümüzdeki küresel ekonomik krizin hikayesini California çölündeki bir uçak mezarlığı örneği üzerinden anlatan üç çalışmadan oluşuyor: Çarpışmadan Önce, Çarpışmadan Sonra ve Çarpışma. Uçak mezarlığı hem kurgusal hem de gerçek her tür çarpışmanın anatomisini gözler önüne seriyor. Ekonomik çöküş sırasında durdurulan, saklanan ve geri dönüşüme gönderilen uçaklara ilişkin bu inceleme ekonomi, şiddet ve temsil arasındaki umulmadık bağlantıları açığa seriyor.

NOE
Pauline Julier
İsviçre, 22’, 2010
Fransızca; Türkçe Altyazılı;
Seyirci, olanları dünyanın sonunda tüm tohumların saklandığı bir yere götürülmüş Noah’nın gözünden izler. Adam kapatıldığı düzenli mekana artık dayanamamaktadır ve oradan ayrılmaya karar verir. Dışarıdaki dünya buzun altında kaybolmuştur. Apaçık bir delilik halinin şiirsel metaforu olan film, ıssız ve steril bir dünya ve beyaz bir kabus olasılığını sergiliyor…

İSTİSNA VE KAİDE / THE EXCEPTION AND THE RULE
Karen Mirza, Brad Butler
İngiltere, Hindistan, Pakistan, 37’, 2009
İngilizce, Hintçe; Türkçe Altyazılı;
Aslen Karaçi’de çekilmiş olan İstisna ve Kaide siyasi temaları tartışmak üzere farklı stratejilere başvuruyor. Geleneksel belgesel tarzlarından uzak duran film, bir sivil kargaşa dönemindeki gündelik etkinlikleri görüntüleyerek
halk müdahalelerini ve gözlemi bir araya getiriyor.

MICHAEL BERGER
BİR HİSTERİ/ A HYSTERIA
Thomas Fuerhapter
Avusturya, 50’, 2010
Almanca; Türkçe Altyazılı;
Filmin ana karakteri olan, riskli bir yatarım sayesinde dolar milyoneri haline gelmiş Avusturyalı yatırım bankacısı Michael Berger bir kimera’dır; suçüstü yakalanamayan, ortalıkta olmayan bir kişidir. Bir fotoğrafı bile yoktur ve ondan kalan tek şey, vaktiyle yerel bankalardan önemli miktarda para eksilmiş olmasıdır. Film altı ayrı girişimle, Michael Berger’in yaptıklarına ait izlerden bir hikaye oluşturmaya çalışıyor. Olayın başlangıcından Berger’in bir Amerikan mahkemesi karşısında mevcut bulunmadığı sözde sona dek adamın geçtiği yolu kat ediyor. Böylece Avusturya’daki iş hayatının dar sınırlarından Wall Street’e uzanan bir yükseliş ve düşüş hikayesinin ana hatları ortaya çıkıyor.

BÖĞÜRTLEN TOPLAMAK /HOW TO PICK BERRIES
Elina Talvensaari
Finlandiya, 19’, 2010
Fince; Türkçe Altyazılı;
Uzak bir yerden gelmiş ziyaretçiler Kuzey Finlandiya’nın sisli bataklıklarında belirirler. Zararsız olmalarına rağmen yabancı varlıklarıyla bilmeden yerel adetlerin akışını bozarlar. Böğürtlen aramaya gelmişlerdir; fakat bu etkinlik yerel kültürün tüm değerlerini bünyesinde toplayan bir olay halini alıverir bir anda. İşin sorumlusu kimdir ve kazanç nereye gidecektir? Böğürtlen Toplamak Fin düşünce tarzını ve küresel ekonominin saçmalıklarını konu alan bir inceleme.

SARI ÇÖP MAVİ CENNET /YELLOW WASTE BLUE HEAVEN
Martin Jørgensen
Danimarka, 19’, 2009
İngilizce; Türkçe Altyazılı;
Birleşik Devletler aslında sadece Amerikalıların zihinlerindedir; yabancı bir ziyaretçi için ise olay, bir araba kiralamaktan ve herşeyi yön ya da ufuk çizgilerinin bulunmadığı bir ilüzyon olarak kabul etmekten ibarettir. Amerikan otoyollarında geçen hayli karanlık ve kapalı bir yol filmi/kara belgesel olan Sarı Çöp Mavi Cennet’te Danimarkalı sanatçılar Claus Carstensen ve Peter Bonde de bu fikri temel alıyorlar. Jilet gibi gömlekler ve Richard Nixon maskeleri içinde birlikte bilinmez diyarlara doğru yola çıkmış orta yaşlı adamlardan oluşan küçük grup içinde de böyle davranma konusunda sessiz bir anlaşma varmış gibi duruyor. Seyir halinde çekilen Polaroid resimlerle etraflıca belgelenen gizemli yolcuklarında terk edilmiş bir yarış pisti, bir silah kulübü, yol üstünde bir lokanta ve uçsuz bucaksız otoban gibi türe özgü sembolik mekanlar kullanılıyor. Klasik Hollywood olay örgüsünden izler taşımakla birlikte Martin K. Jørgensen’nin gizemli ve zengin çağrışımlı filmi gün ışığında bile geceyarısı çekilmiş izlenimi veriyor ve anlatmak yerine izlenimsel fragmanlarla işaret etmeyi tercih ediyor.

GÖSTERİM PROGRAMI
23 EYLÜL- 2 EKİM 2011
23 Cuma

19:00 Çünkü Görseliz, 47’ / Because We Are Visual
24 Cumartesi

15:00 Serbest Düşüş / In Free Fall, 32’
Istisna ve Kaide / The Exceptıon And The Rule, 37’
25 Pazar

15:00 Çünkü Görseliz, 47’ / Because We Are Visual
29 Perşembe

19:00 Noe, 22’
Böğürtlen Toplamak / How To Pıck Berries, 19’
Sarı Çöp Mavi Cennet, 19’ / Yellow Waste Blue Heaven
30 Cuma
19:00 Michael Berger – Bir Histeri / A Hysteria, 50’
1 Ekim Cumartesi

14:00 Serbest Düşüş / In Free Fall, 32’
Istisna ve Kaide / The Exceptıon And The Rule, 37’
Geraldine Gomez ile Söyleşi / Followed by a talk with Geraldine Gomez
17:00 Michael Berger – Bir Histeri / A Hysteria, 50’
2 Ekim Pazar
15:00 Noe, 22’
Böğürtlen Toplamak / How To Pıck Berries, 19’
Sarı Çöp Mavi Cennet, 19’ / Yellow Waste Blue Heaven

Not: Pera Film basın bülteninden alıntıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıyor, farklı, film, iki, pera, programla, sezonu, yeni, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4 Farklı Gözden Bahar Sezonu Değerlendirmesi! Kralice Ah Kadınlar 0 25 Mart 2009 09:20