IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2014, 14:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakanlıktan +18 filmler için önemli karar




Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni yönetmeliğe göre +18 ibareli filmlere yapım desteği sağlamayacak. Destek alan filmlerin Türkiye'de vizyona girmesi de zorunlu olacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özel tiyatrolara destek için "genel ahlak kurallarına uygun" oyun sergileme şartı getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, benzer bir kriteri sinema filmleri için de uygulamaya koydu. "Sinema Filmlerinin Desteklenmesi" yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, destek verilen sinema filmlerinin, "+18" ibareli olması durumunda bakanlık filme sağladığı desteği geri alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sinema Filmlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, ülke içinde yerleşik gerçek ve tüzel kişiler yönetmelikte öngörülen hükümler çerçevesinde destek başvurusunda bulunabilecek, yabancı yapımcılarla gerçekleştirilecek ortak yapımlarda yönetmen için bu koşul aranmayacak.

Destek için vizyon şartı
Yeni yönetmeliğe göre, yapım desteği sağlanmış sinema filmi projesinin senaryosunda proje bütünlüğünü bozacak nitelikteki esaslı değişiklikler olması ya da senarist değişikliği halinde Destekleme Kurulu'nun veya bakanlığın onay vermesi zorunlu olacak.

Yönetmelikteki en dikkat çekici değişiklik ise, sinema filmlerine de destek için "ahlak kriteri" getirilmesi oldu. Bu kapsamda destek verilen sinema filminin, 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun görüldüğüne dair işaret ve ibare kullanmasının zorunlu tutulması halinde, bu projeye sağlanan destek geri alınacak. Yönetmelik değişikliğine göre, destek alan sinema filmleri, mutlaka Türkiye'de vizyona girmek zorunda olacak.

Milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
18, bakanlıktan, filmler, icin, karar, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye için önemli karar Feronia Haber Arşivi 1 18 Mart 2010 11:04