IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2013, 21:35   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avrupa sineması Karadeniz'de




Avrupa sinemasından 15 şeçkin film 13-22 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz’e geliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EUNIC (Avrupa Birliği Uluslararası Kültür Merkezleri) tarafından düzenlenen Avrupa Kültür Günleri: Sanat Hareketleniyor etkinlikleri kapsamında sekiz Avrupa sinemasından toplam 15 filmin ücretsiz gösterimi yapılacak.
Sinop, Trabzon, Ordu ve Samsun’un (yalnızca dil etkinliği) yanı sıra Erzurum’un da dahil olduğu beş şehirde 10 gün boyunca devam edecek etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra sergi, konser ve Avrupa Dil Günleri buluşmaları da yapılacak.
Bu filmleri kaçırmayın!
Duvar: Avusturyalı yazar Marlen Haushofer’in sinemaya uyarlanamaz denilen romanı Duvar, Julian Pölsler tarafından beyaz perdeye aktarıldı. Filmde hafta sonunu bir dağ evinde dostlarıyla vakit geçirmek isterken, yapayalnız kalan ve üstelik etrafı şeffaf bir duvarla çevrilen bir kadının, hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

Kara Göl: BAFTA tarihinde En İyi İlk Film kategorisinin en genç adayları olan Sharpe ve Kingsley’in ilk uzun metraj filmi. Çarpık mizahı, iddiasız derinliği, saçma sapan diyaloglarla güzel sözlerin, şiirin tuhaf karışımı ve dünyanın en heyecansız cinayet gizemiyle türünün tek örneği.
Bir Şarkının Peşinde: 2013 En İyi Belgesel Film Oscar’ı ve 2012 Sundance Film Festivali Seyirci Ödülü ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere tüm dünyada sayısız ödül kazandı. Müzik aşkını, sözleri içinize işleyen şarkıların tutkusunu hissettiren bir film.
Geride Kalanlar: Koridorlarda yürürken yasak soruları soran, gazete büfesinde dikkatleri üzerine çeken, kafeteryada yüksek sesle konuşan, eşlerinin tedavi gördüğü bu hastanenin çatısında gizlice sigara içenlerdir onlar. Hayatta olmanın suçluluk duygusuyla başa çıkmak, gülmek, sevmeye devam etmek ve yaşamak için Bertrand ve Lorraine birbirlerine yardım etmeye, karar verirler.
Paris’te İki Gün: Julie Delpy’nin yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu yaptığı ikinci film. Diyaloglarıyla seyirciyi güldüren bu eğlenceli komedi, bir yandan nevrotik bir entelektüelin neşeli portresini çizerken, bir yandan da Fransız başkentini ve bu başkentin sakinlerinin hikayesini anlatıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Paris'te İki Gün


Pumping Ercan: Vücut geliştirmede Dünya Şampiyonu olan Ercan Demir, 10 yıl ara verdikten sonra, son kez Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda ağır siklette birincilik için yarışacaktır. “Pumping Ercan” belgeseli 40 yaşında olan Ercan’ı bir yıl boyunca izleyerek şampiyonaya nasıl bir irade gücü ve disiplinle hazırlandığını konu alıyor.
Başkalarının Hayatı: 1984 yılının Doğu Almanya’sında geçen bir politik gerilim filmi. Film birçok ödülün yanı sıra 2006’da Alman Film Ödülünü, En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü’nü ve aynı dalda BAFTA Ödülü’nü kazandı.
Bir Tutam Baharat: İstanbul’da yaşayan bir Yunan gencinin (Fanis) öyküsü; bir mutfak filozofu ve mentoru olan büyükbabası Fanis’e hem yemeklerin hem de yaşamın tat için biraz tuza ve bir tutam baharata ihtiyacı olduğunu öğretir.
Mustafa’nın Tatlı Hayalleri: Bu belgesel film, 16 yaşındaki bir Türk gencinin öyküsünü anlatıyor. Mustafa, Türkiye’de “baklavanın başkenti” Gaziantep’te pastacı çırağı olarak çalışmaktadır. Hayali, İstanbul’da kendi işini kurmak ve ünlü bir pasta şefi olmaktır.
Yapabiliriz: 80’li yılların başında işini kaybeden Milano’lu bir iş adamı olan Nello, Basaglia kanunlarının yürürlüğe girmesinden sonra, üyeleri psikiyatri hastanesinin eski hastalarından oluşan bir kooperatifi yönetmektedir. Nello, işinin saygınlığına sıkı sıkıya inanarak kooperatifin her bir üyesini kendilerine verilen yardım ödemelerinden kurtarmak amacıyla yeteneklerine uygun inanılmaz işler uydurarak bir meslek öğrenmeye zorlar. Ancak sonunda son derece insancıl ve trajikomik bir o kadar da kaçınılmaz çelişkilerle karşı karşıya kalır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçimdeki Güneş


