IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLueMooN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2018, 16:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müslüm Filminin Yapımcısı Filmdeki Hatayı Açıkladı




Bir televizyon programına telefon bağlantısı ile katılan Müslüm filminin yapımcısı, filmde skandal bir hata yaptıkları ile ilgili iddiaları reddetti.

Geçtiğimiz gün fark edilen ve bizim de sizlere aktardığımız olayda 2013 yılında hayatını kaybeden usta sanatçı Müslüm Gürses’in hayat hikayesinin anlatıldığı Müslüm filminde Gürses’in babasının eski eşini ve kızını öldürdüğü sahnenin kurgu olduğu iddia edilmiş, kanıt olarak ise olayla ilgili mahkeme kayıtları gösterilmişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Söz konusu iddiaların filme gölge düşürmesini istemeyen yapımcı, Kanal D’de yayınlanan 2.Sayfa programına telefon ile bağlanarak iddialar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sunucu tarafından sorulan ‘Müslüm Gürses'in babası kızını öldürmemiş bu konu da ne söylersiniz?’ sorusuna film yapımcısının verdiği cevap şu şekilde;

‘’Filmi yaparken önce Muhterem Nur'la mülakat yaptık, Müslüm abinin hayat hikayesini anlattı. Adana'ya giderek mahalle muhtarı ve hayatına giren insanlar ile görüştük. Bize anlatılan, hem mahalle halkının hem de Muhterem Hanım'ın anlattığı Ezo'nun, annesinin cinayetinin işlendiği gün rahmetli olduğu. Bizde bununla ilgili belgeler de var. Ezo'nun fotoğrafı da var. Peki Ezo ölmediyse nerede?

Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor, yandaki evin damına kaçıyor, orada baba tarafından 22 tane daha bıçak darbesi alarak hayatına veda ediyordu. Bunu böyle göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba olduğunu düşündük.

Günümüzde kadına şiddetin konu olduğu günlerde bunu böyle yapmayalım, daha estetik bir anlatım diliyle anlatalım diye böyle yaptık. Hatta bunu böyle çektiğimiz bile bile çok kaba oldu. Araya metaforik bir şey koymak için kedinin gelerek güvercinleri öldürdürdüğü sahneyi koyduk, o benim küçükken yaşadığım bir hikayeydi.

Babam bana yapmıştı onu. Babam ben küçükken güvercinlerimle çok mutluyum diye kafeslerin kapısını açıp kedilerin yemesine izin vermişti. Biz olayı daha yumuşatmak istedik. Eğer Ezo mahkeme kayıtlarına göre yoksa biz filmde yer alan o fotoğrafı nasıl bulduk? Biz fotoğrafa photoshop yapmadık, eğer Ezo o gün ölmediyse nerede?’’



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Kasım 2018, 17:48   #2
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Müslüm Filminin Yapımcısı Filmdeki Hatayı Açıkladı




Burada da hile ve hurda ile gündem olmak hele ki hayatta olmuyan birinin hayatı anlatılırken çok üzücü ve kırıcı bir durum olmuş.Filime gitmeyi çok istiyordum Müslüm gürses seveni ve hayranı olarak lakin okumuş olduğğum şu yazı ve edinmiş olduğum şuan ki bilgi beni de üzdü keşke ekleme edilmeden olduğu gibi yansıtılsaymış beyaz perdeye daha şık ve nayif olurmuş diye düşünüyorum.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
puff:

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
acıklama, film, müslüm, yapımcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müslüm Gürses'in hayatını anlatan 'Müslüm' filmi çekiliyor AttackMan Haber Arşivi 0 03 Ocak 2018 23:40
Müslüm Gürses Kimdir-Müslüm Gürses Biyografisi Zen Müzisyenler 0 03 Mart 2013 12:01