IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2012, 15:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Hafta Sonu Gösterime Giren Filmler





Bu hafta sonu gösterime giren diğer filmler

23 Mart Cuma günü ülkemiz sinemalarında 6 yeni film gösterime girdi. Bunlar arasından 'Ölüm Yolculuğu' (Apollo 18) ve 'Açlık Oyunları' (The Hunger Games) adlı yapımlar sinema sayfamızda ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Geriye kalan diğer 4 filmin özet tanıtımları ise yıldız puanları ve içerik uyarılarıyla birlikte aşağıdadır:




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GRİ KURT (The Grey)
Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 65 / İthalatçı Şirket: Chantier Films / Dağıtıcı Şirket: Chantier Films / Yönetmen: Joe Carnahan / Oyuncular: Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney, Dallas Roberts, Joe Anderson, Nonso Anozie, James Badge Dale, Ben Hernandez Bray / Türü: Vahşi doğa odaklı serüven-gerilim / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 117 Dakika, ABD yapımı / Konusu: Alaska'da petrol arayan 7 kişilik bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu eyaletin tamamen ıssız bir bölgesinde mahsur kalırlar. Grubun başı pozisyonundaki Ottway, vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmeleri için elinden geleni yapmak zorundadır. Kahramanlarımız, gerek kaza sırasında aldıkları yaralar, gerekse insanın iliklerini donduran yıkıcı hava koşulları karşısında, çevrelerini kuşatmış kurtlara yem olmadan bu ürpertici ıssızlıktan kurtulabilecekler midir? / İçerik Uyarıları: Hikâyesi, özellikle çocuk ve genç izleyicileri duygusal açıdan olumsuz etkileyebilecek korkunç bir uçak kazası ile sonrasında yaşanan gerilim dolu bir hayatta kalma sürecini anlattığından; yanısıra pek çok sahnesinde de kanlı/kansız şiddet görüntülere, argo diyaloglara ve cinsel içerikli esprilere yer verdiğinden dolayı, 15 yaşından küçük sinemaseverler için uygun bir yapım değildir.
Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET / 15+ (Ailenin küçük üyelerinin 15 yaşında ve daha büyük olması şartıyla)
Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * 1/2
Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:

* * *


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ÖLÜM DENİZİ (Hwanghae / The Yellow Sea)

Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 1 / İthalatçı Şirket: Kalinos Film / Dağıtıcı Şirket: M3 Film / Yönetmen: Na Hong-Jin / Oyuncular: Jung-Woo Ha, Yun-Seok Kim, Seong-Ha Cho, Chul-Min Lee, Jae-Hwa Kim / Türü: Suç serüveni / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2010, 157 Dakika, Güney Kore yapımı / Konusu: Kuzey Kore, Güney Kore ve Çin arasındaki Yanji kentinde geçen filmde, taksicilik yapan kumar düşkünü şoför Gu-Nam'a, piyasaya olan borçları boyunu aşınca mafya tarafından son bir şans daha verilir. Adamımız Güney Kore'ye geçerek bir adamı öldürdüğü takdirde bütün borçları silinecektir. Çaresiz kalan Gu-Nam bu kirli teklifi kabul eder. Fakat, işler plânlandığı gibi gitmeyecek ve Gu-Nam kendini hem Güney, hem de Kuzey Kore'nin en gözükara çetelerinin hedef tahtasında bulacaktır. / İçerik Uyarıları: Son derece başarıyla çekilmiş bir serüven filmi olmasına karşılık, tahammül sınırlarını zorlayacak düzeyde kanlı şiddet gösterilerine yer verdiğinden; yanı sıra da birkaç bölümünde cinsellik/çıplaklık ve argo diyaloglar yer aldığından dolayı, 18 yaşından küçük sinemaseverler için KESİNLİKLE uygun bir yapım değildir.
Ailece izlenebilir mi? / HAYIR / 18+
Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * *
Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:

* * *


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

EL YAZISI
Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 46 / Yapımcı Şirket: Terminal Film / Dağıtıcı Şirket: M3 Film / Yönetmen: Ali Vatansever / Oyuncular: Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Salih Kalyon, Baran Akbulut, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen, Kenan Bal / Türü: Duygusal drama / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2012, 157 Dakika, Türkiye yapımı / Konusu: Kendi hâlinde yuvarlanıp giden bir Anadolu kasabasının okulu, tarihindeki ilk yabancı uyruklu İngilizce öğretmeni karşılamanın heyecanı içindedir. Fakat, okul yönetiminin beklediği asıl konuk havaalanında bulunamayınca, tesadüfen aynı kasabaya gezmeye gelmiş olan turist Julia'yı herkes yeni öğretmen sanacaktır. Genç kadının bu durgun atmosfere adımını atmasıyla birlikte kasabadaki bütün taşlar da yerinden oynar. "Yabancı öğretmen"in geldiği o ilk güne odaklanan film, aynı gün içinde de yöredeki üç ayrı gönül hikâyesini paralel kurgular eşliğinde anlatıyor. / İçerik Uyarıları: Her yaş grubundan sinemaseverler için uygun bir yapımdır.
Ailece izlenebilir mi? / EVET
Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * *
Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:
* * *


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BİR SES BÖLER GECEYİ

Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 20 / Yapımcı Şirket: Şaman Film / Dağıtıcı Şirket: Tiglon Film / Yönetmen: Ersan Arsever / Oyuncular: Cem Davran, Merve Dizdar, İpek Tenolcay, Ali Sürmeli, Gün Koper, Rıza Akın, Müfide İnselel, Recep Yener, Turgay Tanülkü / Türü: Alevîlik odaklı politik drama / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 97 Dakika, Türkiye yapımı / Konusu: Süha, bir üniversite projesi için Tokat'ın Zile ilçesi civarındaki köylerde araştırma yapmaktadır. Fırtınalı bir gecede hocasını karşılamaya giderken otomobili yolda kayarak duvara çarpar. Kazanın şokuyla araçtan yarı şuursuz bir durumda çıkan Süha, karşısında hayâl meyal ürkütücü mezar taşları görünce iyice kendinden geçerek yola yığılır. Kahramanımız kendine geldiğinde, yardım istemek için en yakın köye doğru ilerlemeye başlayacaktır. Ancak, önüne boş bir mezarın çıkması üzerine daha da tedirgin olur ve gördüğü ilk yerleşim merkezine bu korkuyla girer. Çevredeki hiç kimse çağrılarına cevap vermemektedir. Sanki köydeki bütün evler boş gibidir. Nihayet, bacasından duman çıkan bir ev fark eder ve oraya yaklaşıp pencereden içeri baktığında bütün köy halkının burada toplandığını görür. Duyduğu konuşmalardan bu mekânın bir "cem evi" olduğunu anlayacaktır. İçeride, henüz yakınlarda ölmüş genç bir adama ilişkin olarak hararetli bir tartışma yaşanmaktadır. / İçerik Uyarıları: Gerek içerdiği (belli bir yaşın altındaki izleyiciler tarafından kavranılması zor) dinsel/politik/sosyolojik öğeler ve bunlara ilişkin göndermeler, gerekse bazı sahnelerindeki ürkütücü olaylar ve atmosferden dolayı, ilköğretim çağındaki sinemaseverler için uygun bir yapım değildir.
Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET / 13+ (Ailenin küçük üyelerinin 13 yaşında ve daha büyük olması şartıyla)
Yeni Şafak-Sinema Puanı: * *
Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:

* * *

YENİ ŞAFAK SİNEMA SAYFASI / YILDIZ PUANLAMA TABLOSU

* * * *
(4 Yıldız) Sinemanın sanat kimliğini pekiştiren gerçek bir başyapıt... Kaçırmanız gerçekten de yazık olur.
* * * 1/2
(3,5 Yıldız) Oldukça başarılı bir film. Şartlarınızı zorlamak pahasına mutlaka görmelisiniz.
* * *

(3 Yıldız) Çoğu bölümüyle sanatsal bir derinlik ve lezzet yakalayabilen, kayıtsız kalınmayacak bir film. Ömrünüzden bir kaç saati vermeye değer...
* * 1/2
(2,5 Yıldız) Bazı bölümlerinde iyi bir filmin kalite standartlarına erişmeyi başarabiliyor; fakat bir bütün olarak bakıldığında ise sorunlu ve tam olmamış.
* *
(2 Yıldız) Hiç bir sanatsal değeri ve akılda kalıcılığı yok. Yalnızca zaman öldürmek için tüketilebilir. Ki zamanınıza önem verdiğimiz için bunu da pek önermiyoruz.
* 1/2
(1,5 Yıldız) Kötü bir film ve neden çekildiğini anlamak zor... Görmemeniz yararınıza olacaktır.

*

(1 Yıldız) Sinema sanatı adına utanç verici bir gösteri... Arkanıza bakmadan kaçın, sevdiklerinizi de uzak tutun!


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, filmler, giren, gösterime, hafta, sonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu hafta vizyonda hangi filmler var? Lucifer Sinema Dünyası 1 11 Kasım 2010 13:28
Bu hafta vizyona giren filmler Lucifer Sinema Dünyası 0 09 Nisan 2010 17:49