IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2014, 17:58   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Melek Sineması kültür merkezi oluyor




Kurulduğu 1954 yılından, kapandığı 1984’e kadar sinemaseverlere hizmet eden Yeni Melek Sineması, kültür merkezi olacak.

Milliyet'ten Fehim Genç'in haberine göre 2004’te işletmeci Arif Keskiner ve arkadaşları tarafından bir süre konser ve parti mekanı olarak canlandırılmaya çalışılan Yeni Melek Sineması yıkılarak yerine, içinde sinema salonları, tiyatro salonu ve sanat galerisi ile restoranların olduğu modern bir kültür merkezine dönüşecek. Kültür merkezinin üst katları da otel olacak.

TİYATROSU DA OLACAK


Akmer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan, Anıtlar Kurulu’nda onay aşamasında olan Yeni Melek projesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Yeni Melek Sineması ve etrafındaki binalar aile şirketimiz Ak-Ka Group’a ait. Burada taban oturumu 2 bin 800 metrekare olan bir proje geliştirdik. Yeni Melek, tarihi özelliği olmayan bir bina, yanındaki binalarla birlikte yıkılacak, zaten yıkım kararı var. O bölgeye özel bir mimari proje çizildi, projesi Anıtlar Kurulu’nda onay aşamasında. Proje onayından sonra oraya güzel bir kültür merkezi yapılacak. İçinde iki tane sinema salonu, tiyatro salonu, sanat galerisi, restoran ve kafeler olacak. Salonlarında konser verilebilecek. Altı 200 araçlık otopark, üstü de otel olacak.”

TANJU OKAN SAHNEYE ÇIKARDI

Sinemayı kuran İpekçi ailesinin yönetimindeki İpek Film tarafından çekilen Taş Bebek, Zümrüt, Kahveci Güzeli gibi yerli filmlerin yanı sıra Şen Dul, Ben Hur, Niagara gibi Hollywood`un gişe rekorları kıran filmleri gösterildi. İlk lokasyon (haftalık) bilet satışı Yeni Melek`te gerçekleşti. Tüm dünyayla aynı anda gösterime giren filmlerin biletleri karaborsaya girdi. Yeni Melek Hollywood starlarının geldiği galalarıyla ünlendi. 1959 yılında Piknik filmi ile William Holden, 1963 yılında Camdaki Kız ile Marina Vladi Yeni Melek`te idi... Film gösterimi öncesi Ayten Alpman, Tanju Okan, Erol Büyükburç gibi dönemin güçlü sesleri sahne aldı. Sunuculuğunu Erkan Yolaç`ın yaptığı Selmi Andak imzalı reklam şovlarında Çbs, Tanca, Vog Çorapları gibi pek çok marka halkla tanıştı. Seyirciye hediyeler dağıtılırdı bu sahne şovlarında...

İLK ÇİFT BALKONLU SİNEMA

14 Ekim 1954`te dönemin çift balkonlu, çift fuayeli ilk sineması olarak açıldı. 4000 metrekarelik kapalı alana, 1160 koltuğa sahip olan ve "Aynalı Sinema" olarak bilinen Yeni Melek 1980`li yılların ilk yarısına dek cazibesini korudu.980`lere dek gösterime giren filmleri ve sahne eğlencesiyle seyirci çeken Yeni Melek 1984`de kapılarını halka kapattı. 10 yıl atıl duran sinema 2003 sonbaharında 4 girişimci tarafından restorasyona alındı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kültür, melek, merkezi, oluyor, sineması, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir Fransız Kültür Merkezi AftieL Sanat Galerileri 0 17 Eylül 2014 18:55
İzmir Güzelyalı Kültür Merkezi AftieL Sanat Galerileri 0 17 Eylül 2014 18:46
Hababam Sınıfı kültür merkezi oluyor Feronia Kültür ve Sanat 0 21 Kasım 2010 14:51
Caferilere yeni cami ve kültür merkezi Juventus Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2009 11:03