İçimdeki Güneş: 1999 yılında tüm Afrikalı gençler ve çocuklar adına “Avrupa’nın saygın sorumlularına” yazmış oldukları mektupla gündeme gelen Gineli gençler Yaguine ve Fodè, ceplerine sakladıkları mektupla, Brüksel’e giden uçağın iniş takımlarının içine gizlenerek, trajik bir şekilde sonlanacak olağanüstü umut yolculuğuna başlarlar.
José ve Pilar: Miguel Gonçalves Mendes imzalı bir belgesel olan “José ve Pilar,” aşk, kayıp ve edebiyata dair derinden etkileyici bir öykü. Film, Nobel ödüllü Portekizli roman yazarı José Saramago ve eşi Pilar del Rio’nun hayatlarını izler.
Fados: Ödüllü Carlos Saura (Flamenco, 1995; Tango, 1998)’nun müzikal üçlemesini tamamlıyor. Lizbon’u fon olarak kullanan Fados, Portekiz’in en amblematik müzik janrı olan fadoyu ve sevgiliye duyulan hasretin (melankoli) insanı nasıl etkilediğini irdeliyor.
Yarın: Nelu, Romanya-Macaristan sınırındaki küçük bir kasabanın süpermarketinde çalışmaktadır. Bir sabah nehirden her zamankinden farklı bir şey “tutar”: Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan bir Türk…
İyi niyetler: Adrian Sitaru’nun kendi deneyimlerine dayanıyor ve annesinin hastaneye düşmesiyle hayatı rayından çıkan “sağlam bir adamı” anlatıyor. Hastane Alex için acayip karakterler ve sürprizlerle dolu, karnaval gibi bir insan bahçesidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İyi Niyetler


Sanat Hareketleniyor nerede?
Film gösterimleri Sinop’ta Deniz Sineması’nda, Trabzon’da Lara Sineması’nda, Ordu’da Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda ve Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Görsel sanat meraklıları 14-25 Mayıs tarihleri arasında Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde ‘Kent ve Geleceğin Öyküsü’ başlıklı sergiyi görebilirler.
Hang ve Handpan çalgı grubunun kullanım teknikleri ile antik Khuzebar müzik geleneğini birleştiren müzisyenler Nadishana ve Kuckhermann Duo 16 Mayıs’ta Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda, 18 Mayıs’ta ise Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde izleyenlere benzersiz bir müzik deneyimi yaşatacaklar.
Avrupa Dilleri Günleri çerçevesinde Prag’dan gelen Almanca öğretmeni ve müzisyen Jens Krüger, 13 Mayıs’ta Samsun’da, 14 Mayıs’ta Ordu’da ve 15 Mayıs’ta Trabzon’da izleyenlere şarkılarla yabancı dili öğrenmenin eğlenceli yönünü gösterecek. Jens Krüger şarkılarını akordeon eşliğinde Avrupa’nın değişik dillerinde söyleyecek ve katılımcıları şarkılarına eşlik etmeye teşvik edecek.
Festival boyunca etkinliklerin yapılacağı şehirlerde ilk gösterim öncesi açılış töreni yapılacak.
Sanat Hareketleniyor ile ilgili güncel duyurular ve etkinlik programı sosyal medyada facebook.com/sanathareketleniyor ve facebook.com/eunicturkey adreslerinden, ayrıca eunic-online.eu/turkey web sitesinden takip edilebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avrupa, karadenizde, sineması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık