IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sinema Dünyası (https://www.ircforumlari.net/sinema-dunyasi/)
-   -   Guardians of the Galaxy'nin Yönetmeni Kovuldu (https://www.ircforumlari.net/sinema-dunyasi/799391-guardians-galaxynin-yonetmeni-kovuldu.html)

UzmaN 23 Temmuz 2018 08:48

Guardians of the Galaxy'nin Yönetmeni Kovuldu
 
James Gunn'ın, geçmişte Twitter üzerinden paylaştığı pedofili içerikli twitleri sebebiyle Marvel ile ilişiği kesildi.

Pedofili, tüm dünyada oldukça yaygın ve ne yazık ki çözümü de kolay değil. Psikoloji biliminin bir hastalık olarak değerlendirdiği ve literatürde de bu şekilde yer alan pedofili, en temel tanımıyla yetişkin bir bireyin çocuk bedenini ve kimliğini cinsel olarak çekici bulmasıyla ilgili psikoseksüel hastalığa verilen ad. Ancak yine ne yazık ki toplum, pedofiliyi bu şekilde değerlendirmiyor ve bu kişilerin 'tedavi'den bir haber olmaları ve sapkınca yaşamaya devam etmeleri pek çok acı olaya sebebiyet veriyor.

Son dönemde ülkemizde de sıkça gündeme gelen istismar vakalarıyla birlikte yeniden konuşulmaya başlanan pedofili, yalnızca 'eylem' gerektiren bir davranış değildir. Pedofili içerikli söylemler de kabul edilemez ve bu tür söylemlerde her ne amaçla olursa olsun kesinlikle bulunulmamalıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Marvel'in Guardians of the Galaxy serisinin yönetmeni James Gunn da geçmişte -üstelik de Twitter hesabından- pedofili içerikli gönderiler paylaşmış. Sayısı hayli fazla olan bu paylaşımlar, pek çok mecrada 'şaka olarak' denilerek yumuşatılmaya çalışılsa da üç yaşında bir çocuğu konu alan cinsel içerikli hiçbir paylaşım şaka dahi olmamalıdır. Tam olarak da bu sebepten Marvel, yönetmenle yollarını ayırmış ve Guardians of the Galaxy'nin sonraki filminde ya da herhangi bir Marvel yapımında yönetmen artık yer almayacak.

James Gunn'ın söz konusu twitlerinde 'küçük bir çocuk bana dokunduğunda hoşuma gidiyor', 'küçük bir çocuğun karşısında mastürbasyon yapmak' 'bir bebek ve üç adamın seks yapması' gibi iğrenç ifadeler yer alıyor.

Son dönemde özellikle sinema sektörü, taciz ve cinsel istismar vakaları konusunda hassaslaşmaya ve gerekn tepkiyi -her ne kadar çok geç olsa da- göstermeye başladı. Bu yüzden de muhtemelen James Gunn artık bir yönetmen olarak fazla iş yapamayacak. Yine Twitter hesabından açıklama yaparak 'özür dileyen' yönetmen, artık eskisi gibi olmadığını ve daha dikkatli olacağını söylese de muhtemelen artık affedilmesi hayli zor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net